موزه نفت در مسجدسلیمان راه اندازی می شود

به گزارش نفت دیلی، موزه نفت مسجد سلیمان با تکیه بر نقش تاریخی این شهر، موزه آبادان به عنوان موزه ای صنعتی و درگاه ورود تکنولوژی به صنعت نفت و موزه نفت تهران با هدف ارائه علوم و فنون جدید این صنعت راه اندازی می شوند.

مدیرکل روابط عمومی وزارت نفت در بازدید از موزه نفت سبزوار در جمع مسئولان شرکت پخش فرآورده‌های نفتی این شهر به تشریح برنامه های این وزارتخانه در زمینه ایجاد موزه های صنعت نفت پرداخت و گفت: شکل گیری این موزه ها با دستور بیژن زنگنه، وزیر نفت در برنامه قرار گرفته است و بر این اساس، ایجاد سه موزه اصلی شامل، موزه های مسجدسلیمان، آبادان و تهران مدنظر قرار دارد.

مسجد سلیمان، شهر موزه های صنعت نفت

اکبر نعمت الهی با اشاره به نقش تاریخی مسجدسلیمان در صنعت نفت افزود: سناریوی ایجاد موزه مسجدسلیمان با تکیه بر این نقش تاریخی و با درنظر گرفتن مسائل مردمی و بومی شناسی نفت در این منطقه تدوین می شود.

وی که از سوی وزیر نفت به عنوان مسئول مطالعه ایجاد موزه های صنعت نفت منصوب شده است، با بیان اینکه اعتبار لازم برای احداث موزه مسجدسلیمان، حدود هفت میلیارد تومان برآورد می شود، اظهار کرد: با توجه به اینکه بیش از پنج نقطه از این شهر برای ایجاد موزه درنظر گرفته شده است، با تکمیل این طرح، مسجدسلیمان به شهر موزه های صنعت نفت تبدیل می شود.    

باغ موزه صنعت نفت آبادان؛ از پالایشگاه آبادان تا گورستان انگلیسیها

مجری طرح موزه های صنعت نفت به موزه آبادان به عنوان دومین موزه مدنظر وزارت نفت اشاره کرد و گفت: پالایشگاه آبادان از دیرباز به عنوان نماد مقاومت صنعت نفت شناخته می شود و بخشی از آثار بجامانده آن دوران، در موزه نفت آبادان به نمایش گذاشته می شود.

وی ادامه داد: از آنجا که آبادان، عرصه ورود تکنولوژی به صنعت نفت ایران است، باغ موزه صنعت نفت و دفاع مقدس این شهرستان با عنوان موزه ای صنعتی و درگاه ورود تکنولوژی به صنعت نفت معرفی خواهد شد و تاثیرگذاری این صنعت بر زندگی سیاسی و اجتماعی مردم آبادان نیز مدنظر قرار می گیرد.

به گفته این مقام مسئول، وزارت نفت علاوه بر بهره مندی موزه آبادان از تجهیزات قدیمی نفتی که به دوره حضور انگلیسی ها و فعالیت شرکت ایران-انگلیس در کشورمان بازمی گردد، بر نگهداری از محله های تاریخی و قدیمی آبادان نیز تاکید دارد تا جایی که محله هایی نظیر گورستان انگلیسی ها نیز بازسازی و حفظ می شود.

ارائه علوم و فنون جدید صنعت نفت در موزه صنعت نفت تهران

نعمت الهی در ادامه به تبیین برنامه روابط عمومی وزارت نفت در ایجاد موزه نفت تهران پرداخت و گفت: در موزه تهران، نگاه تازه ای مبنی بر ارائه علوم و فنون جدید صنعت نفت حاکم می شود تا از این طریق، اطلاعات پایه و جامعی از مراحل مختلف اکتشاف، استحصال، انتقال و مصرف نفت خام در اختیار مخاطبان قرار گیرد.

وی با بیان اینکه استفاده از تکنولوژیهای نوین موزه های بین المللی در احداث موزه نفت تهران مدنظر واقع می شود، تصریح کرد: در عین حال در طراحی این موزه، از معماری اسلامی و ایرانی غافل نمی شویم.

