معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی خبر داد:
دو طرح خط لوله اتیلن غرب تا پایان امسال بهره برداری می شود

به گزارش نفت دیلی، معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی از بهره برداری پتروشیمی کردستان و لرستان در قالب طرح خط لوله اتیلن غرب تا پایان امسال داد.

عباس شعری مقدم با تاکید بر این که هم اکنون ایران در زمینه صادرات محصولات پتروشیمی هیچ مشکلی ندارد، گفت: طی چند سال گذشته صادرات به صورت مستقیم به قاره اروپا متوقف شده، از این رو بازارهای هدف صنعت پتروشیمی کشورمان به سمت آسیا، شرق آسیا و خاورمیانه تغییر جهت داده است.

شعری مقدم با اشاره به این که ٢١ درصد از بازار پتروشیمی خاورمیانه متعلق به ایران است، اظهار کرد: تلاش می شود تا ٥ سال آینده با وارد مدار شدن ٦٧ طرح نیمه کاره در این صنعت سهم کشورمان از این بازار به شدت افزایش یابد.

وی از شروع عملیات ثبت رسمی اسامی نمایندگان شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران در هیئت مدیره های شرکتهای دارای سهام عدالت در سازمان ثبت و املاک کشور خبر داد و گفت: تلاش می کنیم با مدیریت بهینه شرکتهای خصوصی شده دارای سهام عدالت، سهامداران از سود بیشتری برخوردار شوند.

معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی ادامه داد: طی سالهای ١٣٨٤ تا ١٣٩٢ بیش از ٩٠ درصد از سهام شرکتهای زیر مجموعه شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران به ارزش حدود ٤٠٠ هزار میلیارد ریال به بخش خصوصی واگذار شده است.

شعری مقدم با بیان این که تا اواخر مرداد ماه امسال ارزش روز کل سهام بورس و فرابورس کشور حدود ٨٦٥ هزار و ٥٧٨ میلیارد ریال بوده است، گفت: سهم شرکتهای شیمیایی و پتروشیمیایی از از این میزان حدود ٥٩٠ هزار میلیارد ریال بوده است.

وی گفت: طی سالهای گذشته به مرور تولید محصولات پتروشیمی در ایران روند کاهشی داشته است، از طرفی امسال با توجه به ورود فازهای گازی پارس جنوبی وضعیت تولید بهتر خواهد شد؛ با توجه به گشایشهای سیاسی و افزایش محسوس صادرات محصولات پتروشیمی خوشبختانه بهتر از گذشته است.

امسال و پس از یک وقفه ٨ ساله، قرار است تولید روزانه گاز ترش ایران از محل فازهای اولویت اول (١٢، ١٥ و ١٦ و ١٧ و ١٨) حدود ١٠٠ میلیون متر مکعب در روز افزایش یابد؛ بسیاری از کارشناسان صنعت نفت ایران معتقد اند تحقق این امر می تواند تحولی بزرگ در همه بخشها بویژه تامین خوراک مجتمعهای پتروشیمی کشور ایجاد کند، مجتمعهایی که هم اکنون به دلیل کمبود خوراک با حداکثر ظرفیت کار نمی کنند، به گفته عباس شعری مقدم، معاون وزیر نفت در امور پتروشمی هم اکنون ایران از ظرفیت تولید سالانه ٦٠ میلیون تن محصولات پتروشیمیایی برخوردار است که به دلایل مختلف از جمله کمبود خوراک، تنها از ٦٨ درصد این ظرفیت استفاده می شود.

با توجه به این که پارسال پتروشیمی های ایلام و کرمانشاه وارد مدار تولید شدند و پتروشیمی لرستان و کردستان نیز امسال تولید را در صورت دریافت خوراک تجربه می کند و باید گفت که سال آینده پتروشیمی مهاباد و سنندج به بهره برداری خواهند رسید می توان امید داشت که پیشرفت فازهای اولویت نخست پارس جنوبی سبب افزایش ظرفیت تولید محصولات پتروشیمی شود.




درج يادداشت و نظرات

نام:
  ايميل:
توضيحات:
     
    انگليسی فارسی
    تبليغات
    نظرسنجی
    وب سايت ما چگونه است؟
    عالی
    خوب
    قابل قبول
    متوسط
    ضعيف
    بد