به گزارش نفت دیلی، پیشرفت فازهای ٢٠ و ٢١ پارس جنوبی تا پایان خردادماه امسال به ٧٥,٧ درصد رسید.
فازهای ٢٠ و ٢١ پارس جنوبی از جمله فازهای معروف به پروژههای ٣٥ ماهه هستند که امسال در اولویت بهره برداری قرار دارند. این فازها تا پیش از روی کار آمدن دولت یازدهم از پیشرفت ٥٠,٢ درصدی برخوردار بودند.
با توجه به این که توسعه میدان گازی پارس جنوبی به دلیل مشترک بودن با کشور قطر از اولویتهای اصلی وزارت نفت محسوب می شد، بنابراین وزارت نفت برای اجرای هرچه سریع تر پروژههای در دست اجرای این میدان گازی (با توجه به کمبود منابع مالی) به اولویت بندی طرحهای در حال اجرای این میدان پرداخت، در نتیجه طرحهایی که از پیشرفت بیش از ٧٠ درصد برخوردار بودند در اولویت نخست تامین منابع قرار گرفتند.
در حالی که فازهای ٢٠ و ٢١ در هنگام استقرار دولت یازدهم (شهریورماه ١٣٩٢) از پیشرفت ٥٠,٢ درصدی برخوردار بودند، تا انتهای خردادماه از پیشرفت ٧٥.٧ درصدی برخوردار شدند، به این ترتیب این فازها در دولت یازدهم شاهد پیشرفت ٢٥.٥ درصد بوده اند.
علیرضا عبادی، سرپرست طرح توسعه فاز ٢٠ و ٢١ میدان گازی پارس جنوبی پیش از این گفته بود: در طرح توسعه فازهای ٢٠ و ٢١ دو رشته خط لوله مستقل هر یک به طول ١٠٥ کیلومتر احداث خواهد شد که امکان انتقال و شیرینسازی گاز استخراجی از مخزن این میدان مشترک در حوزه خلیج فارس را به پالایشگاه واقع در بخش خشکی عسلویه فراهم خواهد کرد.
مطابق برنامهریزیهای انجام شده، ساخت دو سکوی تولیدی این پروژه گازی تا مهرماه امسال به پایان می رسد که در مرحله نخست، حمل و نصب سازه دریایی فاز ٢١ در دستور کار عملیاتی قرار دارد.
هدف از توسعه فازهای ٢٠ و ٢١ تولید روزانه ٥٠ میلیون مترمکعب گاز تصفیه شده برای مصارف داخلی، بازیافت سالانه یک میلیون تن گاز اتان قابل مصرف در صنایع پتروشیمی، بازیافت سالانه ١,٠٥ میلیون تن گاز مایع مرغوب برای صادرات، تولید روزانه ٧٥ هزار بشکه میعانات گازی گوگرد زدایی شده و تثبیت شده برای صادرات و بازیافت روزانه ٤٠٠ تن گوگرد برای صادرات است.