به گزارش نفت دیلی ، بهای نفت خام در بازارهای جهانی هفته گذشته از 18 تا 22 مرداد (9 تا 13 اوت) با وجود کاهش ذخیرهسازیهای نفت خام آمریکا از روند کاهشی برخوردار بود.
افزایش بیش از انتظار آمار بیکاری در آمریکا، تداوم ضعف رشد اقتصادی چین، افزایش ارزش دلار و کاهش ارزش سهام در بازارهای جهانی، بهای جهانی نفت خام را کاهش داد.
بر اساس اعلام بانک مرکزی آمریکا ممکن است روند بازسازی اقتصادی این کشور کندتر از میزان پیشبینی شده بوده و لازم باشد فعالیتهای جدیتری برای تثبیت روند بازسازی انجام شود.
بیشترین کاهش در میزان تولیدات صنعتی اروپا در ماه ژوئیه 2010 نیز مربوط به آلمان و فرانسه بوده است. کاهش تقاضا، افزایش بیکاری و نرخ رشد اقتصادی پایین کشورهای اروپایی موجب وابستگی بیشتر این کشورها به تولیدات صنعتی شده است.
همچنین بر اساس پیشبینی شرکت ملی نفت چین، احتمال میرود نرخ رشد تقاضای نفت خام این کشور در سه ماه سوم 2010، با توجه به کندی رشد اقتصادی و کاهش تقاضای سوخت از جمله گازوییل کندتر شود. رشد تقاضای نفت خام چین در سه ماه دوم سال جاری 15 درصد و در سه ماه نخست این سال 22 درصد بوده است. بر این اساس ممکن است تقاضای نفت خام چین تنها با 9.5 درصد رشد نسبت به مدت مشابه سال گذشته، به 8.9 میلیون بشکه در روز برسد.
کاهش رشد اقتصادی چین
دولت چین هم اکنون سیاستهایی را اتخاذ کرده که بر اساس آنها با کنترل رشد اعتبارات و تاکید بر بهرهوری در مصرف سوخت، موجب کند شدن رشد اقتصادی شده است. سرعت رشد اقتصادی چین در نیمه دوم سال 2010 با رسیدن به نرخ 10.3 درصدی، نسبت به نرخ رشد 11.9 درصدی سه ماه نخست این سال، کاهش یافته است.
البته در هفته یادشده، کاهش قابل توجه سطح ذخیره سازیهای نفت خام آمریکا معادل سه میلیون بشکه در هفته منتهی به 6 اوت 2010 (جمعه 15 مرداد)، از عوامل تقویتکننده قیمتهای نفت خام به شمار میرود که تا حدودی در توقف روند کاهشی قیمت نفت خام طی هفته گذشته نقش داشته است.
آژانس بینالمللی انرژی (IEA) نیز در آخرین گزارش خود تقاضای جهانی نفت را برای باقیمانده سال جاری و سال 2011 اندکی افزایش داده است، ولی چنانچه روند بیثبات اقتصاد جهانی تداوم یابد، افزایش این میزان تقاضا برای سال آینده بعید به نظر میرسد.