مجری طرح موزه های صنعت نفت عنوان کرد: به عبارت دیگر، در حالیکه تمرکز موزه های آبادان و مسجدسلیمان بر اشیا تاریخی و قدیمی است، موزه تهران بیشتر به تکنولوژیهای روز می پردازد و تاریخ نیز به صورت مجازی و از طریق فیلم و اسلاید در این موزه روایت می شود.

وی با بیان اینکه هنوز مطالعات احداث موزه نفت تهران ادامه دارد، گفت: برآوردهای اولیه نشان می دهد ایجاد این موزه به فضایی با گستردگی حداقل ١٠ هزار مترمربع نیاز  دارد.

ساختمان شرکت ایران-انگلیس، بخشی از موزه نفت تهران می شود

نعمت الهی از رایزنی روابط عمومی وزارت نفت با وزارت امور خارجه برای استفاده از ساختمان معروف شرکت ایران-انگلیس به عنوان بخشی از باغ موزه تهران خبر داد و گفت: در زمان فعالیت این شرکت، رخدادهای خوب و بد زیادی برای صنعت نفت کشورمان رقم خورد و بهره مندی از این آثار تاریخی، فرصت مغتنمی برای کسب تجربه از شکستها و پیروزیهای گذشته فراهم می کند.

وی خاطرنشان کرد: در صدد هستیم به جز احداث موزه نفت تهران، از نقاط تاریخی مرتبط با صنعت نفت نیز که در دیگر نقاط تهران هستند، استفاده کرده و با همکاری سازمان میراث فرهنگی، این نقاط را به ثبت ملی برسانیم.

مدیرکل روابط عمومی وزارت نفت با بیان اینکه هم اکنون برای تشکیل سازمانی مستقل برنامه ریزی شده است تا تمام موزه های صنعت نفت در قالب این سازمان فعالیت کنند، گفت: اساسنامه این سازمان تهیه شده است.

نعمت الهی با تاکید بر اینکه وزارت نفت برای احداث موزه های صنعت نفت، تمام قابلیتهای این صنعت در اقصی نقاط کشور را مدنظر قرار می دهد، افزود: به طور نمونه در طرح موزه های صنعت نفت، نگاهی نیز به جزیره تاریخی خارک که نقش بسزایی در دفاع از صنعت نفت ایران طی سال های دفاع مقدس ایفا کرده است، خواهیم داشت.

خلا فعالیت مرکز اسناد، مدارک و آرشیو در ١٠٦ سالگی صنعت نفت

مجری طرح موزه های صنعت نفت با ابراز تاسف از نبود مرکز اسناد، مدارک و آرشیو صنعت نفت در کشورمان پس از گذشت ١٠٦ سال از عمر این صنعت افزود: نتیجه توجه نکردن به این مهم، به فروش رفتن، نابودی و یا پراکندگی بخش بزرگی از اسناد و مدارک صنعت نفت بوده است، از این رو وزارت نفت، ایجاد این مرکز را در دستور کار خود قرار داده است.

نعمت الهی یادآور شد: راه اندازی این مرکز ضمن ثبت تاریخ، مرجع اطلاعاتی مناسبی نیز برای پژوهشگران و محققان علاقه مند به صنعت نفت فراهم می کند.

وی به فعالیت ٢٠٠ موزه نفتی در سراسر دنیا اشاره کرد و افزود: هم اکنون به طور متوسط هر ایالت آمریکا، ٢ موزه نفتی دارد و کشورهای حاشیه خلیج فارس نیز همگی در این زمینه فعال هستند، این درحالیست که ایران به عنوان نخستین کشف کننده نفت در خاورمیانه، تاکنون به صورت جدی به این مهم نپرداخته و بسیاری از اسناد صنعت نفت خود را نیز به دلیل فقدان مرکز اسناد و مدارک، از دست داده است.

نعمت الهی که در جریان بازدید از موزه نفت سبزوار سخن می گفت، به پتانسیلهای قابل توجه این موزه اشاره و تصرح کرد: با توجه به ظرفیتهای موجود، امکان توسعه این موزه وجود دارد و موزه سبزوار می تواند به مرکز موزه های خراسان تبدیل شود.




درج يادداشت و نظرات

نام:
  ايميل:
توضيحات:
     
    انگليسی فارسی
    تبليغات
    نظرسنجی
    وب سايت ما چگونه است؟
    عالی
    خوب
    قابل قبول
    متوسط
    ضعيف
    بد