رئيس انجمن سازندگان صنعت نفت؛
عمده موانع پيش روي ساخت داخل تجهيزات صنعت نفت ساختاري و حقوقي است

به گزارش نفت دیلی ، رئيس انجمن سازندگان صنعت نفت با بيان اينكه عمده موانع پيش روي ساخت داخل تجهيزات صنعت نفت ساختاري و حقوقي است، گفت:با رفع موانع و هم‌افزايي ظرفيت‌ها حتي تأمين 70 درصد كالاي مورد نياز صنعت نفت در برنامه پنجم در داخل كشور دور از دسترس نيست.

سيروس تالاري با اشاره به سه ويژگي ممتاز اين انجمن اظهار داشت: اين انجمن متشكل از 500 صنعتگر است كه ميانگين عمران‌ها بالاي 20 سال است يعني دوران گذار پشت سر گذاشته و به وضعيت تثبيت شده‌ايي رسيده‌اند.

وي افزود: ظرف 20 سال گذشته به مكاني سرشار از منابع مادي و معنوي تبديل شده چنان كه هم از نظر نيروي انساني و هم از نظر تجهيزات توليد در وضعيت بسيار خوبي به سر مي‌رود.

رئيس انجمن سازندگان صنعت نفت با بيان اينكه فعاليت همه اعضا در حوزه استراتژي نفت و گاز است اضافه كرد: متن جامعه بشري به سمت همگرايي پيش مي‌رود چنانكه تعامل صنعتگران داخل كشور با فضاي بيرون چندان پيچيده نيست و در عين حال سرمايه به عنوان اصلي‌ترين ابزار توليد به صورت سيال درآمده و ساكن نيست.

وي اظهار داشت: بايد توجه كنيم كه رسيدن به دانش ساخت از مراحلي مي‌گذرد چنانكه در سطح اول ابزار و تكنولوژي توليد در سطح دوم فضاي فيزيكي توليد در سطح دوم به دست آوردن دانش پشتيباني محصولاتي كه به بازار مي‌رسد و سطح بعد نهايتا به كسب دانش فني توليد مي‌انجامد.

وي در ادامه گفت: در دهه 80 به طور مشخص صنعت گاز در كشور فعال بود كه معادل 2 ميليون بشكه روزانه فرآورده‌هاي نفتي را با اتكا به توانمندي داخلي وارد كشور مي‌كرد؛ معني اين مسئله اين است كه اگر اين اتفاق نمي‌افتاد همه نفت كشور بايد براي پالايش مورد استفاده قرار مي‌گرفت و نفتي براي صادرات نداشتيم.

تالاري در ادامه تصريح كرد: پتانسيل آن را داريم كه بيش از 80 درصد نيازمنديهاي صنعت نفت را تأمين كنيم.

وي اظهار داشت: دهه 80 دهه تكامل كمي انجمن سازندگان صنعت نفت تا به سقفي به توليد برسيم تا از لحاظ كميت جوابگوي نيازهاي كشور باشيم اما در دهه 90 رويكرد انجمن بر چند استراتژي استوار است.

وي اولين استراتژي انجمن در دهه 90 را پرداختن به كيفيت توليد و رسيدن به دانش فني ساخت و نهادينه كردن توليد در داخل كشور دانست و گفت: استراتژي دوم ما ترجيح دادن منافع ملي به منافع انجمني و منافع شخصي است و استراتژي سوم دست يافتن به بازار بين‌المللي براساس توانمنديهاي شكل‌گرفته در داخل كشور است.

رئيس انجمن سازندگان صنعت نفت اضافه كرد: در بخش پايين‌دستي و در حوزه اقلام عمومي تقريبا توانمندي تأمين صد در صد كالاهاي مورد نياز را داريم اما در حوزه بالادستي هنوز ضعف‌هايي قابل توجهي وجود دارد كه با هدايت وزارت نفت درصدد برطرف كردن آنها هستيم.

وي در ادامه اظهار داشت: دنياي امروز دنياي همگرايي و تعامل است و با تحريم امكان قطع همكاري صنعتگران وجود ندارد كه اين مسئله از جمله امتيازات ما محسوب مي‌شود.

وي افزود: فرايند تكامل توليد در داخل به جايي رسيده كه همدلي و همراهي قطعي بين ما و مديران وزارت نفت ايجاد شده چنانچه زبان تفاهم و تعامل ما با وزارت نفت به جايي رسيده است كه در كنار هم يك هدف را تعقيب مي‌كند.
تالاري گفت: امتياز ديگر ما فرصت قرار گرفتن در جغرافيايي ايران با موهبت‌هاي فراوان سياسي، اقتصادي و طبيعي است.

وي عمده موانع پيش‌روي سازندگان تجهيزات صنعت نفت را موانع ساختاري و حقوقي ارزيابي كرد و گفت: ظرفيت هاي درون كشور توان تأمين همه نيازهاي ما را دارد. يعني مقدرات تأمين نياز با اتكا بر توانمندي داخلي مي‌تواند در اختيار نيروهاي ايراني باشد.

وي اضافه كرد: كالا بايد در يك بستر ارگانيك و زنده قرار بگيرد تا به سمت مصرف حركت كند كه اين بستر ارگانيك همان ساختار حقوقي و قانوني است؛ اينجاست كه دولت، وزارت نفت و انجمن سازندگان به يك فصل مشترك مي‌رسد.

رئيس انجمن سازندگان تجهيزات صنعت نفت با بيان اينكه نظام بانكي، گمركي، تجارت، واردات، صادرات و نرخ ارز انصافا ماهيت توليدي ندارد گفت: توليد‌كننده‌اي كه بايد 20 درصد سود تسهيلات را بازپرداخت كند امكان توليد نخواهد داشت.
وي تصريح كرد: جهاد اقتصادي مشروط بر اينكه برخورد درستي با آن صورت بگيرد و هم در حوزه توليد مصرف و توزيع ساماندهي شود مي‌تواند جهش خوبي در اقتصاد كشور ايجاد كند.

تالاري در خصوص همكاري‌هاي انجمن با وزارت نفت اظهار داشت: در حال ساماندهي قطب‌هاي توليد، صنعت و گسترش‌دهندگان فني با كمك معاونت پژوهشي وزارت نفت هستيم و در عين حال سيستم يكپارچه كه متمركز خريد كالا و قرارداد تيپ خريد كالا را در اين جهت پيگيري مي‌كنيم.

وي افزود: در حال قانوني‌كردن ال‌سي ريالي با همكاري وزارت نفت و بانك ملت هستيم و با هدايت وزارت نفت ظرفيت انجمن سازندگان را ساماندهي مي‌كنيم.

وي با تأكيد بر اينكه تأمين قطعات صنعت نفت يك تكليف است گفت: با رفع موانع و هم‌افزايي ظرفيت‌ها حتي تأمين 70 درصد كالاي مورد نياز در صنعت نفت در برنامه پنجم در داخل كشور دور از دسترس نيست.




درج يادداشت و نظرات

نام:
  ايميل:
توضيحات:
     
    انگليسی فارسی
    تبليغات
    نظرسنجی
    وب سايت ما چگونه است؟
    عالی
    خوب
    قابل قبول
    متوسط
    ضعيف
    بد