به گزارش نفت دیلی، بهای جهانی نفت در پایان معاملات دیروز (٣١ مردادماه) در حالی کاهش یافت که قیمت نفت آمریکا در پایان هفته گذشته برای پنجمین هفته پیاپی سقوط کرد.
قیمت نفت شاخص دبلیو تی آی آمریکا در پایان معاملات دیروز برای پنجمین هفته پیاپی کاهش یافت و قیمت نفت برنت نیز تحت فشار قیمت بالای دلار و عرضه زیاد نفت قرار گرفت.
این کاهش قیمت در حالی ادامه دارد که تنش میان روسیه و اوکراین بیشتر شده است.
اوکراین روز جمعه اعلام کرد که روسیه به خاک این کشور حمله کرده، مسکو نیروهای خود را به مرزهای شرق اوکراین فرستاده است. نیروهای موافق روسیه در این منطقه با دولت مرکزی اوکراین در حال جنگ هستند.
فیل فلین، تحلیلگر موسسه پرایس فیوچرز، گفت: ممکن است فکر کنید با افزایش تنش روسیه و اوکراین قیمت نفت نیز بالا می رود اما این موضوع برای بازار اهمیت خود را از دست داده است زیرا تا کنون شاهد اختلالی در عرضه نفت نبوده ایم.
بهای نفت دبلیو تی آی آمریکا برای تحویل در ماه اکتبر در پایان معاملات دیروز با ٣١ سنت کاهش به ٩٣ دلار و ٦٥ سنت رسید. این در حالیست که دیروز قیمت این نفت تا مرز ٩٢ دلار و ٩٢ سنت نیز کاهش یافته بود. روز پنجشنبه (٣٠ مردادماه) قیمت نفت آمریکا به ٩٢ دلار و ٥٠ سنت، کمترین سطح آن از ژانویه امسال رسیده بود.
بنابراین در پایان هفته معاملاتی، قیمت نفت آمریکا ٣,٩ درصد کاهش داشت و برای پنجمین هفته پی در پی به روند نزولی خود ادامه داد. این روند از نوامبر ٢٠١٣ بی سابقه بوده است.
از سوی دیگر، قیمت نفت برنت دریای شمال در پایان معاملات روز جمعه (٣١ مردادماه) با ٣٤ سنت کاهش به ١٠٢ دلار و ٢٩ سنت رسید و برای دومین هفته متوالی کاهش یافت. نفت برنت در ٦ هفته از ٩ هفته گذشته روند کاهشی داشته و حد نصاب ١١٥ دلار در ماه ژوئن امسال، فاصله گرفته است.
معامله گران و تحلیلگران بازار نفت معتقدند که افزایش ذخایر نفت در پایانه کوشینگ آمریکا به پائین آمدن قیمتها در معاملات دیروز کمک کرد. این در حالی رخ داد که سطح ذخیره سازیهای این پایانه در ابتدای ماه جاری میلادی به پائین ترین حد خود در ٦ سال گذشته رسیده بود.
بر اساس گزارش اداره انرژی آمریکا، هفته گذشته ذخایر نفت پایانه کوشینگ با یک میلیون و ٨٠٠ هزار بشکه افزایش به مجموع ٢٠ میلیون و ٢٠٠ هزار بشکه رسید که برای نخستین بار در یک ماه از مرز ٢٠ میلیون بشکه گذشت.
از سوی دیگر، تولید نفت لیبی به روند افزایشی خود در هفته گذشته ادامه داد. مقامهای این کشور پس از بازگشایی پایانه های مهم شرق لیبی خبر از بارگیری محموله های نفتی صادراتی دادند.
صادرات نفت عراق نیز با وجود ناآرامیهای این کشور، همچنان به ثبت حد نصابهای تازه نزدیک است. نفت خام با وجود مخالفتهای بغداد از اقلیم کردستان عراق نیز صادر می شود.