ایران سهم خود را در بازار متانول ژاپن، کره جنوبی و اروپا احیا می کند

به گزارش نفت دیلی، منابع هندی معتقدند که پس از لغو تحریمهای تهران، ایران تلاش می کند سهم خود در بازار متانول در کره جنوبی، ژاپن، جنوب شرق آسیا و اروپا را احیا کند که این موضوع قیمت متانول ایران در بازار هند و چین را تحت تاثیر قرار خواهد داد.

شرکتهای حق العمل کار کشتی (شیپ بوکر) و فعالان بازار اعلام کردند: بعید به نظر می آید لغو تحریمها علیه متانول ایران تاثیری فوری بر عرضه متانول این کشور به هند داشته باشد، اما احتمال می رود نرخ کرایه بار حدود ١٠ درصد افزایش یابد.

به طور معمول متانول بوسیله تانکرهای ویژه با ظرفیت حمل بار ١٣ تا ٥٠ هزار تن جابجا می شود.

شرکتهای حق العمل کار کشتی اعلام کردند که کرایه کنونی حمل بار از ایران به هند ٢٥ تا ٣٥ دلار و کرایه حمل بار به چین ٣٥ تا ٤٥ دلار در هر تن است.

تهران و کشورهای گروه ١+٥  اوایل ماه جاری میلادی در وین به یک توافق جامع هسته ای دست یافتند که در پی آن تحریمهای مالی و اقتصادی علیه ایران لغو می شود که به دنبال آن می توان شاهد افزایش صادرات کالاهای ایرانی شامل محصولات پتروشیمی بود.

ممنوعیت بیمه محموله های دریایی ایران که سبب محدود شدن نقل و انتقال محموله های نفتی، محصولات پتروشیمی و فرآورده های گازی ایران شده بود نیز لغو می شوند.

به گفته یک منبع آگاه، ورود دوباره شناورهای اروپایی به مسیر تجارت دریایی میان ایران و هند می تواند سبب  افزایش نرخ کرایه بار شود، زیرا برخی خریداران ترجیح  می دهند محموله های خود را با کشتی های اروپایی که هزینه کرایه بالاتری نسبت به کشتی های چینی و دیگر کشتیهای آسیایی دارند، حمل کنند؛  البته امکان ترجیح کشتیهای با کریه ارزانتر به کشتی های اروپایی نیز وجود خواهد داشت.

با توجه به توقف خرید متانول تولید ایران در کره جنوبی، ژاپن و جنوب شرق آسیا به دلیل تحریمهای غرب و سرازیر شدن مقادیر زیادی متانول ایران به هند، قیمت این کالا در هند به پایین ترین قیمت جهانی رسیده است.

به دنبال برداشته شدن تحریمهای ایران، احتمال می رود ایران بری بازپس گیری سهم خود از بازار متانول کره جنوبی، ژاپن، جنوب شرق آسیا و اروپا تلاش کند و این موضوع سبب افت صادرات متانول ایران به چین و هند می شود.

یک بازرگان در این باره گفت: در این باره نگرانی زیادی ندارد زیرا انتظار دارد ایران برای  تامین تقاضای بیشتر متانول، تنها تولید خود را افزایش دهد.

ایران به تازگی اعلام کرده است که قصد دارد ظرفیت تولید متانول خود را تا سال ٢٠١٧ به حدود هفت میلیون و ٦٥٠ هزار تن برساند.

یک تولید کننده محصولات پتروشیمی در هند گفت: هند ذخیره سازیهای کافی متانول دارد و به دلیل تقاضای ضعیف پایین دستی برای محصولاتی ماند فرمالدئید، تنوع بخشی ایران به بازارهای صادراتی متانول خود، تاثیر فوری بر بازار متانول نمی گذارد.

 




درج يادداشت و نظرات

نام:
  ايميل:
توضيحات:
     
    انگليسی فارسی
    تبليغات
    نظرسنجی
    وب سايت ما چگونه است؟
    عالی
    خوب
    قابل قبول
    متوسط
    ضعيف
    بد