تبديل نفت سنگين به خوراك پالايشگاهها و كمبود زمين براي ساخت جايگاه سيانجي
به گزارش نفت دیلی ، مديرعامل شركت ملي پالايش و پخش فرآوردههاي نفتي با اعلام اينكه در كلان شهرها همچنان با مشكل كمبود زمين براي احداث جايگاههاي سي ان جي مواجهيم، از تبديل نفت سنگين به خوراك پالايشگاهها خبر داد.
عليرضا ضيغمي در شانزدهمين نمايشگاه بينالمللي نفت، گاز، پالايش و پتروشيمي برگزار شد، با اشاره به 7 پالايشگاهي كه در دست افزايش توليد و بهينهسازي دارند گفت: يكي از اين پالايشگاهها كه به بخش خصوصي نيز واگذار شده است پالايشگاه ستاره خليج فارس است كه 40 درصد آن را بخش خصوصي در اختيار دارد و تاكنون 38 تا 40 درصد نيز پيشرفت فيزيكي داشته است.
وي ابراز اميدواري كرد كه فاز اول آن تا 2سال و نيم ديگر به بهرهبرداري برسد.
مديرعامل شركت ملي پالايش و پخش تصريح كرد: ظرفيت اين پالايشگاه 360 هزار بشكه است كه در 3 فاز 120 هزار بشكهاي اجرا ميشود.
معاون وزير و نفت با اشاره به احداث چند پالايشگاه در خارج از كشور نيز گفت: در حال حاضر مشغول ساخت پالايشگاههاي جهور و كداي در كشور مالزي، الفقورس در كشور سوريه و يك پالايشگاه نيز در كشور اندونزي هستيم كه منابع اين پالايشگاهها بايد هرچه زودتر تأمين شود تا كار را بتوانيم به صورت عملياتي آغاز كنيم.
وي با اشاره به بودجه 11.4 ميليارد دلاري براي توسعه و بهسازي پالايشگاههاي تهران، لاوان، امام خميني، آبادان و اصفهان گفت: تاكنون 3.2 ميليارد دلار براي پروژه بنزينسازي پالايشگاههاي تهران، تبريز، اصفهان و بندرعباس هزينه شده است.
مديرعامل شركت ملي پالايش و پخش تصريح كرد: كليه پالايشگاههاي كشور در حال حاضر 167 هزار بشكه خوراك مصرف ميكنند اما قصد داريم تا پايان برنامه پنجم به 177 هزار بشكه برسانيم و اين ميزان خوراك را به 235 ميليون ليتر انواع فرآوردههاي نفتي تبديل كنيم.
ضيغمي اظهار داشت: تاكنون يك هزار و 640 جايگاه سيانجي آماده بهرهبرداري است كه البته بعد از اجراي قانون هدفمند كردن يارانهها در بعضي از شهرها اين تعداد جايگاه سيانجي كفايت ميكند اما براساس برنامه پنجم قصد داريم تعداد جايگاههاي سيانيجي را به 2 هزار و 217 جايگاه برسانيم كه تاكنون مجوز هزار و 850 جايگاه را گرفتهايم.
وي با اشاره به مشكلاتي كه در ساخت جايگاههاي سيانيجي وجود دارد گفت: يكي از عمدهترين مشكلات كمبود زمين در كلانشهرها است بنابراين ما انتظار داريم شهرداريها در اين زمينه پيشقدم شده و زمينهاي خود را براي احداث جايگاههاي سيانيجي در اختيار ما قرار دهند و ما نيز تضمين ميكنيم تجهيزات و اعتبارات مورد لازم را در اختيارشان قرار دهيم.
وي با اشاره به ديگر برنامههايي كه تا پايان برنامه پنجم توسعه بايد اجرا كنند به افزايش توليد 100 هزار بشكهاي فرآوردههاي نفتي اشاره كرد و گفت: تا پايان برنامه پنجم بايد فرآوردههاي نفتي بيش از اين چيزي كه در حال حاضر وجود دارد افزايش ذخيرهسازي دهيم.
معاون وزير نفت تصريح كرد: تا پايان برنامه پنجم قصد داريم خطوط لوله نفت خام را نيز به پالايشگاهها افزايش دهيم.
وي با اشاره به تغيير ساختار برخي از پالايشگاههاي جديد اظهار داشت: در حال حاضر پالايشگاههايي كه در ايران وجود دارند خواركشان نفت خام بسيار سبك است اما چون اين نفت خام بهترين نوع و مرغوبترين نوع نفت است سعي ميكنيم خوارك پالايشگاهها را با تغيير ساختار بعضي از پالايشگاهها به نفت سنگين تبديل كنيم.
ضيغمي با اشاره به تأمين منابع مالي براي اجراي پروژههاي شركت ملي پالايش و پخش گفت: تاكنون و براساس كنسوسيومي كه از بانكهاي داخلي تشكيل شد دو هزار ميليارد تومان در سال گذشته توافقنامه امضا كرديم كه پالايشگاههايي كه مشغول بهينهسازي هستند ميتوانند از اين ظرفيت استفاده كنند.
وي همچنين با اشاره به تهيه يك نقشه راه كه در سال 89 صورت گرفت خاطرنشان كرد: شركت ملي پالايش و پخش براساس اين نقشه راه حركت ميكند و از كارهاي پراكنده نيز جلوگيري خواهد كرد.