به گزارش نفت دیلی، اداره اطلاعات انرژی آمریکا در تازه ترین گزارش چشم انداز خود از کاهش تقاضای جهانی نفت خام در ادامه سال جاری میلادی خبر داد.
اداره اطلاعات انرژی آمریکا (ایی آی ای) در تازه ترین پیش بینی خود برای رشد تقاضای جهانی نفت خام در سال ٢٠١٤ میلادی که دیروز منتشر شد، پیش بینی مقدار تقاضای نفت را در ادامه سال جاری کاهش داد.
این اداره همچنین اعلام کرد: انتظار دارد در ادامه سال جاری میلادی عرضه نفت از سوی کشورهای غیر عضو اوپک افزایش یابد.
ایی آی اِی در گزارش خود آورده است که سطح تولید نفت آمریکا در سال ٢٠١٥ میلادی به طور میانگین برابر با بیشتری مقدار خود در ٤٢ سال اخیر خواهد بود.
اداره اطلاعات آمریکا همچنین در پیش بینی خود برای قیمت های نفت، بهای نفت آمریکا و شاخصهای نفتی بین المللی را بالاتر از رقم پیش بینی قبلی خود، برد.
این اداره اعلام کرد که در حالیکه میانگین تولید نفت آمریکا در سال ٢٠١٣ میلادی برابر با روزانه هفت میلیون و ٤٠٠ هزار بشکه بوده است، در سال ٢٠١٤ به روزانه هشت میلیون و ٥٠٠ و در سال ٢٠١٥ به ٩ میلیون و ٣٠٠ هزار بشکه در روز می رسد.
ایی آی اِی پیش بینی کرد که قیمت نفت برنت در سال ٢٠١٤ میلادی به طور میانگین ١٠٩ دلار و ٥٥ سنت باشد که در مقایسه با گزارش پیشین همین اداره افزایش نشان می دهد. اداره اطلاعات انرژی آمریکا قیمت نفت برنت را در سال ٢٠١٤ نزدیک به ١٠٧ دلار و ٨٢ سنت پیش بینی کرده بود.
قیمت نفت برنت در سال ٢٠١٥ میلادی نیز بر اساس پیش بینی این اداره به ١٠٤ دلار و ٩٢ سنت کاهش خواهد یافت که در مقایسه با قیمت پیش بینی شده در آخرین گزارش همین اداره که ١٠١ دلار و ٩٢ سنت بود، رشد داشته است.
همچنین، قیمت نفت دبلیو تی آی آمریکا برای سال جاری ١٠٠ دلار و ٩٨ سنت پیش بینی شده است که در ماه ژوئن ٩٨ دلار و ٦٧ سنت پیش بینی شده بود. این نفت در سال ٢٠١٥ به عقیده اداره اطلاعات انرژی آمریکا به ازایه هر بشکه ٩٥ دلار و ١٧ سنت به فروش می رسد.
اداره اطلاعات انرژی آمریکا پیش بینی کرد در ادامه سال جاری، مصرف نفت جهان با یک میلیون و ١٣٠ هزار بشکه رشد در روز به ٩١ میلیون و ٦٢٠ هزار بشکه در روز برسد. پیش از این اعلام شده بود که رشد تقاضای نفت در سال ٢٠١٤ برابر با یک میلیون و ٣١٠ هزار بشکه خواهد بود.
در ادامه رشد تقاضای جهانی نفت، اداره انرژی آمریکا پیش بینی میکند که در سال ٢٠١٥ میلادی این سطح با یک میلیون و ٤٦٠ هزار بشکه افزایش به ٩٣ میلیون و ٨٠ هزار بشکه برسد. در گزارش ماه ژوئن مقدار رشد تقاضای نفت سال آینده جهان یک میلیون و ٣٣٠ هزار بشکه پیش بینی شده بود.
