خطیبی:
کمبود نفت خام شیرین عامل بی ثباتی در بازار نفت است

به گزارش نفت دیلی، نماینده ایران در هیئت عامل اوپک گفت: کمبود نفت خام شیرین از دلایل اصلی تنش و بی ثباتی ها در بازار نفت به شمار می رود.

محمد علی خطیبی گفت: سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) نمی تواند برای رفع نگرانی ها در بازار نفت کاری انجام دهد، زیرا هم اکنون با مازاد عرضه نفت خام ترش و از سوی دیگر افزایش تقاضا برای نفت خام شیرین روبه روست.

وی افزود: هم اکنون بازارهای جهانی نفت خام به طور کل با مازاد عرضه روبه روست.

نماینده ایران در هیئت عامل اوپک ادامه داد: مشکل کنونی بازار نفت به کیفیت این ماده مربوط می شود، به دنبال کمبود عرضه نفت خام لیبی برخی از خریداران برای تهیه و خرید انواع نفت شیرین و سبک با مشکل رو به رو شده اند.

نفت خام به دو نوع شیرین و ترش تقسیم بندی می شود؛ به طوری که برخی از انواع نفت خام سولفور کم یا زیادی دارند یا این که سبک و سنگین هستند، نفت خام لیبی از نوع شیرین و سبک است.

همچنین علی النعیمی، وزیر نفت عربستان سعودی که نفت سنگین تری نسبت به لیبی تولید می کند، پیش تر در ماه جاری میلادی اعلام کرده بود: نفت خام زیادی در بازارهای جهانی وجود دارد.

خطیبی یادآور شد: از آنجا که بیشتر ظرفیت مازاد تولید نفت خام موجود در بازار ترش و سنگین است، افزودن نفت خام سبک و شیرین به بازارهای جهان آسان نیست.

وی افزود: با توجه به کمبود عرضه نفت خام لیبی هم اکنون تقاضا برای نفت خام شیرین بیشتر است، زیرا ژاپن به دلیل تعطیلی نیروگاه های هسته ای آسیب دیده نیاز به نفت بیشتری دارد.

نماینده هیئت عامل ایران در اوپک تصریح کرد: ما نمی توانیم برای رفع نگرانی های موجود در بازار نفت اقدامی کنیم.

نگرانی ها در کشورهای عرب منطقه و کمبود عرضه نفت خام از اوایل سال جاری میلادی سبب رشد حدود 25 دلاری قیمت های جهانی نفت خام و رسیدن بها این ماده به بیش از 120 دلار برای هر بشکه شده است.

خطیبی با بیان این که فکر نمی کنم تقاضای جهانی نفت خام تحت تاثیر بهای کنونی این ماده قرار گیرد، تصریح کرد: بخش عمده رشد اسمی قیمت های جهانی نفت به افت ارزش دلار مربوط می شود، اما برای کشورهای مصرف کننده با ارز قوی تر، بهای نفت بسیار بالا نیست.

 




درج يادداشت و نظرات

نام:
  ايميل:
توضيحات:
     
    انگليسی فارسی
    تبليغات
    نظرسنجی
    وب سايت ما چگونه است؟
    عالی
    خوب
    قابل قبول
    متوسط
    ضعيف
    بد