به گزارش نفت دیلی، مدیرعامل شرکت بهینه سازی مصرف سوخت با اشاره به نظارت این شرکت بر پیاده سازی سیستم مدیریت انرژی ایزو ٥٠٠٠٠١ در شرکتهای زیرمجموعه وزارت نفت گفت: برنامه های مدیریتی بیشترین بازدهی را با کمترین هزینه در کاهش شدت انرژی دارند.
نصرت اله سیفی با اشاره به این که تعدادی از بندهای سیاستهای ابلاغی برنامه ششم توسعه بر بهینه سازی انرژی تأکید دارد، اظهار کرد: برنامه های مدیریتی، آموزشی و فرهنگ سازی با هدف کاهش شدت انرژی در اولویت این شرکت قرار دارند.
وی با بیان این که شرکت بهینه سازی مصرف سوخت برنامه هایی را در سه بخش صنعت، حمل و نقل و ساختمان شروع کرده است، تصریح کرد: به دلیل کمبود سرمایه، این شرکت سعی می کند برنامه هایی که نیاز به هزینه کمتری دارند را در اولویت قرار دهد، طرحهایی که کمترین هزینه ولی بیشترین بازدهی را دارند.
سیفی با اشاره به این که بیشتر برنامه های کم هزینه ولی پربازده برای کاهش شدت انرژی، برنامه های مدیریتی هستند، گفت: یکی از این برنامه ها، پیاده سازی سیستم مدیریت انرژی ایزو ٥٠٠٠٠١ است که در شورای معاونان وزارت نفت به تصویب رسیده و همه شرکتهای زیرمجموعه باید این برنامه را پیاده سازی کنند.
وی با اشاره به نظارت شرکت بهینه سازی مصرف سوخت بر پیاده سازی سیستم مدیریت انرژی ایزو ٥٠٠٠٠١ در تمام شرکتهای زیرمجموعه وزارت نفت، یادآور شد: با انجام این برنامه، پس از مدتی تمام پیمانکاران و مشاورانی که با شرکتهای زیرمجموعه وزارت نفت همکاری دارند، باید ایزو ٥٠٠٠٠١ داشته باشند و به مرور این برنامه در کل کشور توسعه می یابد.
مدیرعامل شرکت بهینه سازی مصرف سوخت با بیان این که برنامه های مدیریتی به تنهایی کافی نیستند ولی در شرایط کمبود بودجه راهکار مناسبی هستند، تصریح کرد: آموزش و فرهنگ سازی در زمینه مصرف انرژی نیز از راههای کم هزینه و پربازده هستند ولی با این راهکارها، در نهایت ١٠ درصد کاهش شدت انرژی تحقق می یابد.
سیفی با اشاره به این که در نهایت باید برای کاهش شدت انرژی سرمایه گذاری کرد و تغییر فناوری داد، گفت: اگر یارانه های مردمی تجمیع و همسو با کاهش شدت انرژی برنامه ریزی و استفاده شود، شغل و ثروت ایجاد می کند ولی این مکانیزم هنوز درست نشده و این شرکت به دنبال روشهای بیع متقابل است.