١٠ درصد کارکنان رسمی صنعت نفت را بانوان تشکیل می دهند

به گزارش نفتی دیلی، دولت تدبیر و امید به مسائل بانوان با نگاه روشن، شفاف و ویژه ای پرداخته و در برنامه های خود این موارد را اعلام کرده که با برنامه های گذشته متفاوت است.

 مشاور وزیر نفت در امور بانوان گفت: دکتر روحانی بر مساله حضور، ارتقا و جایگاه بانوان در خانواده و جامعه تاکید دارند و اهدافی برای مشارکت آنها متصور شده اند.

فاطمه تندگویان با بیان این که برای ارتقای بانوان باید اجماع همه جانبه شکل گیرد، افزود: این رویکرد باید در همه برنامه ها و سیاستها لحاظ شود و ایجاد فرصتهای شغلی برابر برای زنان و مردان که رئیس جمهوری به صراحت در برنامه خود به آن توجه داشته اند عملی شود.

وی خاطرنشان کرد: بانوان پس از انقلاب با نگاه امام خمینی(ره)، نقش بی بدیلی در عرصه سیاسی داشتند و در شروع انقلاب مشارکت کردند.

وی با اشاره به اصول ٢٠ و ٢١ قانون اساسی یادآور شد: در قانون اساسی مساله بانوان و خانواده به عنوان یک مساله جدی مورد توجه قرار گرفته است.

به گفته وی، مقام معظم رهبری نیز در همه سخنرانیها به جایگاه و نقش ویژه بانوان در جامعه و خانواده پرداخته و در این مورد تاکید دارند.

تندگویان تصریح کرد: در چشم انداز ٢٠ ساله و برنامه های سوم، چهارم و پنجم نیز به مسائل زنان پرداخته شده است.

مشاور وزیر نفت در امور بانوان با بیان این که رفع چالشها و موانع پیش روی بانوان باعث رشد و شکوفایی آنها می شود، گفت: وزیران برای برقراری عدالت جنسیتی در خانواده و تقویت نهاد خانواده اهتمام ویژه ای نشان داده اند تا بتوانند در دوره پیش رو خلاهایی را که به شکل مسائل تبعیض جنسی رخ داده است، حل کنند.

وی اظهار کرد: مهندس زنگنه، وزیر نفت با نگاهی متفاوت به مسئله بانوان پرداخته و با اهمیت قائل شدن برای این موضوع سعی بر این دارند که از این فرصتی که در اختیار دارند حداکثر استفاده را بکنند تا  این عدالت  در صنعت نفت برقرار شود و به همین دلیل پست مشاور امور زنان ایجاد شده است.

به گفته تندگویان، ما نمی توانیم در این زمینه با تاخیر و کندی پیش رویم.

وی گفت: ما متناسب با روند رشد زنان و توسعه مشارکت آنها در کشورهای همجوار خودمان هم حرکت نکرده ایم.

وی تاکید کرد: این را باید باور کنیم که به هر حال شرایط به گونه ای شده که بانوان از تجربه، دانش و زمینه های عملی زیادی برخوردار شده اند که به عنوان منبعی سرشار از انرژی در جامعه وجود دارد و سرمایه ای هستند که باید آن را به کار گرفت و این سرمایه می تواند در روند توسعه موثر باشد.

مشاور وزیر نفت در امور بانوان، پاکدستی، سلامت و تعهد را از مهمترین ویژگیهای بانوان برشمرد و گفت: در سازمانی که خانمها حضور دارند تمام تلاش بر این است که آن محیط از یک عفت و تقوا برخوردار باشد.

به گفته تندگویان، رویکردی که رئیس جمهوری و وزیر نفت اتخاذ کرده اند باید به رویکرد همه افراد بدل شود و فرهنگ سازمانی متحول شود.

وی با بیان این که عمده ترین هدف ایجاد پست مشاور امور زنان محقق کردن عدالت جنسیتی و گام برداشتن در راستای شایسته سالاری است، خاطرنشان کرد: با توجه به بخشنامه ای که وزیر نفت به شرکتها ابلاغ کرده است، شبکه مشاوران امور بانوان ایجاده شده است.

