مديرعامل شركت نفت فلات قاره اعلام كرد:
مذاكره براي 20 ميليارد دلار سرمايه‌گذاري در ميادين نفت و گاز

به گزارش نفت دیلی ، مدير عامل شركت نفت فلات قاره گفت: براي سرمايه‌گذاري 20 ميليارد دلاري روي ميادين نفت و گاز در حال مذاكره هستيم.
 
محمود زيركچيان‌زاده در نشست خبري در شانزدهمين نمايشگاه بين‌المللي نفت، گاز و پتروشيمي اظهار داشت: بايد معادل 10 فاز عسلويه از ميادين موجود در خليج‌فارس گاز توليد كنيم.

وي افزود: ظرفيت توليد محصول در ميادين مشترك در سال 89 حدود 20 درصد افزايش يافت.

وي اضافه كرد: براي سرمايه‌گذاري 20 ميليارد دلاري روي ميادين نفت و گاز در حال مذاكره هستيم.

زيركچيان‌زاده گفت: زير ساخت‌هاي خوبي در سطح شركت در سال 89 چه در ناوگان حفاري و چه در ناوگان دريايي ايجاد شده است. امكان توليد 84 تريليون متر مكعب گاز معادل 6 فاز عسلويه و 774 ميليارد بشكه نفت در ميادين خليج‌فارس وجود دارد كه به معني توليد 133 هزار بشكه نفت در روز است.

وي اظهار داشت: 14 ميدان مشترك با بيشترين توليد نفت از ميادين مشترك در شركت نفت فلات قاره وجود دارد كه بيشترين توليد را در ميدان سلمان با تزريق آب و ضريب بازيافت 48 درصد داشته‌ايم.

مديرعامل شركت نفت فلات قاره گفت: براي سرمايه‌گذاري 8 ميليارد دلاري روي ميادين مشترك برنامه داريم.

وي افزود: مذاكرات زيادي براي سرمايه‌گذاري 20 ميليارد دلاري با شركت‌هاي خارجي داريم كه اين ميزان عمدتا براي توسعه ميادين گازي و رسيدن به ميزان توليد 10 ميليارد فوت مكعب استفاده مي‌شود.

وي با بيان اينكه 2محور ارزش افزوده را در كنار توليد گاز پيگيري مي‌كنيم گفت: براي احداث پتروشيمي‌ها با بانك صادرات مذاكره كرده‌‌ايم و طراحي را نيز براي تبديل گاز به برق با شركت مپنا دنبال مي‌كنيم.

زيرك‌چيان زاده گفت: پتروشيمي‌ها در لاوان احداث مي‌شود و برق توليد شده از گاز نيز به مصارف داخلي و صادرات خواهد رسيد.

وي با اشاره به زيرساخت هاي توسعه يافته اين شركت در حفاري ترمينال‌هاي صادراتي پژوهش و افزايش سهم داخلي در ساخت كالاها گفت: در سال 89 نسبت به سال 88 سهم شركت‌هاي داخلي از تأمين كالا 20 درصد افزايش يافت.

وي در پاسخ به پرسشي در خصوص دلايل غرق شدن يكي از جكت‌هاي اين شركت‌ در خليج‌فارس گفت: كار در دريا به خصوص در تنگه هرمز به دليل عمق زياد و سرعت بالاي آب شرايط خاصي دارد.

مديرعامل نفت فلات قاره توضيح داد: جكت اول ميدان هنگام به راحتي نصب شد اما جكت دوم در زمان نصب دچار مشكل شد و اگر مهارت نصب‌كنندگان نبود يا جكت را از دست مي داديم يا پيمانكار متضرر مي‌شد.

وي اضافه كرد: جكت بدون صدمه ديدن در عمق آب قرار گرفت كه خوشبختانه اوايل سال ساري بيرون كشيده و نصب شد و در ارديبهشت ماه نصب آن به پايان مي‌رسد.

وي با بيان اينكه همه فعاليت‌هاي مربوط به اين مسئله تحت مسئوليت شركت نفت‌سازه قشم انجام شد و فلات قاره تنها پيمانكار بود افزود: در خرداد‌ماه دكلي كه چاه سوم را حفاري مي‌كند پس از پايان حفاري به محل اين جكت‌ها منتقل مي‌شود تا چهارمين چاه را حفاري كند.

زيرك‌چيان زاده گفت: زماني كه چاه سوم ميدان هنگام وارد مدار شود توليد نفت اين ميدان از 16 هزار به 20 تا 25 هزار بشكه مي‌رسد و با نصب جكت‌هاي دوم و سوم در نيمه دوم سال 90 به توليد 30 هزار بشكه‌اي خواهيم رسيد.
وي در ادامه اظهار داشت: يكي از مباحث مهم در ميادين مشترك بحثي به نام مشترك به جاي رقابت است تا حداقل هزينه با حداكثر بازيافت اتفاق بيافتد.

مديرعامل نفت فلات قاره افزود: ما در دو سه يا سه سال اخير اين مسئله را مطرح كرديم چنانچه يكي از طرف‌هايي كه در مذاكرات وزرا هم مسئله مشاركت با آن مطرح شد كشور كويت بود كه توسعه ميدان آرش براساس مذاكرات به صورت مشترك انجام شود.

وي با بيان اينكه در كنار مذاكرات توسعه ميدان آرش را برنامه‌ريزي كرديم گفت: در حال ساخت جكت براي اين ميدان هستيم و در سال جاري جكت‌ها نصب و حفاري 4 حلق اين ميدان اغاز مي‌شود.

