لغو تحریمهای ایران بازارهای جهانی نفت را تکان می دهد

به گزارش نفت دیلی، تاثیر توافق هسته ای احتمالی میان تهران و کشورهای گروه ١+٥ و به دنبال آن لغو تحریمهای ایران، فوری بر بازار و قیمتهای جهانی نفت خام اثر می گذارد.

سرگئی اسمیرنوف گفت: قیمتهای جهانی نفت خام  به سرعت پس از توافق هسته ای و برداشته شدن تحریمهای ایران جدای این که محموله های اضافی این کشور وارد بازار بشود یا نشود، به سرعت با افت قابل ملاحضه ای روبرو خواهد شد.

وی افزود:، سفته بازی در بازارهای جهانی نفت خام تأثیری بسزا بر قیمت نفت در بازارهای جهانی می گذارد، در نتیجه حتی تحولات یونان نیز تأثیر خود را بر قیمت نفت خام گذاشت و آن را تا حدی کاهش داد با وجود این که این کشور مصرف کننده کوچکی به شمار می آید.

کارشناس موسسه قزاقستانی راه حلهای سیاسی گفت: چنانچه تحریمها علیه ایران، یکی از تولید کنندگان عمده نفت دنیا برداشته شود، بدون شک بازار تحت تأثیر قرار می گیرد و قیمتها به شدت کاهش می یابد و این افت به مراتب بیشتر از کاهشی خواهد بود که به دلیل مسائل مربوط به بحران بدهی یونان پیش آمد؛ البته قیمتها پس از دوباره به حال عادی برخواهد گشت و بازار براساس عرضه و تقاضا تنظیم می شود.

اسمیرینوف گفت: هم اکنون هیچ اطلاعات دقیقی در باره وضع میدانهای نفت ایران و توان بازگشت تولید این کشور در دست نیست؛ در نتیجه خیلی سخت بتوان پیش بینی کرد که قیمت نفت تا چه حد سقوط می کند، با وجود این که همه می دانند ایران مقدار قابل توجهی نفت خام و میعانات گازی در ذخیره سازیهای شناور خود روی دریا ذخیره کرده است.

ایران و نمایندگان کشورهای گروه ١+٥ در وین هم اکنون برای دستیابی به یک توافق جامع هسته ای در حال مذاکره هستند که هدف از گفتگوها حصول اطمینان از صلح آمیز بودن برنامه ی هسته ای ایران و برداشته شدن تحریمهای شدید مالی و اقتصادی سنگین علیه این کشور است.

مذاکرات هسته ای قرار بود تا تاریخ پایان ماه ژوئن به پایان برسد که تا کنون چند بار تمدید شده است.

اسمیرینوف گفت: افت قیمت نفت خام در بازار های جهانی به طور حتم کشورهای دیگر از جمله قزاقستان را نیز متأثر خواهد کرد و تأثیر منفی روی آنها می گذارد، از جمله این که کاهش قیمتها درآمدهای صندوق ملی این کشور را کاهش می دهد.

وی افزود: در این شرایط این کشور مجبور خواهد بود برای کاهش جبران افت قیمتها، تولید نفت خام خود را افزایش دهد، اما مشکل این است که که این کار عملی نیست زیرا بیشتر میدانهای این کشور وارد نیمه دوم عمر خود شده اند و تولید بیشتر از آنها کاری دشوار است.

اسمیرینوف گفت: با وجود تلاشهای قزاقستان برای افزایش تولید این کشور در سالهای گذشته، تولید نفت خام این کشور روندی کاهشی داشته است؛ آغاز برداشت نفت خام از میدان کاشاگان یکی از این برنامه بوده است که بعید به نظر می رسد به موقع آماده بهره برداری شود.




درج يادداشت و نظرات

نام:
  ايميل:
توضيحات:
     
    انگليسی فارسی
    تبليغات
    نظرسنجی
    وب سايت ما چگونه است؟
    عالی
    خوب
    قابل قبول
    متوسط
    ضعيف
    بد