معاون مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی:
تامین مالی قطره چکانی در طرحهای تحت مدیریت بخش خصوصی

به گزارش نفت دیلی، محمد حسن پیوندی افزود: ١٥ طرح نیمه کاره صنعت پتروشیمی کشور هم اکنون بالای ٦٠ درصد پیشرفت فیزیکی دارند، اما به دلیل حضور بخش خصوصی در این طرحها و ناتوانی این بخش در تامین مالی، این طرحها به صورت قطره چکانی پیش می روند.

معاون مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی ظهر دیروز (سه شنبه ٢٢ مهر) در مجمع عمومی این شرکت با بیان این که نباید اجازه داد سرمایه کشور در ٦٧ طرح نیمه کاره صنعت پتروشیمی کشور راکد بماند، گفت: از این تعداد، ١١ طرح از برنامه چهارم و مابقی از برنامه پنجم باقی مانده است.

وی در اختیار قرار گرفتن ٥ میلیارد دلار از صندوق توسعه ملی برای تامین منابع مالی با مدیریت شرکت ملی صنایع پتروشیمی را یکی از راهکارهای تسریع در روند ساخت طرحهای نیمه کاره پتروشیمی عنوان کرد و گفت: این میزان سرمایه به عنوان وثیقه در بانکهای داخلی و خارجی و نیز تضمین شرکت npcمی تواند تاثیری بسزا در تامین مالی این صنعت داشته باشد.

پیوندی اظهار داشت: با افزوده شدن ١٥ طرح نیمه کاره یادشده در صنعت پتروشیمی ظرفیت تولید این صنعت بیش از ١٠ میلیون تن در سال افزوده می شود.

معاون مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی یکی از ویژگیهای ١٥ طرح نیمه کاره با پیشرفت ٦٠ درصدی در صنعت پتروشیمی را تامین خوراک و ایجاد زیرساختهای لازم برای دیگر مجتمعهای پتروشیمی در بخشهای پایین دستی دانست.

وی یکی از مشکلات آتی صنعت پتروشیمی کشور را توسعه نیافتن بخشهای پایین دستی این صنعت در یک دهه گذشته خواند و گفت: طی ٥ سال آینده تولید متانول کشور از ٥ میلیون تن کنونی به ٢٥ میلیون می رسد، از این رو شرکت ملی پتروشیمی از هم اکنون به فکر دستیابی به فناوریهای تبدیل این ماده به موادی با ارزش افزوده بیشتر مانند پروپیلن است.

پیوندی با بیان این‌که از دیدگاه اقتصادی، پروپلین کلید آینده اقتصاد مقاومتی است، تصریح  کرد: در برنامه ششم، استفاده از اتان باقیمانده پارس جنوبی در کنار خوراک مایع استفاده می شود تا منجر به تولید پروپلین شود.

وی با اشاره به این‌که دلیل توسعه نیافتن صنایع پایین دست و تکمیلی پتروشیمی در ایران، کمبود پروپیلن است، افزود: در ١٠ سال آینده، عملکرد شرکت ملی صنایع پتروشیمی، پروپیلن‌ محور خواهد بود و مساله ایجاد مشوق در بخش خوراک مایع بسیار حیاتی است تا تولید پروپیلن افزایش یافته و در نتیجه صنایع تکمیلی با وفور تولید پروپیلن، توسعه یابند.

معاون مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با تاکید بر این‌که اتیلن به وفور از منابع اتان در کشور تولید شده است، افزود: با توجه به تبدیل ٦٠ تا ٧٠ درصد اتیلن دنیا به انواع پلی اتیلنها وگلایکول و تبدیل بخشی به پلیمرهای غیر پلی‌اتیلنی‌، انواع پلی اتیلن در کشور به وفور وجود داشته است.




درج يادداشت و نظرات

نام:
  ايميل:
توضيحات:
     
    انگليسی فارسی
    تبليغات
    نظرسنجی
    وب سايت ما چگونه است؟
    عالی
    خوب
    قابل قبول
    متوسط
    ضعيف
    بد