به گزارش نفت دیلی، بازار فرآورده نفتی در هفته منتهی به ٣٠ ژوئن (٩ تیرماه ) شاهد کاهش تولید بنزین در بازار آسیا و افزایش فزاینده قیمت آن در بازار منطقه بویژه مالزی و ویتنام بود.
کاهش تولید بنزین در واحدهای تولید این فرآورده نفتی که بیشتر به دلیل مشکلات فرآیندی بوده است. سبب افت سطح ذخیرهسازی بنزین در بازار سنگاپور شد و این امر قیمت بنزین را در بازار منطقه، بویژه مالزی و ویتنام به شدت افزایش داد.
بر خلاف بنزین، عرضه فراوان نفتا به بازار آسیا، سبب افت شدید قیمت این فرآورده نفتی به کمترین سطح در سه ماه گذشته شد. کارشناسان، دلیل اصلی افزایش حجم عرضه نفتا را بالارفتن حجم تزریق میعانات گازی به خوراک پالایشگاهها میدانند. بر همین اساس، پیشبینی شده است که گازوئیل نیز به شدت در هفتههای آینده با مازاد عرضه روبرو شود، این در حالی است که در هفته گذشته بر خلاف معمول سالهای گذشته، در این موقع از سال، تقاضا برای این فرآورده نفتی با افزایش چشمگیری روبرو شده بود.
کاهش عرضه بنزین در بازار آمریکا
افزایش تقاضای بنزین در امریکا، حجم نقل و انتقال این فرآورده نفتی را در هفته منتهی به ٣٠ ژوئن(٩ تیرماه) با روند فزایندهای روبرو کرده است. این در حالی است که در برخی مناطق آمریکا، انجام تعمیرات دورهای در پالایشگاهها، میزان عرضه بنزین را کاهش داده است.
کاهش صادرات بنزین از اروپا به سواحل شرقی امریکا، همراه با افت میزان بهرهبرداری از پالایشگاهها سبب افزایش صادرات بنزین از خلیج مکزیک به آن منطقه شده است. به همین دلیل، سودهای پالایشی حاصل از این فرآورده نفتی برای پالایشگران فعال در خلیج مکزیک به بالاترین سطح از ابتدای سال میلادی تاکنون رسید.
در مقابل، صادرات فرآوردههای میان تقطیر از خلیجمکزیک در مقایسه با حجم صادرات این فرآوردههای نفتی در هفته گذشته با ٥٠ درصد کاهش روبرو شد.
در خصوص نفتکوره، بازار امریکا با عرضه مازاد این فرآورده نفتی روبرو شده است که این امر بیشتر به دلیل افزایش واردات این فرآورده سنگین پالایشگاهی بوده است.
فعالیت در بازار نفتا، بر خلاف سایر فرآوردههای نفتی به شدت چشمگیر بود که دلیل اصلی آن، افزایش حجم صادرات این فرآورده نفتی به سمت کارخانجات پتروشیمی فعال در اروپا و آسیا بوده است. بالا رفتن حجم صادرات نفتا به سایر بازارها، تحت تاثیر، افت صادرات فرآوردههای نفتی جایگزین برای نفتا بوده است.
افزایش قیمت بنزین در اروپا
فراهم شدن فرصت صادرات بنزین از این ناحیه به غرب آفریقا، همراه با افت میزان بهرهبرداری از پالایشگاههای فعال در اروپا، قیمت این فرآورده نفتی را با افزایش روبرو کرد.
کاهش عرضه فرآوردههای میانتقطیر از یک طرف و بالا رفتن حجم تقاضا برای این فرآوردههای نفتی از طرف دیگر، باعث افزایش قیمت انواع فرآوردههای میان تقطیر، بویژه سوخت دیزل شد. این در حالی است که صادرات سوخت دیزل از سوی پالایشگران فعال در روسیه به بازار اروپا نیز به شدت کاهش یافته است.
بر خلاف فرآوردههای میانتقطیر، نفتکوره، تحت تاثیر عرضه فراوان این فرآورده سنگین پالایشگاهی و کاهش تقاضا برای آن که با عرضه مازاد روبرو شد، با کاهش قیمت قابل توجهی روبرو شد.