نگهداشت سامانه انتقال مواد نفتی به منابع بیشتری نیاز دارد

به گزارش نفت دیلی، خطوط لوله انتقال نفت و فرآورده، حلقه رابط میان بالادست و پایین دست هستند و حفظ و نگهداشت آن نیازمند منابع مالی بیشتر و تخصیص بموقع آن است.

مدیرعامل شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران با تاکید بر این که حفظ و نگهداشت خطوط لوله برای انتقال ایمن نفت خام و فرآورده های نفتی به مبادی مصرف اهمیت بسزایی دارد، گفت: خطوط انتقال با میانگین سنی ٣٢ سال در گستره ای بیش از ١٤ هزار کیلومتر، انتقال نفت خام و فرآورده های نفتی را با کمترین هزینه نسبت به دیگر روشها انجام می دهند.

عباسعلی جعفری نسب با بیان این که نگهداشت خطوط لوله شرائط ایمن تری را در عملیات انتقال به وجود می آورد، بودجه برآورد شده در این بخش را برای امسال ١٢٠ میلیارد تومان اعلام و اظهار کرد: به دلیل محدودیت در تامین منابع مالی، بخش ناچیزی از این مبلغ محقق شده است.

وی همچین برآورد بودجه را در بخش توسعه ٤٠٠ میلیارد تومان اعلام کرد.

جعفری نسب تصریح کرد: با توجه به ماموریت خطوط لوله و انتقال که سهم بزرگی در تامین خوراک پالایشگاههای نفت،انتقال فرآورده آنها به مبادی مصرف، همچنین انتقال نفت خام به منظور پالایش برعهده دارند،بالا نگه داشتن ضریب ایمنی این سامانه اهمیت بسزایی دارد و نیازمند منابع مالی است.

جعفری نسب گفت: دو سوم انتقال نفت خام و فرآورده با یک ششم هزینه نسبت به دیگر روشهای حمل (راه آهن،نفتکش جاده پیما،کشتی و...) با بهره گیری از سامانه خطوط لوله که عمدتا زیر زمین و غیرقابل مشاهده هستند،انجام می شود.

مدیر عامل شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران، با بیان این که برخی خطوط لوله قدمت بالایی دارند و نیازمند جایگزینی هستند و برخی نیز با بیش از ظرفیت فعالیت  می کنند، نقش پایشهای مستمر را برای حفظ شرائط موجود مهم برشمرد.

به گفته وی، خطوط لوله انتقال نفت و فرآورده های نفتی، حلقه مهم اتصال بالا دست و پایین دست است و از آنجا که به دلیل مدفون بودن در زیرخاک دیده نمی شوند؛ به لحاظ تخصیص اعتبارات مالی نیز کمتر مورد توجه قرار می گیرند.

جعفری نسب تصریح کرد: ٦٥ تا ٧٠ درصد حمل سیالات نفتی با استفاده از خط لوله انجام می شود و انتظار می رود توجه به این بخش در تامین منابع مالی نیز همانند دیگر بخشها باشد.




درج يادداشت و نظرات

نام:
  ايميل:
توضيحات:
     
    انگليسی فارسی
    تبليغات
    نظرسنجی
    وب سايت ما چگونه است؟
    عالی
    خوب
    قابل قبول
    متوسط
    ضعيف
    بد