قرارداد پتروشیمی بندر امام با شرکت خارجی برای جلوگیری از ورود مواد سرطانزا به خلیج فارس

به گزارش نفت دیلی، مدیر ایمنی، ‌بهداشت و محیط‌ زیست وزارت نفت گفت: برای حل مشکل جیوه در پسآب پتروشیمی بندر امام، قراردادی با یک شرکت خارجی برای استفاده از ژئوممبر و استفاده نکردن از جیوه منعقد شده است.

محمد حسین اردشیری ، با اشاره به مصرف سالانه 1.4 تن جیوه در پتروشیمی بندر امام، گفت: برای حل کردن مشکل جیوه در پسآب پتروشیمی بندر امام، قراردادی با یک شرکت خارجی و استفاده از ژئوممبر و استفاده نکردن از جیوه منعقد شده است.

وی با بیان اینکه امیدواریم این قرارداد ظرف 6 ماه اجرایی شود، ادامه داد: ما تسویه‌خانه‌هایی در بندر امام و ماهشهر داریم تا ساب پتروشیمی‌ها را تسویه کند و پسآب آلاینده زیادی وارد خلیج فارس نمی‌شود.

وی افزود: در عین حال برنامه‌هایی برای رفع آلودگی هوا در مناطق جنوبی کشور بخصوص ماهشهر و عسلویه داریم.

مدیر ایمنی، بهداشت و محیط زیست وزارت نفت ادامه داد: مدیریتی در آن منطقه تاسیس شده تا فلرها را به تدریج خاموش کنیم، البته کار روی چنین مواردی زمان زیادی می‌برد و ما در برنامه‌هایی دو ساله و پنج ساله این مسأله را پیگیری می‌کنیم.

جیوه یکی از آلاینده‌ترین پسآب‌هایی است که به میزان بسیار زیاد و چند ده برابر حد مجاز وارد آب‌های خلیج‌فارس می‌شود.

حبیب آقاجری، نماینده مردم ماهشهر در مجلس و عضو کمیسیون انرژی پیش از این در گفت‌وگو با فارس گفته بود:« 21 مجمتع پتروشیمی در منطقه ویژه اقتصادی ماهشهر و بندر امام فعال هستند که یکی از آنها به میزان گسترده‌ای جیوه را در پس‌آبهای خود وارد آبهای خور و دریا می‌کند. جیوه یک فلز سنگین و به شدت سرطان‌زاست که برای آبزیان مضر است و از طریق ماهی‌ها به مردم منطقه منتقل شده و روی سلامتی آنها تاثیر بسیار منفی دارد.

وی تاکید کرد :‌« قرار بود این سیستم اصلاح شده و جیوه دیگر به دریا ریخته نشود اما هنوز هیچ اقدامی نشده است. همواره قول‌هایی در این باره داده می‌شود اما در عمل اتفاقی نمی‌افتد و کسی به این آلایندگی شدید و خطرناک توجه نمی‌کند.»

در آزمایشاتی که اخیرا روی لجن‌های خور موسی در خلیج فارس انجام شده است، میزان جیوه هزار برابر حد مجاز بوده است. سالانه نزدیک به 1.5 تن جیوه هم از طریق پتروشیمی‌های منطقه به خلیج فارس ریخته می‌شود. جیوه تا بدان حد خطرناک و سرطانزا است که حد مجاز آن بر اساس مقیاس PPB یا Part per bilion که مقیاسی هزار برابر کوچک‌تر از ppm است سنجیده می‌شود.

بر اساس محاسبات انجام شده در صنعت نفت تنها با ورود کمتر از 100 کیلوگرم جیوه به دریا، خلیج فارس به حد اشباع از نظر میزان مجاز جیوه می‌رسد. این درحالی است که سالانه حدود 1.5 تن جیوه از سوی پتروشیمی‌ها وارد خلیج فارس می‌شود.

با انتقال جیوه از طریق مصرف آبزیان به مردم در جنوب کشور، کارشناسان پیش‌بینی می‌کنند موج سرطان خون در مناطق جنوبی کشور به خصوص در نزدیکی بنادر صنعتی مانند ماهشهر و بندر امام فراگیر شود.

بر اساس این گزارش،  فقدان یک مجموعه قدرتمند ریگولاتوری در صنعت پتروشیمی و اساسا در کل صنعت نفت به خصوص پس از خصوصی‌سازی یکی از دلایل اصلی بی توجهی مجتمع‌های پتروشیمی و پالایشگاهی به رعایت موارد ایمنی است. یکی از وظایف و اختیارات نهادهای ریگولاتور وضع جرایم و استفاده از خوراک تحویلی به مجتمع‌های پتروشیمی و پالایشی به منظور الزام آنها به رعایت ضوابط زیست محیطی است.




درج يادداشت و نظرات

نام:
  ايميل:
توضيحات:
     
    انگليسی فارسی
    تبليغات
    نظرسنجی
    وب سايت ما چگونه است؟
    عالی
    خوب
    قابل قبول
    متوسط
    ضعيف
    بد