به گزارش نفت دیلی، وزیر نفت ، سوخت رسانی مناسب به کشور را در زمستان سال ٩٢ بهترین خاطره خود در یکسال گذشته اعلام و تاکید کرد: در مذاکرات فروش نفت خودمان را محدود نمی کنیم.
بیژن زنگنه بهترین روز خود در یکسال گذشته را سپری شدن زمستان سخت سال گذشته با سوخت رسانی مناسب به کشور اعلام و درباره بدترین خاطره کاری خود نیز گفت: ٣٦٥ روز گذشته روزهای سختی بوده است، چون عده ای به دنبال این هستند که واقعیت تغییر را در کشور نپذیرند و تمام تلاششان این است که کشور را به گذشته که دوران بسیار بدی بود، برگردانند.
وی افزود: از این موضوع واقعا تاسف می خورم که چرا واقعیتها پذیرفته نمی شود و برای ساماندهی کشور کمک نمی کنند.
وزیر نفت با بیان اینکه مسئولان کشور هم اکنون تلاش زیادی برای خروج از این وضعیت انجام می دهند،گفت: با اراده مردم و تلاش مسئولان شرایط روز به روز بهتر خواهد شد و با عقلانیت بر مشکلات موجود، غلبه می کنیم.
قرارداد فروش نفت ایران از سوی روسیه صحت ندارد
زنگنه درباره سفر هفته گذشته به مسکو که در این سفر به عنوان رئیس کمیسیون مشترک ایران و روسیه حضور داشت، گفت: در جریان سفر به روسیه تفاهم نامه ای به منظور توسعه روابط اقتصادی، فنی و تجاری بین دو کشور امضا شده است.
وی افزود: در این سفر همچنین توافق نامه ای برای آسان سازی عملیات بانکی میان بانکهای ایرانی و روسی باهدف شتاب بخشی در عملیات تجار دو کشور امضا شد.
زنگنه با اشاره به اینکه در دیدار با همتای روسی خود (الکساندر نواک) درباره برگزاری بهتر و موفق تر اجلاس مشترک همکاری های اقتصادی میان دو کشور (که قرار است شهریور در تهران برگزار شود) مذاکراتی انجام شد درباره خرید نفت ایران از سوی روسیه گفت: در مذاکرات برای فروش نفت، خودمان را محدود به چیزی نمی کنیم اما شایعاتی که درباره امضای قرارداد با روسیه برای فروش نفت ایران وجود دارد، صحت ندارد.
افزایش صادرات سوخت مایع تراز ارزی را مثبت می کند
وزیر نفت با بیان این که یکی از برنامه های دولت برای خروج از رکود اقتصادی، جایگزینی گاز با سوخت مایع در نیروگاههای کشور است، گفت: در ٥ ماه اخیر تحول عظیمی در تولید و تامین گاز کشور رخ داده و به همین نسبت از مصرف سوخت مایع کاسته شده است.
زنگنه با اشاره به مقایسه ٥ ماه نخست امسال در مقایسه با سال گذشته و کاهش مصرف سوخت مایع، اظهار کرد: تلاش وزارت نفت بر این است که بیش از گذشته اقدامهایی برای کاهش هرچه بیشتر سوخت مایع و جایگزینی آن با گاز انجام دهد.
وی با تاکید بر اینکه هرچه سوخت مایع کمتری مصرف شود، صادرات نیز افزایش خواهد یافت، تصریح کرد: با افزایش صادرات می توان تراز ارزی کشور را مثبت کرد.
او همچنین با بیان اینکه با تزریق ریال به اقتصاد کشور می توان چرخه تولید را توسعه بخشید، تاکید کرد: امیدواریم این برنامه در آینده نیز با جدیت پیگیری شود.
زنگنه یادآوری کرد: جایگزینی گاز با سوخت مایع همراه با پیش بینی برنامه های میان مدت و بلندمدت وزارت نفت برای افزایش راندمان حرارتی نیروگاه ها در آینده انجام خواهد شد.
افزایش ١٠٠ میلیون مترمکعبی تولید گاز در پارس جنوبی
وزیر نفت درباره روند توسعه فازهای پارس جنوبی نیز گفت: طبق برنامه قرار است تا پایان سال ٩٤ ،٢٠٠ میلیون متر مکعب گازبه تولید پارس جنوبی افزوده شود که سهم سال ٩٣ و ٩٤ هر کدام ١٠٠ میلیون متر مکعب است.
زنگنه درباره فاز ١١ و احتمال حضور شرکت فرانسوی توتال در این فاز گفت: با برداشته شدن تحریمها ممکن است بسیاری از شرکتها در پروژه های صنعت نفت ایران سرمایه گذاری کنند.
وی با بیان اینکه حتی اگر تحریمها برداشته نشود ایران توسعه فاز ١١ را شروع خواهد کرد، گفت: البته توسعه فاز ١١ پس از هفت فاز اولویت اول (١٢و ١٥ تا ١٧ پارس جنوبی) و فازهای اولویت بعدی یعنی، فازهای ١٩،١٣، ٢٠ و ٢١، ٢٣ تا ٢٤ و ١٤ آغاز می شود.
زنگنه با اشاره به اینکه هدف ما تولید گاز است نه تعرف طرحهای جدید، افزود: باید پولها درست هزینه شود تا به نتیجه برسد.
زنگنه درباره واردات بنزین نیز گفت: واردات بنزین طبق برنامه تا پایان امسال انجام می شود و از خردادماه بنزین یورو ٤ وارد کشور شده است.
افزایش ٧٠٠ هزار بشکه ای تولید نفت ایران در سه سال آینده
وزیر نفت درباره افزایش ٧٠٠ هزار بشکه ای ظرفیت تولید تا پایان سال ٩٤ که در بسته "سیاست خروج غیر تورمی از رکود" به آن اشاره شده است، گفت: تا پایان سال ٩٤ چنین برنامه ای وجود ندارد، ضمن اینکه این سیاست به سرعت روی رکود تاثیر نمی گذارد و در واقع برای سالهای آینده است.
زنگنه افزود: برنامه وزارت نفت برای افزایش ٧٠٠ هزار بشکه ای ظرفیت تولید نفت سه ساله است.
پرداخت پول در مقابل صرفه جویی
وی درباره اینکه آیا منابع بخش نفت در بسته "سیاست خروج غیر تورمی از رکود" از بند "ق" تبصره ٢ قانون بودجه سال ٩٣ تامین می شود، گفت: به یک معنی از بند "ق" است اما منبع اصلی تامین آن، صندوق توسعه است.
وی درباره این اینکه آیا کمکهای وزارت نفت به وزارتخانه های دیگر در قالب بند "ق" بوده است، گفت: وزارت نفت تا کنون به سازمانها یا وزارتخانه ای کمک نکرده و قولی هم به آنها نداده است. در واقع این پرداخت در مقابل صرفه جویی انرژی انجام می شود.