زيرك‌چيان‌زاده گفت: در موضوع نسوزاندن گاز‌هاي همراه سرمايه‌گذاري خوبي انجام داده‌ايم كه در ميادين سروش و نوروز اين مسئله مصوب سازمان ملل شد.

وي افزود: گاز اين دو ميدان چون شيرين است به ميدان ابوذر منتقل شده و بعد به خارك مي‌رود كه هم جايگزين گاز ابوذر مي‌شود و هم افزايش توليد متانول خارك موجب مي‌شود؛ نزديك به 10 ميليون متر مكعب گاز از اين طريق به خارك منتقل مي‌شود.

مديرعامل نفت فلات قاره تصريح كرد: در سال جاري اولين واريز CDM از شركت مورد قرارداد به مبلغ 6.5 ميليون دلار دريافت مي‌كنيم.

وي يكي ديگر از پروژه‌ها در اين خصوص را گاز سيري دانست و گفت: 80 درصد NGL سيري راه‌اندازي شده كه با راه‌اندازي كامل اين پروژه سوزاندن گاز همراه ميدان سيري منتفي مي‌شود.

وي در خصوص دليل كم شدن ميزان توليد نفت اين شركت نسبت به پيش‌بيني هاي انجام شده در بودجه سال 89 بود گفت: به طور متوسط امسال ما 30 هزار بشكه بيشتر نسبت به سال 89 تعهد توليد داريم.

وي پارامتر‌هايي چون پتانسيل ميادين كه در نيمه دوم عمر خود هستند، اعتبارات و بودجه، اختيارات، منابع انساني و قوانين و مقررات را داراي نقش كليدي در حفظ توليد نفت از ميادين دانست.
 
وي افزود: به همين دليل است كه رئيس كميسيون انرژي نيز تأكيد داشته 18 درصد منابع حاصل از نفت به توسعه ميادين مشترك اختصاص يابد و اين بسيار مثبت است.

وي متوسط كاهش توليد نفت اين شركت را در سال 89 نسبت به سال 88 حدود 20 هزار بشكه در روز اعلام كرد و گفت: توليد ما در نفت فلات قاره در مقايسه با سال 83 افزايش داشته اما در سال 89 نسبت به 88 20 هزار بشكه كاهش توليد داشتيم.

وي در ادامه اظهار داشت: در فاز اول پروژه تبديل گاز به برق 3 هزار مگاوات برق توليد مي‌شود كه براي فاز اول 15 ميليون متر مكعب در روز و براي فاز دوم 30 ميليون متر مكعب گاز در روز نياز خواهد داشت.

وي اضافه كرد: براساس تعهدات و سياست‌هاي دولت برق توليدي در اين پروژه هم به مصرف داخلي و هم براي صادرات به كشورهاي حاشيه خليج‌فارس، پاكستان و تركيه مورد استفاده قرار خواهد گرفت.

وي افزود: براي توليد فاز اول يعني 3 هزار مگاوات 5 ميليارد دلار سرمايه‌گذاري و 4 سال زمان پيش‌بيني شده است.

وي در خصوص توسعه ميدان اسفنديار گفت: اين ميدان MDP دارد كه متقاضيان داخلي و خارجي براي توسعه آن وجود دارد و در حال حاضر 3 متقاضي بسيار جدي در زمينه سرمايه‌گذاري و توسعه اين ميدان در حال مذاكره هستند و در نيمه دوم سال جاري توسعه آن كليد خواهد خورد.

وي در ادامه اظهار داشت: 94 ميليارد بشكه نفت در جاي تثبيت شده بخش ايراني خليج فارس داريم كه تا امروز 7.1 ميليارد بشكه آن توليد شده و مابقي از جمله ذخاير ملي محسوب مي‌شود.

وي اضافه كرد: با ميادين موجود و ادامه توسعه ميادين رشادت، هنگام، رسالت، آلپا، و بالاخص گلشن و فردوس به ميزان پيش‌بيني شده در برنامه پنجم خواهيم رسيد.

زيرك‌چيان‌زاده گفت: ميدان سلمان در اختيار شركت متن و پيمانكار آن پتروايران اما طبق سياست شركت ملي نفت مخزن گازي اين ميدان نيز مانند مخزن نفت آن در حال تحويل به نفت فلات قاره است.

وي افزود: براي انتقال گاز اين ميدان دو مسير آماده وجود دارد كه يكي به عسلويه مي‌رود و ديگري براي صادرات اختصاص مي‌يابد؛ گاز اين ميدان در سال جاري وارد مدار مصرف مي‌شود.

مديرعامل نفت فلات قاره گفت: در لاوان در سال 88 اولين توليد آغاز شد كه در اولين گاز گاز توليدي را وارد سوخت توربين‌هاي لاوان كرديم و در سيستم‌هاي فرايندي هم از آن استفاده شد.

وي افزود: طبق توافق با شركت پالايش پخش فرآورده هاي نفتي اين گاز جايگزين 60 هزار ليتر سوخت مصرفي در پالايشگاه لاوان مي شود.

وي اضافه كرد: توليد لاوان به حد ميزان مصرف داخلي منطقه يعني 30 ميليون فوت مكعب است اما اين ميدان توان توليد 700 ميليون فوت مكعب در روز را دارد.



درج يادداشت و نظرات

نام:
  ايميل:
توضيحات:
     
    انگليسی فارسی
    تبليغات
    نظرسنجی
    وب سايت ما چگونه است؟
    عالی
    خوب
    قابل قبول
    متوسط
    ضعيف
    بد