به گزارش نفت دیلی، برگزاری آخرین نشست سال٢٠١٤ اوپک در ٦ آذرماه (٢٧ نوامبر) را کار سختی دانست و گفت: عوامل ساختاری در کــاهش قیمت نفت بیتاثیر بودهاند.
کارشناس ارشد موسسه مطالعات انرژی با اشاره به این که عوامل ژئوپلتیکی و سیاسی از عوامل تاثیر گذار در بازار نفت است، اظهار کرد: عوامل ساختاری (عرضه و تقاضا) هم اکنون از استحکام و ثبات برخوردار است و کاهش قیمت نفت در نتیجه دو عامل دیگر رخ داده است.
فریدون برکشلی با اشاره به این که روسیه پس از اعمال تحریمهای غرب نفت خود را با تخفیف به مشتریان عرضه کرد، یادآور شد: کشور روسیه در کاهش قیمت نفت بیتاثیر نبوده است، روسیه با این اقدام برای دیگر خریداران نفت این ذهنیت را ایجاد کرد که اگر صبر کنند، نفت ارزان خواهد شد و میتوانند نفت ارزانتری بخرند.
وی تصریح کرد: به طوری که مشاهده شد در پی این اتفاق عربستان و سایر کشورهای تولیدکننده نفت اقدام به کاهش قیمت نفت خود کردند.
نماینده اسبق ایران در اوپک، عامل دیگر کاهش قیمت نفت را تقویت دلار در برابر یورو و سایر ارزها اعلام کرد و گفت: اکنون قدرت خرید واقعی دلار برای هر بشکه نفت بالا رفته و این عامل در کاهش قیمت نفت بیتاثیر نبوده است.
وی با بیان اینکه عوامل ژئوپلیتیکی و سیاسی در بازار نفت اثر گذار است اما این بار واکنش بازار به عوامل ژئوپلیتیکی چندان مطرح نیست، اظهار کرد: حتی اثرات روانی مداخله امریکا بیش از تاثیر واقعی آن روی کاهش قیمت نفت در بازار بوده است.
کارشناس ارشد بازار نفت با اشاره به این که ٦ آذر (زمان برگزاری آخرین نشست اوپک در سال ٢٠١٤ (٢٧ نوامبر) ) زمان بسیار مهمی برای بازار نفت است، گفت: نمیتوان پیشبینی کرد که تا این تاریخ چه اتفاقی در بازار نفت خواهد افتاد.
، قیمت نفت در ماههای اخیر به شدت افت کرده است، به گونه ای که از ماه ژوئن ٢٠١٤ تا کنون بیش از ٣٠ دلار کاهش پیدا کرد.