پيگراني بيش از 9 هزار کيلومتر خط لوله در کشور

به گزارش نفت دیلی ، مدیر خطوط لوله شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران گفت: پارسال بیش از 9 هزار کیلومتر از خطوط لوله کشور به منظور رفع عیوب احتمالی پیگرانی شد و تا پیگرانی کامل کل خطوط ادامه خواهد یافت.

پیگ ،‌وسیله ای استوانه شکل است که داخل لوله قرار می گیرد تا مسیر طول لوله را به وسیله نیروی یک سیال گاز یا مایع طی کند. پیگ ها اصولاً برای خارج کردن مواد زاید داخل لوله که ممکن است موجب گرفتگی آن شود استفاده می شود.

امروزه پیگ ها در تمام مدت طول عمر یک خط لوله برای ارزیابی و نظارت بر آن استفاده می شود. به گزارش شبکه اطلاع رسانی وزارت نفت ، عباسعلی جعفری نسب گفت: مناقصه های مربوط به پیگرانی باقیمانده خطوط لوله انتقال نفت خام و فرآورده کشور در حال برگزاری است و به زودی پیمانکار مربوط به پیگرانی این خطوط باقیمانده نیز مشخص می شود و عملیات اجرایی آن در سال 90 ادامه خواهد یافت.

جعفری نسب افزود: امروزه خطوط لوله به عنوان شریان های حیاتی و زیربنایی کشورها محسوب می شود و به دلیل هزینه بالای سرمایه گذاری اولیه، در تمام دنیا، جایگزینی خطوط جدید با قدیم جای خود را به شیوه های بازسازی خطوط داده است.

وی با تاکید بر اینکه هزینه های جایگزینی خطوط جدید در خطوط فرسوده برای هیچ کشوری مقرون به صرفه نیست، افزود: امروزه کوشش می شود خطوط قدیمی با روش های مختلف حفظ، بازسازی و نوسازی شود و در مدار استفاده قرار بگیرد. مدیر خطوط لوله شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران تاکید کرد: زمانی عمر مفید خطوط لوله 35 سال اعلام می شد، اما هم اکنون در برخی کشورهای پیشرفته، خطوطی با حدود 60 سال سابقه کار در حال استفاده است و این طور نیست که بعد از 35 سال خطوط جدید جایگزین شود.

جعفری نسب تصریح کرد: برخی کشورها در حال برنامه ریزی و طراحی شیوه هایی نوین هستند تا عمر خطوط لوله را به 80 سال افزایش دهند. مدیر خطوط لوله شرکت خطوط لوله و مخابرات با بیان اینکه کار بازسازی و نوسازی خطوط لوله کاری بسیار پرزحمت و وقت گیر است، افزود: برنامه ریزی اصلی ما برای حفظ خطوط موجود، بحث پیگرانی هوشمند است و این برنامه در بیشتر خطوط لوله کشور انجام و بر اساس آن برنامه ریزی تعمیرات خطوط تنظیم شده است.

جعفری نسب با تاکید بر اینکه طرح پایداری یکی دیگر از برنامه های شرکت خطوط لوله و مخابرات در جهت افزایش طول عمر خطوط لوله کشور است، گفت: در این طرح تاکید ما حفظ ظرفیت موجود انتقال در کشور است و در آن تنها تعویض خطوط در نقاط مورد نیاز انجام می شود. وی با اعلام اینکه در بحث تجهیزات ماشین آلات و تجهیزات صنعتی مربوط به انتقال نفت نیز شرایط نگهداری آنها بسیار مهم است و با کنترل شرایط می توان از آنها استفاده بیشتری برد، افزود: هم اکنون در پالایشگاه آبادان یا دیگر پالایشگاه های قدیمی کشور توربین هایی با عمر حدود 100 سال همچنان در حال کار هستند و تا وقتی که نگهداری سیستم ها به طرز صحیحی انجام شود، بازدهی بیشتری خواهد داشت.

طرح پایداری طرحی است که حدود 6 تا هفت سال پیش در شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران مطرح شد که در قالب آن کل خطوط لوله، تجهیزات و ماشین آلات مربوط به انتقال نفت خام و فرآورده در کشور بررسی و نقاط ضعف آنها مشخص می شود. پیگرانی هوشمند نیز اقدامی پیشگیرانه است که وضعیت خطوط را روشن می کند تا در صورت نیاز، اقدام هایی نظیر تعمیر، تقویت و تعویض خطوط انجام شود. این طرح در شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران در حال اجراست و کمک می کند که وضع شفافی از خطوط لوله کشور حاصل شود؛ در این روش، وسیله سنجش از داخل خطوط عبور داده می شود و این وسیله با اسکن سطح داخلی خطوط لوله میزان و موقعیت خوردگی در داخل لوله را گزارش می کند.

عمر بسیاری از خطوط لوله کشور هم اکنون بیش از 50 سال است و این خطوط با اجرای روش هایی که بازرسی و تعمیرات و نگهداری این سیستم ها را در شرایط مطمئنی قرار می دهد، بدون هیچ گونه نقصی در حال بهره برداری است.




درج يادداشت و نظرات

نام:
  ايميل:
توضيحات:
     
    انگليسی فارسی
    تبليغات
    نظرسنجی
    وب سايت ما چگونه است؟
    عالی
    خوب
    قابل قبول
    متوسط
    ضعيف
    بد