ایران سال آینده صادر کننده بنزین می شود

به گزارش نفت دیلی، واردات بنزین از ابتدای امسال کاهش چشمگیری یافته است، به گونه ای که در ٤,٥ ماه نخست امسال با تسریع در اجرای طرحهای پالایشی روزانه ٣ میلیون لیتر و در مجموع ٤١٠ میلیون لیتر نسبت به دوره زمانی مشابه کاهش واردات بنزین داشته ایم.

مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی اعلام کرد: واردات بنزین از ابتدای امسال تاکنون بدلیل تسریع در بهره برداری بخشی از طرحهای پالایشی و افزایش تولید، کاهش داشت.

عباس کاظمی افزود: از ابتدای امسال تاکنون روزانه ٧ میلیون لیتر بنزین وارد کشور شده است که براساس نیاز پیش بینی شده می بایست این حجم به ١٠ میلیون لیتر می رسید.

مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی اعلام کرد: کاهش واردات بنزین در شرایطی محقق شده است که مصرف بنزین امسال ٣ میلیون لیتر در روز نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش یافته است.

وی ادامه داد: با تسریع در اجرای طرحهای توسعه ای، در مجموع ظرفیت تولید بنزین داخلی امسال ٦ میلیون لیتر افزایش داشته است.

کاظمی تصریح کرد: سال گذشته در کنار مجموع تولید بنزین پالایشگاهها، روزانه ١٠ میلیون لیتر بنزین از طریق واردات و ریفورمیت از پتروشیمیها، دریافت شد.

مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی با تاکید بر افزایش ٦ میلیون لیتری تولید بنزین امسال نسبت به سال گذشته، اظهار کرد: امیدواریم تا پایان امسال روند افزایش تولید بنزین ادامه داشته باشد.

بگفته ناقدی نیا رئیس امور مهندسی تولید شرکت ملی پالایش و پخش هم اکنون قیمت واردات بنزین با کیفیت یورو ٤ لیتری حدود ٢٣٠٠ تومان است که با احتساب هزینه حمل و نقل و توزیع به بیش از ٢٥٠٠ تومان افزایش می یابد.

براین اساس با کاهش واردات بنزین در ٤,٥ ماه نخست امسال، بیش از یکهزار میلیارد تومان صرفه جویی شده است.

افزایش کیفیت بنزین همراه با افزایش ظرفیت تولید

کاظمی با اشاره به در مدار سرویس قرار گرفتن واحدهای جدید طرح پالایشگاه آبادان در آبان و پالایشگاه اصفهان تا حداکثر بهمن ماه امسال، گفت: تا پایان سالجاری علاوه بر افزایش کیفیت بنزین، افزایش ظرفیت تولید نیز خواهیم داشت.

او به طرح افزایش کفیت و ظرفیت بنزین سازی پالایشگاه بندرعباس اشاره کرد و افزود: با اجرای این طرح، در بهار سال آینده ٥ میلیون لیتر دیگر به میزان تولید کنونی بنزین کشور افزوده خواهد شد.

ایران سال آینده صادر کننده بنزین می شود

به گفته این مقام مسئول با راه اندازی فاز اول پالایشگاه میعانات گازی ستاره خلیج فارس در پایان سال آینده، ایران از واردکننده به صادرکننده بنزین تبدیل می شود.

هم اکنون تولید روزانه بنزین پالایشگاههای کشور ٦٥ میلیون لیتر در روز است.

بر اساس این گزارش بعلت آلودگی هوا در سالهای اخیر، دولت و وزارت نفت طی یک اقدام فوری علاوه بر توزیع مستقیم بنزین یورو ٤ در کلانشهرهای کشور، توقف تولید ریفورمیت در واحدهای پتروشیمی را خواستار شدند.

بر اساس آمار شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی، ریفرمیت دریافتی از واحدهای پتروشیمی دارای آروماتیک ٦٠ تا ٧٠ درصد، بنزن حدود ٦ تا ١٠ درصد و در موارد زیادی اکتان محصول آنها حتی کمتر از ٨٤ بود و این در حالی است که عدد اکتان آن برای تحویل باید حداقل ٩٥ می بود که پس از اختلاط با دیگر مولفه های بنزین و تنظیم مشخصات آن مطابق با استاندارد مورد نظر به بازار عرضه می شد.

١٥٠ میلیون دلار صرفه حاصل از قطع دریافت ریفورمیت

این درحالی است که محموله های بنزین وارداتی با استاندارد یورو ٤ و قطع دریافت ریفورمیت از واحدهای پتروشیمی ١٥٠ میلیون دلار صرفه اقتصادی به همراه دارد.

عباس کاظمی اوایل تیرماه در این خصوص اعلام کرد: خرید ریفورمیت از واحدهای پتروشیمی و امتزاج آن برای تولید بنزین بطور متوسط ٩٠ دلار در هر تن گرانتر از بنزین وارداتی است، براین اساس مجموع صرفه جویی ناشی از قطع دریافت ریفورمیت از واحدهای پتروشیمی و جایگزینی آن با واردات، ١٥٠ میلیون دلار در سال خواهد بود.

مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی افزود: بدلیل اینکه واحدهای پتروشیمی می توانند محصولات خود را که در حلال سازی کاربرد دارد، صادر کنند درآمد ارزی قابل توجهی برای کشور خواهد داشت.

براین اساس می توان اذعان کرد در دولت یازدهم علاوه بر تسریع فعالیتهای افزایش تولید بنزین پالایشگاهها که باعث کاهش واردات نیز شده است، از ورود محصولات پتروشیمی به تولید بنزین که در حالت عادی و با صادرات آن می تواند برای کشور بسیار سودآورتر باشد، جلوگیری شده است.

مسائل اقتصادی توقف دریافت ریفورمیت در واحدهای پتروشیمی، جدای از نتایج مثبت کاهش آلودگی هوای کشور و مسائل زیست محیطی که در ماههای اخیر به وضوح شاهد آن هستیم، موجب تقدیر و حمایت سایر سازمانها و نهادهای مسئول از وزارت نفت شده است.




درج يادداشت و نظرات

نام:
  ايميل:
توضيحات:
     
    انگليسی فارسی
    تبليغات
    نظرسنجی
    وب سايت ما چگونه است؟
    عالی
    خوب
    قابل قبول
    متوسط
    ضعيف
    بد