به گزارش نفت دیلی، مدیر امور بین الملل شرکت ملی نفت ایران گفت : ایران در مدت شش ماه بعد از لغو تحریمها قادر به افزایش تولید 600 هزار بشکه ای نفت خام است و این میزان در یک سال به حدود یک میلیون بشکه افزایش تولید خواهد رسید.
سید محسن قمصری در نشست های بررسی پسا تحریم با موضوع تحقق درامدهای ارزی بودجه با توجه به قیمت نفت که در پژوهشکده پولی و بانکی کشور برگزار شد ، افزود: ایران بعد از لغو تحریمها قادر است سهم تولید پیش از تحریمهای خود را از سبد نفتی اوپک بازپس بگیرد اما بسیار بعید است که قیمت نفت خیلی بالاتر از سطح فعلی برود.
وی افزود: قیمت های بالای فروش نفت خام در حال حاضر به سود ما نیست چرا که باعث بوجود آمدن یا تقویت رقبای جدیدی برای ما در عرضه نفت خام می شود.
قمصری تصریح کرد : نفت خام از فوق سنگین تا فوق سبک دسته بندی می شود که نفت ایران در سطح متوسط است و خوشبختانه با وجود عرضه روزانه دو میلیون و 500 هزار بشکه نفت مازاد در بازارهای جهانی، در سطح متوسط گرانروی نفت، اضافه تولید چندانی وجود ندارد.
وی افزود: آنچه در سطح قیمتهای فعلی فروش نفت و صادرات نفت و میعانات آن در بودجه سال 1394 قابل تحقق است حدود 28 میلیارد دلار در شرایط تحریمی است و با لغو تحریمها میزان صادرات ایران افزایش خواهد یافت اما قیمت نفت ، تغییر چندانی نخواهد کرد.
به گفته مدیر امور بین الملل شرکت ملی نفت ایران در حال حاضر بسیاری از مصرف کنندگان مصارف خود را به شدت کاهش داده اند و به عنوان مثال ژاپن مصارف خود را از 5 میلیون و 200 هزار بشکه به 3 میلیون و 600 هزار بشکه کاهش داده و قصد کاهش آن تا 2 میلیون و 800 هزار بشکه در روز را دارد و همین اتفاق در بازارهای کره جنوبی، چین و هند هم افتاده است.
وی افزود: هم اکنون 45 درصد انرژی آلمان و 27 درصد انرژی ژاپن از ذغالسنگ تامین می شود.
قمصری تصریح کرد: جلوگیری از خام فروشی هم چندان عملی نیست چراکه تولید فراورده در مقیاس بالا خیلی در جهان تقاضایی ندارد ضمن اینکه جلوگیری از خام فروشی نیاز به سرمایه گذاری بالا و زمان دارد و باید به نقطه بهینه ای در خام فروشی و فراورده فروشی دست یابیم.
وی افزود : ساخت یک پالایشگاه با ظرفیت 150 هزار بشکه نیاز به چهار سال زمان و 6 میلیارد دلار سرمایه گذاری دارد و این امر نشان می دهد باید به دنبال خرید سهام پالایشگاه در خارج کشور باشیم.