به گزارش نفت دیلی، گازرسانی به نیروگاهها از ابتدای امسال تاکنون با افزایش ٥,٥ میلیارد متر مکعب، ٤٠ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد یافت.
مدیرعامل شرکت ملی گاز با بیان اینکه وزارت نفت بر اساس جدول و سقف مشخصی که صورتجلسه شده است گاز یا سوخت میان تقطیر به نیروگاهها ارسال می کند، افزود: از ابتدای امسال تاکنون ٤٠ درصد بیشتر نسبت به سال گذشته به نیروگاهها گاز تحویل شد و این بمعنای آن است که سوخت مایع کمتری توسط نیروگاهها مصرف شده است.
حمیدرضا عراقی با بیان اینکه ٥,٥ تا ٦ میلیارد مترمکعب از ابتدای سال تاکنون گاز بیشتری به نیروگاهها ارسال شده است.
وی در باره برنامه صادرات و واردات گاز گفت: از کشورهای ترکمنستان و آذربایجان گاز وارد می کنیم و به کشورهای ارمنستان و نخجوان و ترکیه گاز صادر می کنیم، همچنین قرارداد صادرات گاز به پاکستان هم منعقد شده اما تاکنون به مرحله اجرا نرسیده است.
صادرات گاز به عراق سال آینده محقق می شود
عراقی از برنامه وزارت نفت برای صادرات گاز به عراق از اوایل سال آینده خبرداد و گفت: درسه سال اول ٤ تا ٧ میلیون مترمکعب در روز ، در دو سال بعد آن حدود ١٥ میلیون مترمکعب در روز و از سه سال بعد از آن روزانه ٢٥ میلیون مترمکعب گاز به عراق صادر می کنیم.
وی با اعلام اینکه مذاکراتی هم وزیر نفت با مقامات عمان برای صادرات گاز به این کشور انجام داده است، افزود: با درنظر گرفتن شرایط بین المللی و قیمتها ، صادرات و واردات گاز انجام می شود.
معاون وزیر نفت در امور گاز میزان صادرات گاز به ترکیه را روزانه حدود ١٠ میلیارد مترمکعب عنوان کرد و گفت: مقدمات اجرای بند "ق" تبصره دو اجرایی شود، از این محل با برنامه ریزی ٢ تا ٣ ساله، گاز رسانی به شهرها و روستاها را انجام خواهیم داد که امیدواریم در نیمه دوم سال تحرک پذیری بیشتری انجام شود.
عراقی تصریح کرد: برنامه های گازرسانی پس از تصویب شورای اقتصاد اجرایی می شود.
وی همچنین گفت: یکی از اهداف اصلی دولت و وزارت نفت، کمک به جایگاهداران سی ان جی است از این رو در بودجه سال جاری حق العمل جایگاه داران از ٤٠ به ٨٠ تومان رسید، البته جای بحث هنوز هست؛ اما هدف ما کمک به جایگاهداران بدون اعمال فشار بر مردم است.
مدیر عامل شرکت ملی گاز ایران با بیان اینکه برای جایگاهداران تسهیلاتی را ایجاد و بزودی اعلام می کنیم، افزود: دولت و جایگاهداران در حال مذاکره برای رسیدن به راه حلهای بهتر هستند.