به گزارش نفت دیلی، افزایش درآمدهای نفتی طی سالهای ٩١ و ٩٢ نتوانست شغل و تولیدی در کشور ایجاد کند و ما بی مهابا منابع عمومی را به بودجه نفت وابسته کردیم.
مسعود نیلی، مشاور اقتصادی رئیس جمهوری، با اشاره به نقش نفت در خروج غیر تورمی از رکود گفت: همان طور که نفت ما را به سوی رکود اقتصادی سوق داد، همان صنعت نیز امروز باید ما را از رکود خارج کند.
وی افزود: همه کشورها به ظرفیتسازی در حوزه انرژی نیاز دارند، دولتها باید خدمات و انرژی مورد نیاز برای تحرک اقصادی را فراهم کنند.
نیلی تصریح کرد: واردات و صادرات، سرمایهگذاری و پس انداز، مالیات و عرضه خدمات عمومی توسط دولت، تامین انرژی از طریق واردکنندگان یا تولیدکنندگان و تامین منابع انسانی از طریق بخش دولتی یا خصوصی لازمه رشد اقتصادی است و این عوامل همراه با بزرگ شدن اقتصاد رشد میکنند.
مشاور اقتصادی رئیس جمهوری عنوان کرد:در دههها و سالهای گذشته عمدتا صادرات ما تنها نفت بوده، سرمایهگذاریها و عرضه خدمات عمومی از طریق درآمدهای نفتی، همچنین تامین انرژی از طریق گاز و تامین منابع انسانی و بودجه عمومی نیز از بودجه نفت تامین میشد که این عوامل چالشهایی را برای اقتصاد کشور ایجاد کرده است.
وی گفت: در صورت افزایش تولید نفت، تولید ناخالص داخلی نیز افزایش خواهد یافت و در نتیجه به واردات نیز افزوده خواهد شد، اما بخشی از این درآمدها به صندوق توسعه ملی واریز میشود که این خود موجب افزایش سرمایهگذاری، تولید و اشتغال خواهد شد، اما باید بدانیم که مدیریت بخش نفت مرتبط با مدیریت اقتصاد کلان است و مدیریت اقتصاد کلان بدون برآیند تصمیم گیریهای نفتی نیست.
نیلی تصریح کرد: مدیریت درآمدهای نفتی و اقتصاد کلان دو مفهوم بسیار مهم هستند.
مشاور اقتصادی رئیس جمهوری افزود: طی سالهای ١٣٥٢ تا ١٣٥٦و ١٣٨٤ تا ١٣٩٠ کشور با شوکهایی مواجه شد که عملکرد اقتصاد را تضعیف کرد، چراکه پس از یک رشد بزرگ قیمتهای نفتی رکود تورمی حاصل شد، همانند اتفاقی که در سالهای ٩١ و ٩٢ در کشور افتاد و روند واردات کالاهای مصرفی افزایش یافت که این موضوع تولید ملی را تضعیف کرد.
وی ادامه داد: درآمدهای نفتی طی آن سالها نتوانست شغل و تولیدی در کشور ایجاد کند و ما بیمهابا منابع عمومی را به بودجه نفت وابسته کردیم.
نیلی عنوان کرد: در نیمه دوم سال ٩٢ که سیاستهای دولت جدید اعمال شد و در زمینه پایه پولی انضباط مالی بوجود آمد، تورم کنترل شد و در حوزه نفت نیز به دلیل تغییر شرایط بینالمللی و ثبات نرخ ارز در داخل کشور صادرات نفت نیز افزایش و شرایط اقتصاد بهبود یافت.
مشاور اقتصادی رئیس جمهوری گفت:در حال حاضر واردات کالاهای سرمایهای به کشور افزایش و کالاهای مصرفی کاهش یافته که این دو موضوع نشان میدهد اقتصاد ایران شرایط مطلوبتری را تجربه میکند.
وی افزود: یکی از راههای خروج از رکود افزایش تولید گاز در کشور است و همانطور که وزیر نفت اشاره کرد افزایش تولید ١٠٠ میلیون مترمکعبی گاز در سال ٩٤ باید محقق شود.
نیلی تصریح کرد: دولت برای خارج کردن رکود اقتصادی کشور، از بنگاههایی که در دورانهای سخت توانستهاند ادامه حیات دهند و به نوعی بنگاههای اقتصادی قوی محسوب میشوند، حمایت خواهد کرد.
وی عنوان کرد: نفت، گاز و پتروشیمی مزیتی برای توسعه کشور هستند، بنابراین به نظر میرسد آنچه که در سال ٩٣ بیشتر توسعه خواهد یافت این سه حوزه و همچنین موضوع افزایش صادرات غیر نفتی است.