وی ادامه داد: این شبکه متشکل از خانمهای توانمندی است که در شرکتهای مختلف حضور دارند و قرار است با هماهنگی و توافق جمعی همراه و همسو با صنعت نفت، شور و شوق را در حضور بانوان ایجاد کنیم و به گونه ای باشد که زنان با رضایتمندی در این صنعت کار کنند.

وی یادآور شد: برای دستیابی به این هدف باید وضع موجود تحلیل شود.

وی تاکید کرد: این تحلیل وضع برخاسته از اطلاعات و آماری است که به دست می آید و نخستین محوری که مد نظر است در قالب موقعیت جذب است.

وی با بیان این که در  ١٠ سال اخیر، ٢٠ هزار و ٩٥٠ نفر در صنعت نفت جذب شده اند گفت: ٣ هزار و ٢٤ نفر از این تعداد را بانوان به خود اختصاص داده اند.

تندگویان تصریح کرد: در مجموع ١٠ درصد کارکنان رسمی صنعت نفت را بانوان تشکیل می دهند و در حال حاضر ٦ هزار و ٧٠٣ نفر به عنوان کارمند رسمی زن در صنعت نفت در حال فعالیت هستند.

مشاور وزیر نفت در امور بانوان با بیان این که ٧٦ درصد بانوان شاغل، مدرک لیسانس و بالاتر دارند، گفت: ٩٠١ نفر از این بانوان در سمتهای ١٦ به بالا در بخشهای طراحی، فنی مهندسی و پژوهشی حضور دارند و ٨٢ درصد آنها نیز در سمتهای ١٠ تا ١٦ هستند.

به گفته وی، ٣٨٥ نفر از بانوان صنعت نفت در سمتهای فوق طبقه سازمانی قرار دارند و ١٨ نفر نیز در رده های C و D هستند.

وی تاکید کرد: صنعت نفت، یک صنعت پیشرو است و انسانهایی که در این صنعت هستند از توسعه یافته ترین انسانها در سطح جامعه به شمار می روند.

وی با بیان این که با رویکرد جدیدی که وزیر نفت دارد، امکان ارتقای بانوان وجود دارد، تصریح کرد: در حال حاضر حضور خانمهای مشاور در هیئت مدیره ها الزامی شده است.

مشاور وزیر نفت در امور بانوان یادآور شد: برای اصلاح  روند موجود سعی شده یک کمیته راهبردی تشکیل شود و  برنامه های ٥ و ١٠ ساله تدوین کنیم.

تندگویان با بیان این که چند کارگروه در قالب این کمیته های راهبردی تشکیل شده است، گفت: کارگروه تدوین مقررات از جمله این کارگروههاست که با تایید وزیر، افزایش کمک هزینه مهد کودک در آن در دست اجراست و مراحل پایانی آن را طی می کند.

وی ادامه داد: بحث مستمری پس از فوت با همکاری صندوق در حال انجام است.

به گفته وی، دوره توانمندسازی مدیران زن و کارشناسان به تصویب شورای معاونان رسیده و با همت آنها امیدوارم در همه شرکتها اجرا شود و به تدریج زمینه برای بلوغ مدیریتی خانمها فراهم شود تا بتوانند در جایگاه بالاتری در سازمان قرار گیرند.

وی با بیان این که در زمینه فرهنگسازی تلاش بر این بوده که کتابها، مقالات و نوشته هایی که به نظر می آید می تواند منجر به تغییر نگرش شود تهیه شود، یادآور شد: کارگروه سلامت یک نگاه سیستمی به سلامت دارد و سلامت را در قالب سلامت روحی و جسمی، سلامت در محیط کار و سلامتی که نشاط و شادابی به همراه می آورد می بیند که خروجی این بخش بسیار قابل توجه خواهد بود.

تندگویان تاکید کرد: ما باید نشان دهیم که توانستن در صنعت نفت شکل گرفته است.

