به گزارش نفت دیلی، 600 میلیون لیتر نفت کوره آزاد شده حاصل از اعمال مدیریت سوخت نیروگاهی، از ابتدای امسال تاکنون به مبادی صادراتی جنوب کشور ارسال شده است.
مدیر عامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران ، گفت: در ١٢٨ روز نخست امسال با افزایش گازرسانی به بخش نیروگاهی و مدیریت سوخت مایع در این بخش، ظرفیت خوبی برای ارسال نفت کوره از پالایشگاههای مرکزی به مبادی جنوبی کشور برای صادرات آن ایجاد شده است.
مصطفی کشکولی اظهار کرد: این مهم همچنین موجب شده است تا از واردات نفتگاز به کشور نیز جلوگیری شود.
بهره گیری بیشر از گاز بجای سوخت مایع در نیروگاهها از جمله موارد مهمی است که می تواند از خروج مقادیر قابل توجه ارز از کشور منجر شود، از اینرو وزارت نفت در تلاش است تا حد ممکن گاز را در بخش نیروگاهی کشور جایگزین سوخت مایع کند.
مدیر عامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران پیشتر به شانا گفته بود: افزایش تحویل گاز به نیروگاه ها در سال جاری، ٤ میلیارد متر مکعب نسبت به سال گذشته افزایش داشته که این امر موجب شده تحویل سوخت مایع به این بخش ٢,٤ میلیارد لیتر کاهش و بخشی از آن به صادرات اختصاص یابد.
به گفته کشکولی موازنه ذخیره سازی و تحویل سوخت مایع به نیروگاهها بر پایه مقدار گاز تحویلی به آنها صورت می گیرد؛ بنابراین هر چقدر سهم تحویل گاز افزایش یابد، سوخت مایع تحویلی نیز کاهش خواهد یافت.
براین اساس، با آزاد شدن بخش قابل توجهی از سوخت مایع نیروگاهی، ایران بزودی صادرکننده نفتگاز به کشورهای همسایه شرقی خود (عراق و افغانستان) می شود.
تا پایان امسال قرار است چند فاز پارس جنوبی بهره برداری شوند و از این رهگذر حجم قابل توجهی گازطبیعی در حدود ٨٠ تا ١٠٠ میلیون متر مکعب وارد چرخه مصرف شود.
بدون تردید افزایش چنین حجمی از گاز، بخش نیروگاهی کشور را از خود می سازد و موجب می شود سوخت مایع کمتری در نیروگاهها مصرف شود.