به گزارش نفت دیلی ، مديرعامل شركت ملي گاز از مذاكره با يك شركت اروپايي براي توسعه دو فاز و صادرات گاز به اروپا خبر داد و گفت: بر اساس نرخهاي جديد گاز، قيمت گاز دولتي در فصل گرم سال دو برابر شد، نرخ گاز صنايع و سي ان جي تغيير نكرد و قيمت جديد گاز خانگي بزودي اعلام مي شود.
مدیرعامل شرکت ملی گاز در ادامه با بیان اینکه قیمت گاز برای بخش دولتی در 7 ماهه گرم به ازای هر متر مکعب 200 تومان تعیین و قبلا این میزان 100 تومان بود گفت: تعرفه گاز برای صنایع 70 تومان برای نیروگاهها 80 تومان برای CNG تحویلی به جایگاهها داران 260 تومان و برای CNG تحویلی به مردم 300 تومان تعیین شد که نسبت به ماههای قبل تغییری نکرده است و تعرفه گاز خانگی نیز هنوز اعلام نشده است.
اوجی با بیان اینکه اعلام هدفمندی یارانهها با پیک مصرف گاز مردم همزمان شد اظهارداشت: در دیماه 83 درصد از مردم کمتر از 40 هزار تومان و بهمن ماه 87 درصد کمتر از 40 هزار تومان برای مبلغ گاز پرداخت کردهاند و استانهایی داریم که 87 درصد صورتحساب جدید خود پرداختهاند که هنوز مهلت پرداخت برای بسیاری از این مناطق وجود دارد.
وی به راهاندازی فازهای جدید پارس جنوبی و تولید 700 میلیون متر مکعب گاز از این فازها در 2 یا 3 سال آینده اشاره کرد و گفت: در پایان برنامه پنجم باید به 250 میلیون متر مکعب تزریق گاز در میادین برسیم و با توجه به مصارف داخلی باز هم ظرفیت زیادی برای صادرات گاز خواهیم داشت.
در حال حاضر روزانه 30 میلیون متر مکعب گاز به ترکیه صادر میشود و خبری در مورد شکایت ترکیه و شرکت بوتاش نشنیدهایم.
مدیرعامل شرکت ملی گاز افزود: در سال 88 ترکیه بیش از 600 میلیون دلار جریمه بابت استفاده کمتر از میزان ذکر شده در قرارداد از گاز ایران پرداخت کرد اما سال گذشته از همه ظرفیت ذکر شده در قرارداد بهره برد و گاز ما از ترکیه به سوئیس ترانزیت خواهد شد.
اوجی با بیان اینکه با وجود تحریمها قراردادهای صادرات جدیدی را در دست بررسی داریم گفت: یک خط جدید 56 اینچ به ظرفیت انتقال 120 میلیون متر مکعب در روز از عسلویه به سمت مرکز عراق سپس سوریه لبنان مدیترانه و در نهایت اروپا خواهد رفت.
وی اضافه کرد: سه نوبت مذاکره سه جانبه بین ایران و عراق و سوریه در این خصوص انجام شده در عین حال مسیر مشخص شده است و 2 یا 3 فاینانسور اروپایی فاینانس این کار را تقبل کردهاند و در تلاش هستیم به زودی قرارداد آن بین وزرای نفت سه کشور امضا شود.
مدیرعامل شرکت ملی گاز با بیان اینکه بخشی از نیازهای عراق و سوریه از طریق این خط تأمین خواهد شد گفت: عراق برای نیروگاههای خود به گاز نیاز و سوریه هم نیاز زیادی به گاز دارد که به همین دلیل ابتدا برای تأمین گاز این دو کشور مذکره میکردیم اما با جلورفتن مذاکرات دریافتیم که از سرمایهگذاری لازم برای تأمین گاز عراق و سوریه میتوان برای صادرات گاز به اروپا بهرهبرد.
اوجی با اشاره به قرارداد 23 میلیون متر مکعب در روز صادرات گاز به پاکستان گفت: پاکستان تقاضای دریافت گاز بیشتری از این خط را ارائه کرده است و چون خطی که ما به شرق میبریم ظرفیت انتقال 120 میلیون متر مکعب گاز را دارد و تا افق 1400نیاز داخلی در حد 50 تا 60 میلیون متر مکعب است به همین میزان پتانسیل صادرات خواهیم داشت.
وی اظهار داشت: نیاز گاز سوریه پیش از این 3 تا 5 میلیون متر مکعب برآورد میشد اما آنها اعلام نیازی را تا 20 میلیون متر مکعب ارائه کردهاند که از طریق خط جدید صادراتی ما تأمین خواهد شد.
وی میزان صادرات گاز در سال 89 را 8.5 میلیارد متر مکعب و واردات گاز از ترکمنستان را 8.7 میلیارد متر مکعب اعلام کرد.
وی در تشریح روند نیاز جهان به گاز گفت: 24 درصد انرژی دنیا از گاز تأمین میشود که از 10 سال آینده این رقم به 27 درصد میرسد؛ اروپائیها ترجیح میدهند که با کشوری که یک منبع مطمئن و پایداری برای تأمین انرژی است تعامل کنند و ایران نیز یکی از کشورهای قدرتمند منطقه در تأمین گاز خواهد بود.
اوجی تصریح کرد: ایران، قطر و روسیه در یکصد سال آینده تأمینکننده اصلی گاز اروپا خواهد بود.