به گزارش نفت دیلی، با افزایش قیمت سی ان جی در گام دوم قانون هدفمندکردن یارانهها و کم توجهی دولت به این صنعت که نقش اثر جانشینی در مقابل بنزین دارد، این نگرانی وجود دارد که بی توجهی به صنعت سی ان جی موجب از بین رفتن این صنعت نوپا در کشور شود.
صنعت سی ان جی که نزدیک به یک دهه است، در کشور رونق گرفته، میتواند در کنترل و حتی کاهش مصرف بنزین نقش موثری داشته باشد.
با افزایش قیمت سی ان جی پس از اجرای گام دوم قانون هدفمندکردن یارانه ها از سوی مسئولان بخش خصوصی فعال در این صنعت صحبتهایی مطرح شد که درواقع آینده این صنعت را نگران کننده میدانند و اظهار میکنند تنها بخش خصوصی می تواند صنعت سی ان جی را در کشور رونق بخشد، اما هم اکنون دولت کمترین تلاشی را برای حضور پررنگ بخش خصوصی در این صنعت انجام می دهد.
در همین رابطه اردشیر دادرس اخیرا با حضور در یک برنامه تلویزیونی اعلام کرد؛ ایران بزرگترین ناوگان سی ان جی جهان را دارا است، اما هماکنون به سه هزار جایگاه بنزین و 1500 جایگاه سی ان جی جدید در کشور نیاز داریم.
وی ادامه می دهد: سبد سوخت حامل های انرژی در کشور می تواند به 35 تا 40 میلیون متر مکعب CNG تبدیل شود، از طرفی مخزن سازها و کمپرسورسازهای ما به خودکفایی خیلی خوبی رسیدند و به تولیدات ملی دست پیدا کردند.
دادرس می گوید در ایران باید روزی برسد که بتوانیم حداقل 40 میلیون متر مکعب تولید داشته باشیم و آن 20 میلیون لیتر بنزینی که باید وارد می کردیم، در حال حاضر صرفه جویی کنیم.
دادرس با بیان اینکه حدود 17 میلیون خودرو و 9 میلیون موتورسیکلت در کشور داریم تصریح میکند، در مقابل تعداد سه هزار و 500 جایگاه بنزین و دو هزار و 200 جایگاه CNG داریم، اما در کشور ترکیه 9 میلیون خودرو وجود دارد و در مقابل این خودروها 12 هزار و 800 جایگاه دارند.
این گزارش اضافه می کند پس از اظهارات دادرس مدیرطرح های سی ان جی شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی اخیرا در واکنش به صحبت های رئیس انجمن صنفی جایگاه داران سی ان جی از افزایش سهم سی ان جی در برنامه ششم توسعه و رسیدن به ٣٠ تا ٣٥ درصد سبد انرژی خبر داده و اعلام کرده است، با راهکارهای تشویقی برای حضور بخش خصوصی و سرمایه گذاری آن می توان مشکلات این صنعت را برطرف کرد.
منصور ریاحی اظهار کرده است: دو برابر شدن کارمزد جایگاهها و پرداخت ٨٠٠ ریال به ازای فروش هر مترمکعب گاز، پرداخت کارمزد ویژه ٧ ساله به جایگاه داران ( ١٤٠٠ ریال در کلانشهرها و ١٢٠٠ ریال در غیر کلانشهرها)، پرداخت ما به تفاوت مربوط به اختلاف چگالی (دانسیته) گاز به جایگاه داران، مواردی هستند که از افزایش جذابیت صنعت سی ان جی برای بخش خصوصی حکایت دارد.
سهم کنونی سی ان جی در سبد سوخت کشور حدود 25 درصد و مصرف روزانه این حامل انرژی نیز ٢١ میلیون لیتر در روز است که در واقع این صنعت میتواند به عنوان کالای جانشینی بنزین باشد.
ریاحی تبدیل کارگاهی خودروهای بنزین سوز و گازسوز کردن آنها ( ٩٢٠ هزار دستگاه)، گازسوز کردن خودروها در کارخانه های خودرو ساز ( ٢,٢ میلیون دستگاه)، برنامه ریزی احداث یکهزار جایگاه سی ان جی در پنج سال آینده و توافق تامین تجهیزات برای یکهزار جایگاه سی ان جی با کنسرسیوم ایرانی، مجموعه اقدامهایی هستند که چشم انداز روشنی برای توسعه این صنعت، همچنین ترغیب بخش خصوصی برای فعالیت در این بخش رقم زده است.
این گزارش در پایان اضافه می کند همانطور که در ابتدای این گزارش آمده است، با در نظرگرفتن اثر جانشینی سی ان جی در مقابل بنزین این سوخت می تواند کمک شایانی در کاهش مصرف بنزین داشته باشد و این اتفاق زمانی رخ می دهد که مسئولان دولتی به وعده هایی که به بخش خصوصی دادهاند، عمل کنند.