وی با بیان این که سالمسازی محیط کار برای ما بسیار مهم است، اظهار کرد: امنیت روانی و برقراری عفت عمومی برای مردان و زنان از جمله ضرورتهای یک سازمان است.

وی ادامه داد: زمانی که تقوا در نگاه، کلام و رفتار ایجاد شود همه احساس امنیت می کنند.

به گفته مشاور وزیر نفت در امور بانوان، جهان امروز در حال تغییر است و تنوع پذیری به طور مداوم در جهان صورت می گیرد.

وی با بیان این که تنوع فرهنگی از جایی به جای دیگر در حال حرکت بوده و مرزها برداشته شده است، خاطرنشان کرد: خانواده ها نیز دستخوش این تغییر و تحول بوده و از پیچیدگی خاص خود برخوردار شده اند.

وی اظهار کرد: زنان به یک رشد فکری رسیده اند و انتظارات جدیدی دارند.

وی یادآور شد: الگویی نیز در صنعت نفت وجود دارد به عنوان خانواده اقماری که باید در مورد آن مطالعات خاصی انجام شود.

به گفته وی، به دلیل پیچیدگی شرایط این خانواده، باید مناسبات درونی و نوع روابط با یکدیگر بررسی شود و شرایط پررنگ شدن روابط خانواده در این طرح فراهم شود.

تندگویان با اشاره به حضور یکهزار و ٦٢٨ مادر جوان که به صورت رسمی در صنعت نفت در حال فعالیت هستند گفت: این بانوان، کودکان زیر ٦ سال دارند و در یک دوره متناسب با تمهیداتی که در کشورهای توسعه یافته دیده شده بود، مهدهای کودک همجوار پیش بینی شد و تحت شرایطی آیین نامه این مهدهای کودک لغو شد و برای آن جایگزین نیز مشخص نشد.

به گفته وی، ما باید امنیت روانی کودک را تامین کنیم.

مشاور وزیر نفت در امور بانوان ادامه داد: کودک زیر ٣ سال در غیبت طولانی مادر دچار اضطراب، جدایی و کمبود اعتماد به نفس می شود و این مشکلات در آینده او خود را نشان می دهد.

وی یادآور شد: در حال حاضر به این مساله در معاونت امور زنان و خانواده پرداخته می شود و امیدوارم هرچه سریعتر به نتیجه برسیم.

تندگویان با بیان این که در حال حاضر ٩ هزار و ٥٩٤ نفر مرد و زن مجرد در صنعت نفت مشغول به کار هستند گفت: یکهزار و ٧٠١ نفر از این تعداد خانم هستند.

وی افزود: باید دید که چه تمهیدات، تشویقها، امتیازها و آموزشهایی برای این افراد پیش بینی کنیم که منجر به این شود که آنها ازدواج کنند.

مشاور وزیر نفت در امور بانوان افزود: در صنعت نفت، مراکز مشاوره و ادارات مددکاری وجود دارد و فرصتهای بسیار خوبی در اختیار این مراکز است.

وی با بیان این که در کنار شورای توسعه سرمایه منابع انسانی باید ستاد عالی خانواده در صنعت نفت ایجاد شود گفت: این ستاد باید به صورت منسجم و هماهنگ به سیاستگذاری، حمایت و تحکیم بنیان خانواده درصنعت نفت بپردازد.

تندگویان ادامه داد: همسو با این سیاست، باید توسعه کمی و کیفی انجام شود.

وی تصریح کرد: امیدوارم با همدلی و هماهنگی که در میان همه مدیران صنعت نفت صورت می گیرد دست به دست هم دهیم و  رویکرد جدیدی در این صنعت ایجاد کنیم.

وی با بیان این که خانواده مهمترین نهاد و محور جامعه بوده و زن محور خانواده است، تاکید کرد: توانمندسازی زنان، به توانمندسازی جامعه کمک می کند.

 




درج يادداشت و نظرات

نام:
  ايميل:
توضيحات:
     
    انگليسی فارسی
    تبليغات
    نظرسنجی
    وب سايت ما چگونه است؟
    عالی
    خوب
    قابل قبول
    متوسط
    ضعيف
    بد