به طور معمول کشورهای غیر عضو در سازمان توسعه و همکاریهای اقتصادی، به ویژه چین، تمامی رشد تقاضای نفت را به خود اختصاص می دهند. اداره اطلاعات انرژی آمریکا پیش بینی کرد که مصرف سوتهای مایع در چین در ادامه سال جاری روزانه ٤٠٠ هزار بشکه و در سال ٢٠١٥ میلادی ٤٣٠ هزار بشکه در روز افزایش یابد.
در بخش عرضه نفت، اداره اطلاعات انرژی آمریکا پیش بینی می کند که بیشتری مقدار رشد عرضه در آمریکا شمالی اتفاق بیفتد و در سال ٢٠١٥ روند افزایش عرضه نفت اندکی کند شود.
این اداره پیش بینی عرضه نفت کشورهای غیر عضو در سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) را در سال جاری با یک میلیون و ٧٤٠ هزار بشکه افزایش، به ٥٥ میلیون و ٨٤٠ هزار بشکه نفت در روز رساند. در ماه ژوئن پیش بینی شده بود که این رقم به ٥٥ میلیون و ٦٦٠ هزار بشکه در روز برسد.
بر همین اساس، مقدار عرضه نفت کشورهای غیر عضو اوپک در سال ٢٠١٥ با روزانه ٩٧٠ هزار بشکه نفت رشد به ٥٧ میلیون بشکه می رسد.
در همین حال، ادراه اطلاعات انرژی آمریکا اعلام کرد که عرضه نفت اوپک در سال جاری میلادی به ٢٩ میلیون و ٥٩٠ هزار بشکه در روز می رسد که در مقایسه با رقم ٢٩ میلیون و ٨٠٠ هزار بشکه ماه ژوئن، اندکی کمتر شده است. عرضه نفت این سازمان در سال ٢٠١٥ افت بیشتری خواهد داشت و به ٢٩ میلیون و ٥٢٠ هزار بشکه می رسد.
در تازه ترین گزارش اداره اطلاعات انرژی آمریکا آمده است: افزایش خشونتها در شمال عراق که در ماه ژوئن آغاز شد، عدم قطعیت بسیار بالایی برای چشم انداز تولید نفت عراق به همراه آورد، سطح تولید این کشور به نظر نمی رسد از مرز سه میلیون و ٣٠٠ هزار بشکه در روز در سال جاری و سال آینده فراتر رود.
با وجود این، ایی آی اِی پیش بینی کرد عربستان برای جبران توقف رشد تولید نفت عراق، نفت بیشتری را در سال جاری میلادی تولید کند.
در این گزارش آمده است: همچنان پیش بینی می شود در سال ٢٠١٥ میلادی، تولید سالانه نفت عربستان برای پسخ به رشد تولید نفت کشورهای غیر عضو اوپک، کمتر شود اما رقم آن نسبت به گزارش پیشین کمتر است.
این ادراه همچنین ظرفیت مازاد تولید نفت اوپک در برای امسال و سال آینده را کم کرد. در گزارش جدید، ظرفیت مازاد تولید نفت اوپک از دو میلیون و ٢٠٠ هزار بشکه به دو میلیون و ٤٠ هزار بشکه در سال ٢٠١٤ و از سه میلیون و ٥٠٠ به دو میلیون و ٦٨٠ هزار بشکه برای سال ٢٠١٥ تقلیل پیدا کرده است.
پیش بینی مصرف گاز جهانی در سال ٢٠١٤ نیز از روزانه ٧٢ میلیارد و ٥٠٠ میلیون فوت مکعب به ٧٢ میلیارد و ٤٠٠ میلیون فوت مکعب تغییر کرد.
در گزارش اداره اطلاعات انرژی آمریکا آمده است: با برگشت دمای هوای به شرایط عادی، مصرف خانگی و صنعتی گاز طبیعی کاسته می شود و بنابراین این مقدار در سال ٢٠١٥ نزدیک به ٠,٣ میلیارد فوت مکعب در روز افت خواهد کرد.