ابلاغ دستورالعمل حمایت از تجاری سازی فناوریهای مورد نیاز صنعت نفت

به گزارش نفت دیلی، معاون وزیر نفت در امور پژوهش و فناوری از ابلاغ دستورالعمل حمایت از تجاری سازی فناوریهای مورد نیاز صنعت نفت از سوی وزیر نفت خبر داد.

محمدرضا مقدم اظهار کرد: این دستورعمل باهدف دستیابی به اهداف بلندمدت وزارت نفت در زمینه تجاری سازی فناوری و تولید محصولات فناورانه مورد نیاز صنعت نفت در داخل کشور با رویکرد ارتقای کیفیت این محصولات تدوین شده است.

وی، همچنین ایجاد زمینه های لازم برای بکارگیری و توسعه فناوریهای داخلی و تشویق شرکتها به مصرف تجهیزاتی که با فناوریهای بومی به تولید تجاری می رسند، از دیگر اهداف تدوین و ابلاغ این دستورعمل اعلام کرد.

مقدم تصریح کرد: دستورعمل حمایت از تجاری سازی فناوریهای مورد نیاز صنعت نفت همسو با اسناد بالادستی شامل، سیاستهای اقتصاد مقاومتی و سیاستهای بخش نفت، گاز و پتروشیمی ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری، اهداف سند چشم انداز ٢٠ ساله کشور در حوزه نفت و گاز، بخشی از قانون وظایف و اختیارات وزارت نفت، آیین نامه اجرایی قانون حمایت از شرکتها و موسسات دانش بنیان و تجاری سازی نوآوریها و اختراعات و همچنین آیین نامه "تعریف، تصویب، اجرا و نظارت بر پروژه های پژوهش و فناوری وزارت نفت" تدوین شده است. 

معاون وزیر نفت در تبیین اهداف مدنظر از اجرای این دستورعمل گفت: حمایت از سازندگان محصولات فناورانه صنعت نفت برای تجاری سازی فناوریها و کمک به رفع مشکلات و موانع موجود، ارتقای کیفیت محصولات فناورانه مورد نیاز صنعت نفت، استقرار فرایند تجاری سازی فناوری در تولید محصولات مورد نیاز این صنعت و برقراری ارتباط نزدیکتر میان تولیدکنندگان محصولات فناورانه با بهره برداران، از جمله این اهداف است.

به گفته وی، اعتبار تجاری سازی از محل منابعی مانند، صندوق نوآوری و شکوفایی، صندوق توسعه نفت، صندوق حمایت از سازندگان و پیمانکاران و سایر صندوقها و منابع مالی که به طور اختصاصی برای صنعت نفت یا حمایت از شرکتهای دانش بنیان در کشور تاسیس شده اند، تامین می شود و روش اجرایی نحوه استفاده از این منابع، متعاقبا توسط معاونت پژوهش و فناوری وزارت نفت تدوین و ابلاغ خواهد شد.

خرید تضمینی محصولات فناورانه و ارائه تسهیلات به تولیدکنندگان

مقدم در باره چگونگی و شرایط حمایت صنعت نفت از تولیدکنندگان محصولات فناورانه گفت: وزارت نفت برای دستیابی به اهداف این دستورعمل می تواند از طریق خرید تضمینی محصولات فناورانه و ارائه تسهیلات، تولیدکنندگان این محصولات را پشتیبانی کند.

وی ادامه داد: در بخش خرید تضمینی محصولات فناورانه، آن بخش از محصولات مشمول طرح می شوند که دانش فنی آنها در کشور توسعه یافته و یا به کشور وارد شده باشد؛ همچنین دانش فنی تولید محصول فناورانه مورد نظر و امکانات ساخت آن، از سطوح آمادگی مورد تایید وزارت نفت برخوردار باشد و کیفیت آن توسط مرجع صدور پروانه کیفیت تایید شده باشد.

این مقام مسئول بر ضرورت رقابتی بودن قیمت محصول فناورانه با نمونه های خارجی آن نیز تاکید و تصریح کرد: محصولات مشمول این دستورعمل، باید توسط تولیدکننده محصول دارای خدمات تضمین کیفیت باشد. 

مقدم اظهار کرد: به تولیدکنندگان محصولات فناورانه ای که مشمول این دستورعمل شوند، تا سقف ٦٠ درصد از سرمایه در گردش آنها از محل صندوق توسعه نفت، تسهیلات پرداخت می شود و این مبلغ طبق شیوه نامه صندوق مذکور مسترد خواهد شد.

١٠ قلم کالای مورد نیاز در اولویت حمایتهای صنعت نفت

معاون وزیر نفت به ١٠ قلم کالای اولویت دار مورد نیاز صنعت نفت را به منظور حمایت از ساخت داخل، بعنوان اولویتهای صنعت نفت در این دستورعمل اشاره و تصریح کرد: بر این اساس، پروژه های ساخت تجهیزات سرچاهی و تجهیزات رشته تکمیلی درون چاهی، ساخت پمپهای درون و سرچاهی، ساخت انواع مته های حفاری، ساخت انواع شیرهای کنترلی، ایمنی و تجهیزات جانبی و ساخت انواع لوله ها از پشتیبانی وزارت نفت برخوردار می شود.

به گفته وی، همچنین پروژه های ساخت الکتروموتورهای ضد انفجار و دور متغیر، ساخت ماشینهای دوار، ساخت فولادهای آلیاژی، ساخت ابزارهای اندازه گیری در حفاری و ساخت پیگهای هوشمند نیز از دیگر موارد ١٠ قلم کالای اولویت دار صنعت نفت برای ساخت توسط بخش داخلی است.

مقدم با بیان اینکه بر اساس این دستورعمل که از سوی بیژن زنگنه، وزیر نفت ابلاغ شده است، مدیران عامل شرکتهای اصلی، مسئول اجرای دستورعمل هستند و نظارت بر حسن اجرا نیز بر عهده مدیران پژوهش و فناوری چهار شرکت اصلی است، یادآور شد: معاونت پژوهش و فناوری وزارت نفت نیز مسئول نظارت عالیه بر اجرای دستورعمل یاد شده است.

بر پایه این گزارش، دستورعمل حمایت از تجاری سازی فناوریهای مورد نیاز صنعت نفت مشتمل بر مقدمه، هشت ماده، یک تبصره به همراه ٢ پیوست است.




درج يادداشت و نظرات

نام:
  ايميل:
توضيحات:
     
    انگليسی فارسی
    تبليغات
    نظرسنجی
    وب سايت ما چگونه است؟
    عالی
    خوب
    قابل قبول
    متوسط
    ضعيف
    بد