به گزارش نفت دیلی، شرکت نفت مناطق مرکزی ایران سال ١٣٩٢ موفق شد حدود ٩٣ میلیارد متر مکعب گاز، ٣٣ میلیون بشکه نفت و حدود ٢٤ میلیون بشکه میعانات گازی تولید کند.
این شرکت با تعریف پروژه های توسعه میدان گازی "گشوی جنوبی" برای تولید روزانه ١٤,٥ میلیون متر مکعب گاز و استحصال حدود ١٢٠٠ تن گوگرد، توسعه میدان گازی "هالگان و سپید باغون " با هدف تولید ١٧ میلیون متر مکعب در روز گاز در فاز نخست، توسعه میدان گازی "زیره " با هدف تولید روزانه ١.٥ میلیون متر مکعب گاز، توسعه میدان گازی "گردان" با هدف تولید روزانه ٧.٥ میلیون متر مکعب و توسعه میدان گازی "خارتنگ"، درصدد افزایش میزان تولید نفت و گاز است.
توسعه میدان نفتی عسلویه شرقی با هدف تولید روزانه چهار هزار بشکه نفت از این میدان، تکمیل و توسعه میدانهای نفتی "ریگ، شوروم دودرو (رشد) "برای تولید هشت هزار بشکه در روز نفت و انتقال به پالایشگاه اصفهان و توسعه میدان گازی "توس" با هدف تولید روزانه سه میلیون متر مکعب گاز و انتقال به پالایشگاه شهید هاشمی نژاد از پروژه هایی است که عملیات اجرای آنها در برنامه های آتی شرکت نفت مناطق مرکزی ایران به منظور افزایش تولید است.
همچنین توسعه فاز دوم میدان نفتی دهلران برای رساندن تولید تا سقف ٤٠ هزار بشکه در روز و احداث کارخانه تقویت فشار و تزریق گازهای اسیدی در میدان "دهلران"، توسعه میدان نفتی "سومار" با هدف تولید روزانه ٥ هزار بشکه نفت، انجام پروژه های لرزه نگاری "سرکان و ماله کوه" با هدف شناخت مخزن، توسعه فاز دوم میدان نفتی آبان با هدف افزایش تولید از روزانه پنج هزاربشکه به ١٠ هزار بشکه در روز، توسعه میدان نفتی "چشمه خوش بنگستان" برای تولید حدود ١٨ هزار بشکه در روز نفت از سازند بنگستان و توسعه میدان نفتی "شاخه " با هدف تولید روزانه پنج هزار بشکه نفت از دیگر پروژه های در دست بررسی و آتی شرکت نفت مناطق مرکزی ایران است.
شرکت نفت مناطق مرکزی ایران هم اکنون هدف نگهداشت توان تولید سالانه در حال حفاری و راه اندازی حدود ٣٠ حلقه چاه نفتی و گازی را دنبال می کند و در بخش توسعه دارای پروژه های مهم و استراتژیکی مانند، پروژه احداث کارخانه گاز و گاز مایع ٣١٠٠ با اعتباری بالغ بر یکهزار و ٥٥٠ میلیون دلار است.
این پروژه در منطقه "چشمه خوش" قرار دارد که با اعتباری بالغ بر ١٥٥٠ میلیون دلار، عملیات اجرایی آن توسط پیمانکار مربوطه شروع شده و هدف از اجرای این پروژه جمع آوری گاز های همراه منطقه چشمه خوش و تولید خوراک پتروشیمی های مارون و دهلران و همچنین تولید گاز سبک برای تزریق در میدان نفتی چشمه خوش است.
احداث ایستگاه تقویت فشار گاز "کنگان"، ایستگاه تقویت فشار گازی "وراوی"، ایستگاه تقویت فشار گازی "هما"، تکمیل توسعه میدان نفتی "خشت"، تکمیل ایستگاه تقویت فشار و تزریق گاز چشمه خوش، احداث ایستگاه تقویت فشار و تزریق گاز پایدار غرب در منطقه چشمه خوش، کارخانه بهره برداری نمک زدایی "دهلران" به منظور افزایش ظرفیت فرآورش نفت و امکان تولید نفت نمکی و تکمیل توسعه میدانهای گازی "دی سفید زاخور" با هدف تولید روزانه ١٥ میلیون متر مکعب گاز و توسعه پالایشگاه "فراشبند" برای فراورش گازهای تولیدی میدانهای "سفید زاخور" (EPC١) از پروژه های در دست اجرای شرکت نفت مناطق مرکزی ایران است.
توسعه مخزن شوریجه D با هدف ذخیره سازی ١٠ میلیون متر مکعب گاز
از دیگر پروژه های در دست اجرای شرکت نفت مناطق مرکزی ایران می توان به تکمیل پروژه ذخیره سازی گاز در مخزن "شوریجه D " با ظرفیت ذخیره سازی گاز به میزان ١٠ میلیون متر مکعب در روز با هدف حفظ توان تولید در فصول سرد سال با افزایش مصرف این فرآورده به این صورت که ١٠ میلیون متر مکعب در روز در هشت ماه گرم سال به مخزن تزریق و بازتولید روزانه به میزان ٢٠ میلیون متر مکعب در روز در چهار ماه سرد سال اشاره کرد.
پروژه توسعه فاز دوم تنگ بیجار برای افزایش تولید گاز از روزانه هفت میلیون متر مکعب به ١٠ میلیون متر مکعب در روز و تامین خوراک پالایشگاه ایلام و توسعه میدان نفتی "دالپری" با هدف افزایش تولید نفت از ١٤ هزار بشکه در روز به ٢٠ هزار بشکه در روز از پروژه های جاری شرکت نفت مناطق مرکزی ایران محسوب می شوند.
شرکت نفت مناطق مرکزی ایران یکی از پنج شرکت اصلی در ساختار جدید شرکت ملی نفت ایران است که مسئولیت تولید و توسعه بیشتر میدانهای خشکی در استانهای ایلام، بوشهر، چهارمحال و بختیاری، خراسان شمالی، خوزستان، فارس، قم، کرمانشاه، کهگیلویه و بویراحمد، لرستان و هرمزگان را بر عهده دارد و هم اکنون نزدیک به نیمی از گاز مورد نیاز کشور را تامین می کند.
شرکت نفت مناطق مرکزی ایران در مجموع مسئولیت تولید و توسعه از ٧٦ میدان گازی و نفتی (٤٤ میدان گازی و ٣٢ میدان نفتی) را بر عهده دارد و هم اکنون تولید از ١٤ میدان گازی و ١٣ میدان نفتی انجام می شود. در سال ٩٢ تعداد ٦٨ حلقه چاه نفتی و ٢٤٠ حلقه چاه گازی در مدار تولید این شرکت قرار داشته است.
این شرکت با مرکزیت ستاد تهران دارای سه شرکت بهره برداری تابعه شرکت بهره برداری نفت و گاز زاگرس جنوبی با مرکزیت شیراز، شرکت بهره برداری نفت و گاز غرب با مرکزیت کرمانشاه و شرکت بهره برداری نفت و گاز شرق با مرکزیت مشهد مقدس است.