سهم گاز در سبد انرژي کشور افزايش مي يابد

به گزارش نفت دیلی ، معاون برنامه ریزی و نظارت بر منابع هیدروکربوری وزارت نفت گفت: سهم گاز در سبد انرژی کشور افزایش می یابد و استفاده از گاز به جای فرآورده از طریق تبدیلات متانولی به DME یکی از سیاست های جدید در بخش انرژی است.

محسن خجسته مهر با بیان اینکه هم اکنون روزانه حدود 8 میلیون بشکه معادل نفت خام در کشور نفت و گاز تولید می شود، افزود: 28 درصد از این مقدار صرف صادرات می شود و 72 درصد در کشور به مصرف می رسد.

 وی تصریح کرد: در برنامه پنجم توسعه به تدریج حجم فرآورده های نفتی از سبد انرژی کشور کاهش خواهد یافت و همسو با افزایش صادرات نفت خام و فرآورده های نفتی، اقدام های موثری انجام خواهد شد.

به گفته این مقام مسئول، استفاده از گاز به جای فرآورده در سبد انرژی کشور از طریق تبدیل گاز به متانول و سپس DME برای تامین سوخت نیروگاهی، حمل و نقل و خانگی-تجاری، از سیاست های جدید وزارت نفت برای تغییر سبد انرژی کشور است.

خجسته مهر با بیان اینکه بیش از 99 درصد سبد انرژی کشور از نفت و گاز است، اظهار کرد: در همین زمینه می توان از سوخت های اتانول، متانول و DME که سوختی تبدیلی و قابل ذخیره است، در سبد انرژی کشور استفاده کرد. وی با بیان اینکه با همکاری وزارتخانه های مرتبط درصدد مدیریت تقاضای انرژی در کشور هستیم، افزود: در نظر داریم تا در سال 90ـ91 سوخت ارائه شده در کشور یورو 4 و 5 باشد.

معاون وزیر نفت با بیان اینکه برنامه سوخت رسانی امسال بر اساس نیاز کلی همه بخش ها در وزارت نفت تدوین شده است، افزود: نیاز مصرف کشور در زمستان امسال در همه بخش ها روزانه 667 میلیون مترمکعب گاز با احتساب صادرات خواهد بود. خجسته مهر با بیان اینکه در سال جاری تراز صادرات و واردات گاز مثبت خواهد بود، اظهار کرد: صادرات گاز در سال جاری با رشدی 35 درصدی نسبت به سال گذشته، روزانه حدود 30 میلیون مترمکعب خواهد بود و رشد واردات نسبت به سال گذشته 32 درصد است.

به گفته وی، پیش بینی می شود زمستان امسال حداکثر مصرف بخش خانگی و تجاری حدود 422 میلیون مترمکعب در روز باشد. خجسته مهر مصرف کنونی نیروگاه ها را 24 درصد، صنایع عمده 17 درصد و صنایع غیرعمده 3.5 درصد، سی.ان.جی 3.5 درصد از کل مصارف گاز کشور خواند.

معاون وزیر نفت در باره برنامه های وزارت نفت در بخش سرمایه گذاری اظهار داشت: امسال حدود 41 میلیارد دلار در بخش بالادستی سرمایه گذاری خواهد شد که بر اساس بودجه سال 90 بخشی از آن از محل منابع داخلی قابل تامین خواهد شد و بقیه آن از طریق سایر منابع مانند اوراق مشارکت،بیع متقابل و فاینانس تامین اعتبار می شود. خجسته مهر افزود: 16.5 میلیارد دلار از مجموع سرمایه گذاری های وزارت نفت در پارس جنوبی سرمایه گذاری خواهد شد.




درج يادداشت و نظرات

نام:
  ايميل:
توضيحات:
     
    انگليسی فارسی
    تبليغات
    نظرسنجی
    وب سايت ما چگونه است؟
    عالی
    خوب
    قابل قبول
    متوسط
    ضعيف
    بد