صنایع پایین دستی پتروشیمی در خوزستان و بوشهر توسعه می یابد

 

معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی تصریح کرد: باید برنامه‌ریزی کنیم تا با اتصال این سه حلقه به یکدیگر، رقم صادرات پتروشیمی در بخش کالاهای نهایی و نه محصولات خام به بیش از سه برابر این رقم برسد؛ به بیان دیگر محور صادرات صنعت پتروشیمی باید صادرات محصولات نهایی باشد.

وی افزود: در مرحله نخست باید در بخش پژوهش،‌ دانش فنی و فناوری مورد نیاز صنعت بومی شود، سپس با به کارگیری این دانش در واحدهای عملیاتی تولید محصولات بالادستی، میان‌دستی را توسعه بدهیم تا به حلقه نهایی که تولید محصولات نهایی و کالاهای مصرفی است، برسیم.

بیات یادآور شد: بخش زیادی از مواد پایه و میانی تولید کشور صادر و در عوض همین مواد در قالب محصولات نهایی و مصرفی مورد نیاز خانواده‌ها وارد کشور می‌شود؛ در حالی که اعتقاد داریم ظرفیت توسعه صنایع پایین‌دستی و تکمیلی در کشور بیش از اینهاست.

وی درباره اقدام های شرکت ملی صنایع پتروشیمی برای توسعه صنایع تکمیلی و پایین‌دستی در کشور اظهار داشت: در دفتر توسعه صنایع پایین‌دستی این شرکت، روی 40 طرح مطالعات فنی و اقتصادی انجام شده و قرار است با بازنگری و روزآمد کردن آنها به علاقه‌مندان سرمایه‌گذاری در این زمینه ارائه شود.

بیات افزود: همچنین در همایش توسعه صنایع پایین‌دستی که اواخر سال گذشته برگزار شد، 75 طرح برای سرمایه‌گذاری به علاقه‌مندان معرفی شد و پیش‌بینی می‌کنیم این طرح‌ها در کنار طرح‌های دفتر توسعه صنایع پایین‌دستی تبدیل به یک بسته مطلوب برای سرمایه‌گذاری در این زمینه باشد.

 

به گزارش نفت دیلی، عبدالحسین بیات با یادآوری دستور رئیس‌جمهوری مبنی بر تشکیل کارگروه ویژه توسعه صنایع پایین‌دستی گفت: هم‌اکنون پیگیر تشکیل این کارگروه با همکاری‌ استانداران خوزستان و بوشهر و وزارت صنایع هستیم.

عبدالحسین بیات با بیان این که سال گذشته بیش از 10 میلیارد دلار از محصولات بالادستی و میان‌دستی صنعت پتروشیمی به خارج از کشور صادر شده است گفت: پژوهش و فناوری بومی، تنوع تولید محصولات بالادستی و میان‌دستی و توسعه ظرفیت‌های تولید و صادرات کالاهای نهایی، سه حلقه توسعه موزون صنعت پتروشیمی در کشور است.




درج يادداشت و نظرات

نام:
  ايميل:
توضيحات:
     
    انگليسی فارسی
    تبليغات
    نظرسنجی
    وب سايت ما چگونه است؟
    عالی
    خوب
    قابل قبول
    متوسط
    ضعيف
    بد