به گزارش نفت دیلی، پژوهشکده توسعه فناوریهای شیمیایی، پلیمری و پتروشیمی پژوهشگاه صنعت نفت با هدف توسعه دانشهای فنی مورد نیاز صنعت و خدمت به صنایع بالادستی آغاز به کار کرد.
این پژوهشکده جدید که از ادغام دو پژوهشکده علوم و فناوریهای شیمیایی و پلیمر تشکیل شده است، هم اکنون در مرحله تدوین ساختار جدید به منظور چابکسازی سیستم قرار دارد.
رییس پردیس صنایع پایین دستی پژوهشگاه صنعت نفت در این زمینه با اشاره به اینکه ماهیت فعالیتهای حوزه های پتروشیمی، شیمی و پلیمر بسیار به یکدیگر نزدیک است، گفت: صنایع پتروشیمی و پلیمر کاملا با یکدیگر مرتبط است و همانند یک زنجیره بهم متصلند و فعالیت آنها تفکیک ناپذیر است.
منصور بزمی با بیان اینکه موضوع تولید مواد شیمیایی و پلیمری در دنیا نیز در یک طبقه بندی قرار دارد، اظهار کرد: براساس همین موضوع، برای هم افزایی بیشتر بین پژوهشکده های علوم و فناوریهای شیمیایی و پلیمر که ماهیتی مشابه دارند، تصمیم گرفته شد فعالیتهای این دو پژوهشکده با یکدیگر ادغام شود.
وی دلیل دوم این ادغام را حضور متخصصانی دانست که در این دو حوزه فعال هستند و ارتباطاتی تنگاتنگ به لحاظ تخصصی و تجربه کاری با یکدیگر دارند.
بزمی ادامه داد: با توجه به رویکرد مدیریت سازمان مبنی بر ادغام این دو مجموعه و فعالیت زیر نظر یک مدیریت واحد، از این پس شاهد جهت دهی مناسبتری در پژوهشکده جدید خواهیم بود و فعالیت این دو حوزه به صورت ساماندهی شدهتری پیش خواهد رفت.
دانش فنی فرایندهای پتروشیمیایی و پلیمری توسعه می یابد
رییس پردیس صنایع پاییندستی پژوهشگاه، توسعه دانش فنی فرآیندهای پتروشیمیایی و پلیمری را از فعالیتهایی دانست که تاکنون در این دو پژوهشکده کمتر مورد توجه قرار گرفته بود و اکنون در برنامه پژوهشکده جدید در اولویت قرار گرفته است.
وی تصریح کرد: رویکرد سابق در این دو پژوهشکده، سنتز مواد پلیمری و شیمیایی بود که گرچه در جای خود بسیار مهم هستند، ولی یکی از اولویتها و وظایف اصلی پژوهشگاه صنعت نفت، توسعه دانش فنی فرآیندهای مرتبط با صنعت نفت است و باید توجه داشته باشیم اگر چه ما در زمینه پالایش و گاز فعالیتهای خوبی انجام و فرآیندهایی مانند جی تی ال و آمین را توسعه دادهایم، اما در این دو حوزه کار چندانی در زمینه توسعه دانش فنیهای مرتبط انجام نشده است.
وی در تشریح اولویتهای پژوهشکده توسعه فناوریهای شیمیایی ، پلیمری و پتروشیمی گفت: در صدد هستیم در پژوهشکده جدید، علاوه بر کارهای با ارزش قبلی مانند سنتز، فرمولاسیون و تولید مواد شیمیایی، یک راه جدید برای توسعه دانش فنی فرایندهای پتروشیمیایی، شیمیایی و پلیمری ایجاد کنیم تا بتوانیم پژوهشکدهای چابک با اهداف جدید مستقر کنیم.
بزمی با بیان اینکه حوزه بسیار وسیعی از فعالیتهای وزارت نفت در این دو زمینه متمرکز شده است، گفت: این دو حوزه از حوزههای پالایش و گاز بسیار وسیعتر است و یکی از اولویتهای پژوهشکده جدید این است که در حوزههای متنوع بیشتر فعالیت کند.
پژوهشکده جدید، فرصتی برای تعامل بیشتر با بخش خصوصی
وی با تاکید بر اینکه بسیاری از فعالیتهای پژوهشکده توسعه فناوریهای شیمیایی، پلیمری و پتروشیمی در قلمرو بخش خصوصی تعریف میشود، گفت: این موضوع فرصتی مناسب برای پژوهشگاه به منظور ورود به بخش خصوصی محسوب می شود، چراکه فرآیندهای بسیاری با قابلیتهای واگذاری به بخش خصوصی در این دو حوزه وجود دارند و پژوهشگاه اکنون آماده واگذاری دانشهای فنی ای مانند تولید گوگرد بنتونیتی، تولید افزایه های شیمیایی و پلیمری، تولید قطعات پلیمری و فرآیندهای مختلف پتروشیمی به بخش خصوصی است.
رییس پردیس صنایع پاییندستی پژوهشگاه افزود: واقعیت این است که در زمینه توسعه دانش فنی پلیمر و فرآیندهای شیمیایی و پتروشیمی به نسبت به فرایندهای پالایش و گاز عقبتر هستیم، چرا که بر روی سنتز و فرمولاسیون متمرکز شدیم و کمتر به توسعه فناوری در این حوزهها پرداختیم.