صادرات نفت اقلیم کردستان عراق از ١٧ میلیون بشکه فراتر رفت

به گزارش نفت دیلی، مقامهای ترکیه روز دوشنبه (٢١ مهرماه) اعلام کردند صادرات نفت اقلیم کردستان عراق از پایانه جیهان از مرز ١٧ میلیون بشکه فراتر رفت.

منابع اطلاعاتی در شرکت دولتی خطوط لوله ترکیه (بوتاش) روز دوشنبه (٢١ مهرماه) اعلام کردند که صادرات نفت خام اقلیم کردستان عراق که از ماه مه ٢٠١٤ از پایانه جیهان در ترکیه آغاز شده است به ١٧ میلیون بشکه رسید.

در تازه ترین تحولات مربوط به صادرات نفت اقلیم کردستان عراق، نفتکش یونایتد لیدرشیپ متعلق به جزایر مارشال محموله یک میلیون بشکه ای نفت خود را از پایانه جیهان تحویل گرفت و دیروز این پایانه را ترک کرد.

اقلیم کردستان عراق و بغداد پس از ماهها گفتگو بر سر چگونگی تقسیم درآمدهای نفتی هنوز به نتیجه ای نرسیده اند. در همین حال، نفتکش یونایتد لیدرشیپ به همراه یک نفتکش دیگر برای کمک به اقلیم کردستان در فروش مستقل نفت، به سمبل اقدامهای مستقل اربیل تبدیل شدند.

با وجود این که بغداد و واشنگتن با فروش نفت اربیل در بازارهای جهانی، از مسیر پایانه جیهان در ترکیه مخالفت می کنند، نفت خام اقلیم کردستان تا کنون توانسته برای خود مشتری پیدا کند هر چند  به علت فشارهای بین المللی از مشخصات این مشتریها نامی برده نمی شود.

نفتکش یونایتد لیدرشیپ مجبور شده بود تا به علت مناقشه نفتی اربیل و بغداد، نزدیک به چهار ماه در آبهای مراکش لنگر بیاندازد. ضمن آنکه نفتکش یونایتد کالاوراتا از ماه اوت امسال در آبهای بین المللی نزدیک به آمریکا لنگر انداخته و نتوانسته محموله نفتی خود را تحویل دهد.

با وجود مخالفتهای بغداد، یونایتد لیدرشیپ هفته گذشته محموله نفتی خود را در نزدیکی آبهای مالت به نفتکش دیگری تحویل داد و برای بارگیری دوباره به پایانه جیهان بازگشت.

مقامهای مدیریتی پایانه جیهان روز دوشنبه (٢١ مهرماه) بارگیری نفتکش یونایتد لیدرشیپ  و خروج آن را از پایانه جیهان تائید کردند.

یک مقام شرکت بوتاس دیروز اعلام کرد که از ماه مه امسال تا کنون ٢٢ نفتکش بیش از ١٧ میلیون بشکه نفت اقلیم کردستان را در پایانه جیهان صادر کرده اند.

این مقام نفتی افزود: روزانه کمی بیشتر از ٢٠٠ هزار بشکه نفت از اقلیم کردستان عراق و از راه خط لوله به پایانه جیهان ارسال می شود.

به تازگی برخی از منابع آگاه اعلام کردند که اربیل و بغداد با تشکیل کمیسیون نظارت بر ارسال نفت اقلیم کردستان به ترکیه موافقت کردند.




درج يادداشت و نظرات

نام:
  ايميل:
توضيحات:
     
    انگليسی فارسی
    تبليغات
    نظرسنجی
    وب سايت ما چگونه است؟
    عالی
    خوب
    قابل قبول
    متوسط
    ضعيف
    بد