به گزارش نفت دیلی، میزان گاز ذخیره سازی در مخازن زیر زمینی آمریکا به ٨٦ میلیارد مترمکعب رسیده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش چشمگیری یافته است.
میزان گاز ذخیره شده در مخازن زیر زمینی آمریکا به سرعت در حال افزایش است و به ٨٦ میلیارد مترمکعب رسیده است؛ با آغاز فصل گرما میزان ذخیره سازی گاز روند صعودی گرفته است این در حالی است که قیمت هر میلیون بی تی یو گاز نسبت به مدت مشابه پارسال یک دلار و ٦٠ سنت افزایش یافته است.
در اروپا اما ذخیره سازی گاز کاهش یافته است؛ میزان ذخیره سازی گاز در اروپا بیش از ١٣ میلیارد متر مکعب کمتر از مدت مشابه پارسال بوده است.
بر اساس گزارش ها، حدود ٧٠ درصد از گاز ذخیره سازی شده در اروپا در چهار کشور ایتالیا، آلمان، فرانسه و هلند بوده است.
برابر گزارش منتشره از سوی انجمن بین المللی گاز طبیعی ( cedigaz )، انتظار می رود ظرفیت ذخیره سازی گاز جهان از ٣٧٧ میلیارد متر مکعب در سال ٢٠١٣ به ٥٥٧ تا ٦٣١ میلیارد متر مکعب در سال ٢٠٣٠ افزایش یابد.
رشد تدریجی ١٨٠ تا ٢٥٤ میلیارد متر مکعبی ذخیره سازی گاز تا سال ٢٠٣٠، نیاز به سرمایه گذاری ١٢٠ میلیارد یورویی دارد که باید به شکلی پایدار در طول دوره افزایش ظرفیت انجام شود.
در طی دوره ٢٠١٣ تا ٢٠٣٠، حدود ٦٠ درصد از بازار ذخیره سازی جدید گاز مربوط به افزایش ظرفیت در کشورهای آسیا و خاورمیانه است. در نقطه مقابل، در بازارهای بالغی مانند آمریکا، اروپا و کشورهای مستقل همسو (مشترک المنافع) تمرکز سرمایه گذاری روی پیک یا زمان اوج تحویل گاز برای مقابله با افزایش واردات در زمان اوج مصرف در فصول سرد سال خواهد بود نه افزایش حجم ذخیره سازی.
صنعت گاز مایل به ادامه سرمایه گذاری در این دارایی کلیدی برای حمایت از گسترش بازار جهانی گاز، همراه با ادامه حرکت به سمت منابع انرژی متناوب است.
ذخیره سازی زیرزمینی گاز عمدتا در چهار منطقه شامل شمال آمریکا، اروپا، کشورهای مستقل مشترک المنافع و آسیا و اقیانوسیه توسعه داده شده است.
دو سوم از سایتهای ذخیره سازی زیر زمینی گاز در شمال آمریکا متمرکز شده که شامل ٤١٤ سایت ذخیره سازی است و ٥٩ سایت هم در کانادا وجود دارد. این سایتها با مجموع ظرفیت ترکیبی ١٥٢ میلیارد متر مکعب، حدود ٤٠ درصد از مجموع ذخیره سازی زیرزمینی گاز را در جهان به خود اختصاص داده اند.
اروپا با ١٤٤ سایت و با ظرفیت فعال ٩٩ میلیارد متر مکعب، کشورهای مستقل همسود با ٥١ باب تاسیسات ذخیره سازی با ظرفیت عملیاتی ١١٥,٥ میلیارد متر مکعب و آسیا و اقیانوسیه با ١٨ سایت و ظرفیت کاری ٩.٣ میلیارد متر مکعب در رتبه های بعدی از نظر تعداد سایتهای ذخیره سازی زیرزمینی گاز قرار دارند. علاوه بر این، یک سایت در آرژانتین و یک سایت هم در ایران وجود دارد.
از لحاظ توان عملیاتی، ایالات متحده و روسیه به ترتیب با ٣٣٧٢ و ٧٢٨ میلیون متر مکعب در روز نخستین و دومین کشورهای پیشرو با ظرفیت برداشت بالا از تاسیسات ذخیره سازی زیرزمینی گاز هستند. پس از ایالات متحده و روسیه، آلمان با ظرفیت برداشت ٥٣٧ میلیون متر مکعب در روز در رتبه سوم قرار دارد.
در ایران، مخزن ذخیره سازی سراجه قم به عنوان نخستین مخزن ذخیره سازی خاورمیانه در سال ٩١ به بهره برداری رسیده است.