به گزارش نفت دیلی، مبادلات جهانی LNG در سال ٢٠١٣ نسبت به مدت مشابه سال گذشته، ٠,٦ درصد افزایش یافت و در این میان، رشد ٤٤.٧ درصدی واردات LNG به آمریکای مرکزی و جنوبی در افزایش مبادلات جهانی این سوخت نقش بسزایی داشت.
کارشناس پژوهش و فناوری شرکت بهینه سازی مصرف سوخت به تشریح روند مبادلات جهانی گاز طبیعی و LNG در سال ٢٠١٣ پرداخت و گفت: در سال گذشته، به جز آمریکای جنوبی و مرکزی، واردات LNG به کره جنوبی با ١٠,٧ درصد افزایش و واردات آن به چین نیز با ٢٢.٩ درصد افزایش همراه بود.
امید جلالی تصریح کرد: در عین حال طی سال ٢٠١٣، واردات این سوخت به کشورهایی نظیر اسپانیا، انگلستان و فرانسه به ترتیب به میزان ٣٥,٦، ٣١.٩ و ١٩.٤ درصد کاهش یافت.
وی با بیان این که قطر، همچنان به عنوان بزرگترین صادر کننده LNG در جهان فعالیت می کند، گفت: اما در مجموع با توجه به کاهش واردات LNG به برخی کشورها، سهم این محصول در مبادلات گاز طبیعی جهان به ٣٤,٤ درصد کاهش یافته است.
افزایش ١,٨ درصدی مبادلات جهانی گاز طبیعی در سال ٢٠١٣
جلالی در ادامه، در باره مبادلات جهانی گاز طبیعی در سال ٢٠١٣ توضیح داد: حجم این مبادلات نسبت به سال ٢٠١٢، رشد ١,٨ درصدی را تجربه کرد که این میزان رشد، کمتر از متوسط رشد در سالهای گذشته بوده است.
به گفته وی، رشد ٢,٣ درصدی انتقال گاز طبیعی توسط خط لوله به دلیل افزایش ١٢ درصدی خالص صادرات گاز روسیه بوده که این میزان، کاهش ١٧.٩ درصدی صادرات گاز الجزایر، کاهش ٤.٥ درصدی صادرات گاز نروژ و کاهش ٥.٥ درصدی صادرات گاز کانادا را جبران کرده است.
جلالی یادآور شد: در میان کشورهای واردکننده گاز طبیعی نیز، رشد ١٤ درصدی واردات گاز به آلمان و رشد ٣٢,٤ درصدی واردات گاز به چین، تاثیر کاهش مستمرنرخ واردات گاز آمریکا را که در سال گذشته به ١٠.٩ درصد رسید، خنثی کرد.