به گزارش نفت دیلی، صربستان دوباره بر طرح ساخت خط لوله گازی ساوث استریم تاکید کرد.
معاون نخست وزیر صربستان و وزیر امور خارجه این کشور روز سه شنبه (١٥ مهرماه) دوباره بر تعهد کشورش برای ساخت بخش صربستانی خط لوله گازی ساوث استریم تاکید کرد.
ایویکا داسیچ در نشست کمیته میان دولتی صربستان-روسیه در بخش همکاریهای تجاری، اقتصادی، علمی و فنی گفت: همه چیز درباره پروژه ساوث استریم خوب پیش می رود و ما آماده ساخت و اجرای آن هستیم و همه کارهای مقدماتی مربوط به ساوث استریم بر اساس برنامه ها در حال اجراست.
وی افزود: موضوعهای دیگر مربوط به طرح ساوث استریم نیز میان روسیه و بروکسل حل و فصل خواهد شد.
این دیپلمات ارشد صربستانی که برای یک دور گفتگوهای سه روزه در مسکو به سر می برد، گفت: مسکو و بلگراد پیش از این درباره تشکیل یک گروه کاری ویژه برای حل و فصل جنبه سیاسی این پروژه توافق کرده بودند.
شرکت گازپروم در سال ٢٠١٢ برای تنوع بخشی به مسیرهای صادرات گاز به مرکز و جنوب اروپا، ساخت خط لوله گازی ساوث استریم را که از بستر دریای سیاه می گذرد، آغاز کرد.
پیش بینی می شود که این خط لوله تا سال ٢٠١٨ به بهره برداری کامل برسد.
توافقنامه های میان دولتی برای ساخت بخشهای خشکی خط لوله ساوث استریم پیش از این با صربستان، بلغارستان، مجارستان، یونان، اسلوونی، اتریش و کرواسی امضا شده است.
با این حال، بلغارستان ماه اوت گذشته با تعلیق طرح ساخت خط لوله گازی ساوث استریم اعلام کرد که این پروژه مطابق با نیازهای کمیسیون اروپا نیست.
خط لوله ساوث استریم قرار است حدود ٦٣ میلیارد مترمکعب گاز روسیه را از مسیر دریای سیاه، بلغارستان، صربستان، مجارستان و اسلوونی به ایتالیا صادر کند.
بروکسل به این دلیل که اتحادیه اروپا به دنبال کاهش وابستگی به گاز روسیه است، توسعه این طرح را به حال تعلیق درآورده است.
بخش فراساحلی خط لوله ساوث استریم شامل چهار خط لوله موازی است که از بستر دریای سیاه می گذرد؛ هر خط لوله حدود ٩٣٠ کیلومتر طول و ظرفیت صادرات روزانه حدود ٤٠ میلیون مترمکعب گاز را دارد؛ شرکت ساوث استریم ترنسپورت جریان گاز را بدون وقفه کنترل و بررسی می کند.
مرحله نخست خط لوله ساوث استریم با ظرفیت انتقال سالانه ١٥,٧٥ میلیارد مترمکعب گاز برای اواخر سال ٢٠١٥ برنامه ریزی شده است و همزمان با بهره برداری ٤ مرحله این خط لوله در سال ٢٠١٨، کل ظرفیت انتقال گاز آن به ٦٣ میلیارد مترمکعب در سال می رسد.
شرکت گازپروم ٥٠ درصد، شرکت انی ایتالیا ٢٠ درصد و دو شرکت یی دی اف فرانسه و وینترشل آلمان هر یک ١٥ درصد از سهام خط لوله گازی ساوث استریم را در اختیار دارند.