به گزارش نفت دیلی، پرديس صنايع بالادستي پژوهشگاه صنعت نفت با بررسي وضعيت فعلي صنعت، توانمنديهاي موجود و آيندهنگري براي تامين نيازهاي فناورانه صنعت، اهداف كلان خود را حول محورهاي اكتشاف، ارزيابي، توسعه و توليد تعيين كرده است.
علي معلمي، جانشين رييس پرديس پژوهش و توسعه صنايع بالادستي پژوهشگاه صنعت نفت با اشاره به سياستهاي اقتصاد مقاومتي در خصوص افزايش ذخاير راهبردي نفت و گاز، اجراي 2 طرح اكتشاف هيدرات گازي در درياي عمان و بررسي ميزان گاز موجود در شيلهاي گازي منطقه لرستان را از برنامههاي راهبردهاي اين پرديس در تحقق اين موضوع دانست كه منجر به افزايش ذخاير استراتژيك كشور خواهد شد.
عضو هيات علمي پژوهشگاه صنعت نفت در تشريح برنامه هاي جديد صنعت نفت به منظور حفظ جايگاه ايران در بين كشورهاي نفت و گاز خيز جهان، گفت: هم اكنون مدل سازي سه بعدي و تعيين سيستم هاي هيدروكربوري در خليج فارس و درياي عمان در حال انجام است.
وي، هدف از اجراي اين پروژه را كاهش ريسك اكتشافات نفت و گاز در حوزه خليج فارس و درياي عمان عنوان كرد و اظهار داشت: علاوه بر اين، طرح كشف و شناسايي منابع غير متعارف نفت و گاز هم در دستور كار قرار گرفته است.
وي مطالعه و مدلسازي حوضههاي رسوبي و سيستم هاي نفتي را پروژه اي توصيف كرد كه به لحاظ حجم اطلاعات مربوط به خليج فارس و درياي عمان بي نظير است و چراغ راهنمايي براي برنامه ريزي هاي آتي مسئولان كشور خواهد شد.
معلمي در خصوص توانمنديهاي پرديس بالادستي در انجام تمامي آناليزهاي سنگ و سيال مورد نيازصنعت نفت توضيح داد: آناليز نمونه سنگ اغلب مخازن كشور در پژوهشگاه انجام ميشود؛ به طوري كه اين مجموعه هم اكنون پا را فراتر گذاشته و وارد حيطه صدور خدمات فناورانه به شركت هاي خارجي شده است.
اين مقام مسئول با اشاره به طراحي پايلوت ازدياد برداشت براي اولين بار در كشور گفت: پژوهشگاه بر مبناي تجربيات حاصله در طراحي اين پايلوت معتقد است اين نمونه براي ميادين ديگر نيز قابل اجرا است كه نمونهاش ميدان يادآوران است.
معلمي در زمينه بومي سازي افزايه هاي حفاري اظهار داشت: پژوهشگاه با توجه به نياز كشور به خودكفايي در تامين افزايههاي حفاري طرح كيميا را براي بومي سازي 50 افزايه پرمصرف ارايه كرده است كه تاكنون طرح هاي سيمان فوق سبك و سيمان الاستيكي در آن عملياتي شده است.
وي از طراحي و ساخت اولين چاه هوشمند خاورميانه در مقياس پايلوت به عنوان يكي از دستاوردهاي شاخص پرديس بالادستي در حيطه توسعه و به كارگيري فناوري هاي نوين نام برد و از آمادگي پژوهشگاه براي صنعتي كردن آن خبر داد.
معلمي با اشاره به فعاليت هاي پرديس بالادستي در چند سال اخير در راستاي برگرداندن چاه هاي مرده به چرخه توليد گفت:پژوهشگاه توانسته با مطالعات انجام شده بر روي اين چاه ها، عارضه يابي و ارايه برنامه براي توليد مجدد از اين چاه ها ارايه كند.