به گزارش نفت دیلی، آژانس بین المللی انرژی در تازه ترین گزارش ماهانه خود از احتمال کاهش بیشتر قیمتهای جهانی نفت خام به دلیل مازاد عرضه در بازارهای جهانی خبر داد.
آژانس بین المللی انرژی (آی یی ای) دیروز (جمعه، ١٩ تیرماه) در تازه ترین گزارش ماهانه خود اعلام کرد: قیمتهای جهانی نفت خام در پی کاهش تقاضای جهانی این ماده و مازاد عرضه، تحت فشار بیشتری قرار می گیرد، در حالی که انتظار می رود بازارهای جهانی نفت سال آینده به تعادل برسد.
بر اساس این گزارش، انتظار می رود رشد تقاضای جهانی نفت خام سال آینده کند شود و از رقم روزانه یک میلیون و ٤٠٠ هزار بشکه پیش بینی شده برای امسال به یک میلیون و ٢٠٠ هزار بشکه برسد که البته این رقم کمتر از مقدار مورد نیاز برای بازگشت تعادل میان عرضه و تقاضاست.
آی یی ای اعلام کرد: احتمال می رود قیمتهای نفت خام همچنان از سطوح کنونی پایین تر رود.
بنابر این ارزیابی، روند بازگشت تعادل به بازارهای جهانی نفت خام که حدود یک سال گذشته با افت ٦٠ درصدی آغاز شد، هنوز به سرانجام نرسیده است؛ تحولات اخیر نشان می دهد که بازار سال ٢٠١٦ به توازن می رسد.
این گزاش می افزاید: بازارهای جهانی نفت خام در نیمه دوم با مازاد عرضه شدید همراه بوده است و هنوز شاهد این روند هستیم؛ به نظر می رسد که توان بازار برای جذب مازاد عرضه موجود به پایان رسیده است.
برآوردهای آی یی ای نشان می دهد که ذخیره سازیهای نفت خام در خشکی محدود است، بنابراین محموله های اضافی باید در ذخیره سازیهای شناور ذخیره شود.
مازاد عرضه نفت خام در بازارهای جهانی در پی افزایش تولید نفت خام آمریکا به مدد انقلاب شیل و تصمیم اوپک برای تثبیت سقف تولید روزانه ٣٠ میلیون بشکه اعضای این سازمان به منظور حفظ سهم خود در بازارهای جهانی پدید آمده است.
با این حال، افت قیمتهای جهانی نفت خام از سطوح ١١٥ دلار برای هر بشکه در سال گذشته به سطوح کنونی ٥٠ تا ٦٠ دلار برای هر بشکه، پروژه های شیل اویل آمریکا را تا حدودی تحت تاثیر قرار داده است.
تازه ترین برآورد آی یی ای نشان می دهد که زمان به تعادل رسیدن بازارهای جهانی نفت خام با تاخیر روبرو شده است، اما خط سیر داستان هنوز تغییر نکرده است، از این رو انتظار می رود به دلیل مازاد عرضه با یک دوره افت قیمتی دیگر روبرو باشیم.
بر پایه این ارزیابی، کاهش هزینه ها و به کارگیری راهکارهای بهینه برای ادامه پروژه های شیل اویل تاکنون پیش بینی ها درباره توقف برداشت نفت از این ذخایر را زیر سوال برده است، اما روند رشد تولید در ماه مه کند شد و انتظار می رود این روند تا اواسط سال ٢٠١٦ ادامه یابد.
بر پایه تازه ترین برآورد آژانس بین المللی انرژی، تولید نفت خام آمریکا در پنج ماه نخست امسال روزانه یک میلیون بشکه با افزایش همراه بوده است، در حالی که این مقدار نسبت به رشد روزانه یک میلیون و ٨٠٠ هزار بشکه ای پارسال کاهش نشان می دهد.
این گزارش می افزاید: به کمک مایعات گازی و تولید از پروژه های جدید فراساحلی بیشتر از پروژه های خشکی، مجموع تولید نفت خام آمریکا تا سال ٢٠١٦ روند رشد خود را حفظ می کند.
بر اساس این گزارش، روند رشد تولید نفت خام کشورهای غیر عضو اوپک پس از رقم روزانه ٢ میلیون و ٤٠٠ هزار بشکه ای در سال ٢٠١٤، در سال ٢٠١٥ کند شد و به روزانه یک میلیون بشکه رسیده است و انتظار می رود در سال ٢٠١٦ ثابت بماند.
آژانس بین المللی انرژی پیش بینی کرد که رشد تقاضای جهانی نفت خام در سه ماه نخست امسال با میانگین رشد روزانه یک میلیون و ٨٠٠ هزار بشکه به اوج رسید و به نظر می رسد در ماههای باقیمانده امسال کند شود و در سال آینده این روند ادامه داشته باشد.
بر پایه این ارزیابی، تقاضا برای نفت خام اعضای اوپک روزانه با یک میلیون بشکه رشد نسبت به سال ٢٠١٥ به ٣٠ میلیون و ٣٠٠ هزار بشکه می رسد، البته این رقم همچنان یک میلیون و ٤٠٠ هزار بشکه پایین تر از سطح کنونی تولید اوپک است.
آژانس بین المللی انرژی اعلام کرد: اوپک تولید خود را کاهش نداده است، اعضای اوپک در منطقه خاورمیانه هم اکنون نزدیک به رکود نفت تولید می کنند و انتظار برای رشد ظرفیت تولید نفت خام عراق ادامه دارد.