تا پایان آذرماه
ظرفیت انتقال گاز کشور ٧٠ میلیون متر مکعب افزایش می یابد

به گزارش نفت دیلی، ظرفیت انتقال گاز کشور تا پایان آذرماه با بهره برداری از خط دهم سراسری حد فاصل پتاوه تا اصفهان، ٧٠ میلیون متر مکعب در روز افزایش می یابد.

مجری خط دهم سراسری و ایستگاه تقویت فشار پتاوه ٤ گفت: این پروژه با هدف گازرسانی به جنوب استان اصفهان بویژه جایگزینی مصارف صنایعی از جمله، ذوب آهن، فولاد مبارکه و مصارف خانگی اجرا شده است.

حسن پایون با بیان این که گاز مورد نیاز استان اصفهان و برخی از شهرهای مرکز کشور هم اکنون از طریق خط اول و دوم سراسری تامین می شود، افزود: با بهره برداری از خط دهم سراسری، گاز این شهرها از طریق این خط تامین خواهد شد.

وی یادآور شد: با بهره برداری از این خط، ماموریت خطوط اول و دوم سراسری تغییر کرده و این خطوط، گاز مورد نیاز شمال، غرب و شمال غرب کشور را تامین و پایداری انتقال گاز در این مناطق افزایش می یابد.

مجری خط دهم سراسری و ایستگاه تقویت فشار پتاوه ٤ گفت: این پروژه با هدف گازرسانی به جنوب استان اصفهان، بویژه جایگزینی مصارف صنایعی از جمله ذوب آهن، فولاد مبارکه و مصارف خانگی اجرا شده است.

انتقال گاز پارس جنوبی و پالایشگاه فجر جم به مرکز کشور

حسن پایون افزود: گاز پارس جنوبی و شرکت پالایش گاز فجر جم از طریق خط دهم سراسری به استان اصفهان و بخشی از استان یزد ارسال و در ادامه به انشعابهایی که برای خطوط سراسری اول، دوم و سوم سراسری برای ارسال به دیگر نقاط کشور تعریف شده متصل می شود.

وی خاطرنشان کرد: با بهره برداری از این خط، ماموریت خطوط اول و دوم سراسری تغییر کرده و این خطوط گاز مورد نیاز شمال، غرب و شمال غرب کشور را تامین و پایداری انتقال گاز در این مناطق افزایش می یابد.

هزینه ٦,٨٨ میلیارد ریال برای اجرای خط دهم سراسری

وی یادآور شد: برای اجرای این پروژه، ٦,٨٨ میلیارد ریال شامل عملیات مهندسی، تامین کالاهای اصلی، عملیات اجرایی، تحصیل اراضی و ...، هزینه شده است.

به گفته وی، وجود ٧٠ مورد مانع و تقاطع، عبور از جاده های اصلی و سراسری کشور، وجود شیبهای بسیار تند، مجاورت با خطوط لوله گاز سراسری و... ، تنها بخشی از دشواریهای احداث این خط لوله به شمار می آید.

پایون تصریح کرد: با توجه به اهمیت افزایش پایداری شبکه گاز در استانهای مسیر این خط، ٤٢٢ کیلومتر از خط انتقال گاز تا پتاوه، در سالهای گذشته احداث و به بهره برداری رسیده بود.

به گفته مجری خط دهم سراسری و ایستگاه تقویت فشار پتاوه ٤، در چند سال گذشته شاهد جذب مشترکان و نصب انشعاب جدید بودیم و این در حالی است که برای انتقال گاز از جنوب به مرکز و شمال کشور خطوط لوله سراسری احداث نشده است.

٥٢ هزار تن لوله در این پروژه استفاده شده است

وی اظهار کرد: برای این پروژه بیش از ٨,٧ میلیون متر مکعب عملیات مسیر سازی، ٥٢ هزار تن لوله، ٣٧٠ هزار اینچ – قطر عملیات جوشکاری، ١٢٦ تن الکترود و ٤.٢ میلیون متر مکعب عملیات خاکی اجرا شده است.

وی گفت: این خط انتقال ٥٩٧ کیلومتری از عسلویه آغاز و با عبور از استانهای بوشهر، فارش، کهگیلویه و بویراحمد و چهارمحال بختیاری به تاسیسات تقویت فشار گاز پل کله در استان اصفهان منتهی می شود.

پایون با بیان این که شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران عزم خود را برای بهره برداری از این پروژه تا پیش از فصل زمستان عزم کرده است، افزود: هم اکنون ٣ اکیپ در ٣ نقطه از این خط با تمام توان در حال کار بوده و در حال برطرف کردن موانع این طرح است.




درج يادداشت و نظرات

نام:
  ايميل:
توضيحات:
     
    انگليسی فارسی
    تبليغات
    نظرسنجی
    وب سايت ما چگونه است؟
    عالی
    خوب
    قابل قبول
    متوسط
    ضعيف
    بد