راهبردهای استراتزیک فروش نفت و گاز به زودی

به گزارش نفت دیلی، مدیرکل برنامه ریزی استراتژیک وزارت نفت از عملیاتی شدن راهبردهای استراتژیک برای فروش نفت و گاز در آینده نزدیک خبر داد.

سعید قواپور با توجه به اهمیت مباحث استراتژیک در صنعت نفت اظهار کرد: پرداختن به مدیریت استراتژیک و اهمیت آن مقداری پیچیده است، علت هم این است که امکان دارد موضوعی برای کشوری در مقطعی استراتژیک و در مقطع دیگر نباشد.

وی افزود: طی ١٠ سال اخیر توجه به مباحث استراتژیک چندان در صنعت نفت احساس نمی شد، زیرا ایران مشتریان خود را داشت و دنیا به نفت ایران نیاز داشت. اما هم اکنون با توجه به شرایط تحریمی ایران و رقابتی شدن هر چه بیشتر بازار، نیاز به تحلیگر و استراتژیست بیشتر است و همسو با این شرایط تلاش می شود تحلیل‌گر و استراتژیست نفتی تربیت شود.

مدیر کل برنامه ریزی استراتژیک وزارت نفت بر اهمیت مدیریت استراتژیک در شرایط کنونی تاکید و تصریح کرد: بازارهای نفت خام ایران به دلیل اعمال تحریم‌ها جابه جا شده و باید این فاصله جبران شود و بازارهای مناسب‌تری پیدا شود. مثلا با توجه به این که براساس برنامه ریزی‌ها، با وارد مدار شدن سایر فازهای پارس جنوبی، ظرفیت تولید گاز افزایش می یابد، باید از هم اکنون به فکر این بود که چه استراتژی با کدام مشتری وجود داشته باشد.

ایران به دنبال مشتریان استراتژیک

وی درباره اینکه آیا ایران از هم اکنون به فکر بازاریابی برای افزایش تولید گاز است، گفت: مشتری‌های ما چند نوع هستند، عده ای پول دارند و عده ای بی پول هستند. با یک مشتری می توان راحت تر مذاکره کرده و با مشتری دیگری باید مدت زمان طولانی را صرف نهایی کردن قرارداد کرد. این که از هم کنون قرار است بر چه مبنای استراتژیکی حرکت کرد، بسیار مهم است. از هم اکنون باید بهترین مشتریها برای نفت یا گاز انتخاب شوند و باید دنبال مشتری و شریک استراتژیک بود.

قوام پور با اشاره به اینکه نفت در دنیای امروز یک کالای استراتژیک است و این مساله در برنامه ریزیهای استراتژیک از اهمیت دوچندان برخوردار است، افزود: همه انتظار دارند کشوری که نفت و گاز دارد و آن را می فروشد دو دستمزد بگیرد. پول فروش نفت خام که ممکن است بشکه‌ای ١٠٠-١١٠ دلار باشد یا پول فروش گاز طبیعی که در بازارهای مختلف متفاوت است و از سوی دیگر چون نفت یک کالای استراتژیک است، بنابراین می توان مطالبه‌ای متقابل، مانند مطالبه سیاسی، اقتصادی یا اجتماعی را در ازاء دریافت نفت وجود داشته باشد.

وی افزود: امروز رقابت گسترده ای میان کشورهای دارنده نفت و گاز برای کسب سهم بیشتر از بازار شکل گرفته است، بنابراین باید بصورت استراتژیک برنامه ریزی کرد.

مدیر کل برنامه ریزی استراتژیک وزارت نفت افزود: استراتژی جدید وزارت نفت این است که به جز بازاریابی برای فروش نفت خام و صادرات بلندمدت گاز طبیعی به شکل خط لوله یا LNG، استراتژی فروش و صادرات فرآورده‌های نفتی هم داشته باشد، ما هم قصد داریم در این زمینه وارد عمل شویم ولی ورود به این مساله به هنر بازاریابی بستگی دارد.




درج يادداشت و نظرات

نام:
  ايميل:
توضيحات:
     
    انگليسی فارسی
    تبليغات
    نظرسنجی
    وب سايت ما چگونه است؟
    عالی
    خوب
    قابل قبول
    متوسط
    ضعيف
    بد