به گزارش نفت دیلی، بویلر دوم فاز١٩ یک هفته زودتر از موعد مقرر روشن شد تا فرایند راهاندازی پالایشگاه با سرعت بیشتری ادامه یابد.
یکی از گامهای مهم در فرایند راهاندازی پالایشگاه فاز ١٩ روشن شدن بویلرهای این فاز است که همزمان با آن واحدهای آب شیرینکن، هوا و نیتروژن نیز فعال میشوند تا این فاز به عنوان نخستین گروه از پروژههای موسوم به ٣٥ ماهه در مدار تولید قرار بگیرد.
بویلر نخست فاز ١٩ چندی پیش روشن شد که هم اینک با روشن شدن بویلر دوم، آن هم یک هفته زودتر از موعد برنامهریزی شده، گامهای اساسی برای ارسال گاز از این فاز به شبکه سراسری برداشته شد.
با فعال شدن چهار واحد بخار، آب، هوا و نیتروژن، عملا واحد یوتیلیتی فاز ١٩ آماده شده و پالایشگاه وارد مرحله پیش راهاندازی میشود. محصولات فاز ١٩ شامل تولید روزانه ٢٥٥٠ تن اتان، ٢٠٠٠ تن پروپان و ١٢٠٠ تن بوتان است.
٢٩ خردادماه مشعل فاز ١٩ با دریافت گاز شیرین فاز ١٢ روشن شد که پس از این مرحله، روشن شدن بویلرها برای تولید بخار در دستور کار شرکت پتروپارس قرار گرفت.
براساس برنامهریزی انجام شده قرار است امسال دو ترین (ردیف) از فاز ١٩ پارس جنوبی وارد مدار تولید شده و ٢٥ میلیون مترمکعب گاز به شبکه سراسری تزریق شود.
حمیدرضا مسعودی، مجری طرح توسعه فاز١٩ پارس جنوبی در شرکت نفت وگاز پارس، پیشرفت کلی این فاز را تا ١٣ مردادماه امسال ٨٧,٢ درصد اعلام کرده و درباره پیشرفت دیگر بخشها نیز گفته بود: تا این تاریخ بخش خشکی ٨٥.٥ درصد، خط لوله ٩١.٧ درصد، سکوها ٧٦.٨ درصد و حفاری ٩٨ درصد پیشرفت داشتهاند.
پروژه فاز ١٩ در ناحیه غربی مخزن مشترک پارس جنوبی قرار گرفته و تاسیسات خشکی این فاز در منطقه تنبک (حدود ٢١٠ کیلومتری جنوب شرقی بندر بوشهر) با مساحتی در حدود ٢١٨ هکتار میان پالایشگاههای فازهای ١١ و ١٢ پارس جنوبی و در منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس واقع شده است.
در پالایشگاه گازی فاز ١٩ پارس جنوبی روزانه حدود ٥٧ میلیون مترمکعب مخلوط گاز ترش، میعانات گازی، آب و دیگر ناخالصیها از تاسیسات دریایی دریافت و پس از پالایش به محصولات قابل مصرف بدل میشود.
طرح توسعه فاز ١٩ میدان گازی پارس جنوبی در خردادماه سال ١٣٨٩ توسط شرکت نفت و گاز پارس (POGC) و در قالب یک قرارداد EPC قیمت مقطوع به کنسرسیومی متشکل از شرکتهای پتروپارس لیمیتد و پتروپارس ایران (برای اجرای تاسیسات خشکی و عملیات حفاری) و شرکت IOEC (برای ساخت و اجرای سکوهای دریایی و خطوط لوله زیردریایی) و با رهبری شرکت پتروپارس واگذار شد.