به گزارش نفت دیلی ، مدیر عامل شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب با تشریح دستاوردهای این شرکت در بهره برداری از مخازن نفتی،از دستیابی متخصصان کشور به فناوری تعمیر و ساخت توربین های نفت و گاز و همچنین استفاده از فناوری نانو برای افزایش ضریب بازیافت از مخازن نفتی خبر داد.
هرمز قلاوند، در شانزدهمین نمایشگاه بین المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی با تاکید بر اینکه کشور در گذشته از لحاظ کالا و تجهیزات به خصوص توربین های نفتی و گازی در تنگنا بود، گفت: نخستین بار با همت متخصصان داخلی ، ایران موفق شده است به فناوری تعمیر و ساخت توربین برسد.
مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب ، هزینه ساخت توربین های گازی و نفتی در خارج از کشور را 6 میلیون دلار اعلام کرد و گفت: با استفاده از ظرفیت های داخلی تولید کنندگان هم اکنون این کالا با هزینه کمتر از 4 میلیون دلار ساخته می شود و بنابراین ساخت هر دستگاه در داخل کشور دو میلیون دلار صرفه جویی ارزی دارد.
وی اظهار داشت : از این پس 170 توربین فعال در شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب را متخصصان داخلی تعمیر خواهند کرد. قلاوند با بیان اینکه شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب هم اکنون مدیریت استخراج از 80 میدان نفتی کشور را در منطقه جنوب غرب کشور بر عهده دارد، تصریح کرد: این شرکت روزانه حدود سه میلیون بشکه معادل 80 درصد نفت خام کشور را تولید می کند.
مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب با اشاره به رفتارهای متفاوت تولید نفت در مخازن ماسه سنگی، آهکی و کربناته گفت: هم اکنون ضریب متوسط بازیافت نفت در مخازن نفتی حوزه عملیاتی شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب بیش از 34 درصد است که با همکاری موسسه نفت دانشگاه تهران مقدمات لازم برای به کارگیری فناوری نانو برای افزایش یک تا دو درصدی این ضریب بازیافت در حال انجام است.
وی با اشاره به اینکه سالانه 120 حلقه چاه جدید در سنگ های مخزن نفتی آسماری، بنگستان و خامی حفر می شود، گفت: هدف اصلی شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب افزایش تولید همزمان با تثبیت تولید نفت خام است. قلاوند با تاکید بر تولید صیانتی از مخازن نفتی گفت : همزمان با توسعه میدان های نفتی در جنوب کشور، طرح های تزریق گاز به این میادین در حال انجام است.
قلاوند ، مخزن خامی مارون در جنوب کشور را از بزرگ ترین مخازن گازی در این منطقه خواند و گفت: شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب از این مخزن روزانه 20 میلیون مترمکعب گاز تولید و به همراه گاز دریافتی از فازهای 6، 7 و 8 پارس جنوبی به سایر میدان های نفتی تزریق می کند. قلاوند از پیشرفت فیزیکی 99 درصدی طرح توسعه قدیمی ترین میدان نفتی خاورمیانه (مسجدسلیمان) خبر داد و گفت: با بهره برداری این طرح در اوایل مهر ماه سال جاری تولید این میدان به 25 هزار بشکه در روز خواهد رسید.
وی با تاکید بر اینکه نفت خام تولیدی ایران باید شرایط خاصی را داشته باشد، گفت: هم اکنون با اجرا و طراحی پروژه های مختلف همچون نمک زدایی و غیره در حال کاهش سولفور (H2S)، نمک و آسفالتین نفت خام تولیدی در شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب هستیم. این نمایشگاه از امروز تا 30 فرودین در محل دائمی نمایشگاههای بین المللی تهران آماده بازدید علاقه مندان است.