توسعه صنايع پايين‌دستي پتروشيمي در منطقه ويژه ماهشهر

به گزارش نفت دیلی ، مدیرعامل سازمان منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی گفت: اولویت کاری سازمان در سال‌جاری پیگیری تشکیل ستاد توسعه صنایع پایین‌دستی در این منطقه است.

علی یزدانی گفت: محصولات پتروشیمی کشور با روندی شتابان در حال تولید است، اما این روند تنها در جهت تولید مواد پایه شتاب گرفته و توسعه صنایع تکمیلی و پایین‌دستی راکد مانده است.

وی ادامه داد: نه تنها ایران بلکه کشورهای دارای ذخایر نفت و گاز در منطقه مانند عربستان، قطر، کویت و امارات متحده عربی هم بیشتر مواد پایه و اولیه تولید می‌کنند که این مواد زنجیره ارزش افزوده کشورهای غربی و پیشرفته را کامل می‌کند.

یزدانی با بیان اینکه در تقسیم‌بندی جهانی، اروپا سهم بیشتری در تولید پلیمرهای مهندسی دارد، تصریح کرد: مواد پایه و اولیه تولید شده در کشورهای دارای ذخایر نفت و گاز به اروپا می‌رود و به محصولاتی تبدیل می‌شودکه با داشتن ارزش افزوده بسیار بالا به راحتی منافع کشورهای تولیدکننده را تامین می‌کند.

به گفته او، مواد پایه‌ای که به چین صادر می‌شود، با تبدیل شدن به کالاهای مصرفی مثل کیف، کفش، پارچه و...

این کشور را به بزرگ ترین تولیدکننده کالاهای مصرفی جهان تبدیل کرده است.

مدیرعامل سازمان منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی درباره کشورهایی نظیر آمریکای شمالی، کانادا و برخی کشورهای اروپایی که فناوری ‌های مورد نیاز صنعت پتروشیمی را تولید می‌کنند، گفت: این کشورها با تولید فناوری بالا و فروش آن به کشورهای تولیدکننده مواد اولیه و پایه، بیشترین استفاده و سود را می‌برند.

یزدانی افزود: در صنایع‌ بالادست 15تا10 نوع محصول، در صنایع‌ میانی نزدیک به 300 محصول و در صنایع نهایی یا صنایع پایین‌دست 30 هزار نوع محصول تولید می‌شود که تنوع، کاربرد و ارزش افزوده بسیار بالایی خواهد داشت و ما هم باید با توجه به ذخایر غنی در اختیار، باید کاری کنیم که تا حد امکان ضمن تولید مواد پایه و اولیه، مواد میانی و محصولات نهایی یا صنایع‌ پایین‌دستی پتروشیمی نیز در کشور تولید شود.

وی با اشاره با تأکید وزیر نفت و حمایت صنعت پتروشیمی مبنی بر این‌که تمام مجتمع‌های پتروشیمی موظف شده‌اند به سمت و سوی صنایع‌ میانی و پایین‌دست حرکت کنند، تاکید کرد: با توجه به مزیت‌های فراوان توسعه صنایع میانی و پایین‌دست پتروشیمی که سبب اشتغالزایی، تأمین رفاه مردم، افزایش ارزش افزوده و تنوع محصولات می‌شود، باید به توسعه این بخش‌ها در کشور اهتمام بیشتری شود.

یزدانی یادآورشد: در بخش اشتغال نیز این صنایع می‌توانند مشکل‌گشا باشد به طوری که برای تولید یک میلیون تن مواد پایه و اولیه پتروشیمی، 500 فرصت شغلی، برای تولید همین میزان محصول میانی 2 هزار و 200 فرصت شغلی و برای تولید این میزان محصول نهایی یا صنایع پایین‌دست 200 هزار فرصت ایجاد می‌شود.




درج يادداشت و نظرات

نام:
  ايميل:
توضيحات:
     
    انگليسی فارسی
    تبليغات
    نظرسنجی
    وب سايت ما چگونه است؟
    عالی
    خوب
    قابل قبول
    متوسط
    ضعيف
    بد