به گزارش نفت دیلی، دولت هند با هدف تامین امنیت انرژی این کشور قصد دارد با پذیرش پیشنهاد روسیه و ساخت یک خط لوله ٤٠ میلیارد دلاری به واردات گسترده گاز طبیعی روی آورد.
این پروژه که بزرگترین پروژه انرژی هند تاکنون است، بعد از دیدار نارندرا مودی، نخستوزیر این کشور با ولادیمر پوتین در حاشیه اجلاس بریکس در برزیل، مورد توافق قرار گرفت.
هماکنون دفتر نخستوزیری و وزارت نفت و منابع طبیعی هند در حال بررسی و امکانسنجی انجام این پروژه هستند و انتظار میرود اعلام عمومی این توفق دسامبر سال جاری میلادی در جریان دیدار سران دو کشور در نشست سالانه هند و روسیه در دهلی نو صورت گیرد.
روسیه در حالی این پیشنهاد را مطرح کرده است که هزینه ساخت این خط لوله چهار برابر طرح خط لوله گاز آی پی (ایران، پاکستان، هند) است که به دلیل تحریمها و ناتوانی پاکستان در ساخت خط لوله پیشرفت خیره کننده ای نداشته است.
در همین حال، یک مقام ارشد وزارت نفت و منابع طبیعی هند در گفتگو با هندوستان تایمز تاکید کرد: دولت کنونی هند علاوه بر این خط لوله، به دنبال احیای دو طرح آی پی و تاپی نیز هست و در بالاترین سطوح مشغول پیگیری این طرحهاست.
این مقام دولت هند افزود: روسیه تاکنون بخش عمده نیاز نفت و گاز غرب را تامین میکرد اما این شرایط در سالهای آینده به خصوص با توجه به خطوط لوله گاز روسیه به چین و هند میتواند تا حد زیادی تغییر کند.
بر اساس این گزارش، برای اجرایی کردن خط لوله گاز روسیه به هند دو مسیر در حال بررسی است که یکی از آنها از مرز جنوبی روسیه و از طریق هیمالیا وارد هند میشود و مسیر دوم از آستاراخان، قزاقستان و ازبکستان عبور کرده و سپس از طریق خط لوله تاپی و با عبور از ترکمنستان، افغانستان و پاکستان به هند میرسد.
شرکت جیل هند به همراه کنسرسیومی از سایر شرکتهای نفت و گاز این کشور از جمله شرکت نفت و گاز طبیعی، اویل ایندیا و اندین اویل، در ساخت این خط لوله مشارکت خواهند کرد.