به گزارش نفت دیلی، توسعه فناوریهای جدید در صنعت پالایش و پخش، نیازمند مشارکت جدی بخش خصوصی است.
معاون مدیر عامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران، در سمینار آشنایی با فعالیتهای ستاد نانو معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به میزبانی شرکت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی، گفت: هم اکنون بیش از ٧٠ درصد ارزش افزوده موجود در منابع انرژی دنیا به صاحبان فناوری تعلق دارد و بخش خصوصی به عنوان بخشی کارآمد می تواند نقش بسزایی در توسعه فناوریها، بویژه در زمینه نانو ایفا کند.
رسول زاده افزود: با توجه به گسترش کاربرد فناوری نانو، بهره گیری از این علم برای ترسیم سیاستگذاری های کلان و ساختن آینده بهتر صنعت پالایش و پخش فرآورده های نفتی می بایست به عنوان ضرورتی مهم مورد توجه قرار گیرد.
وی، به اجرای قانون اصل ٤٤ و شرایط موجود در صنعت پالایش و پخش فرآورده های نفتی، اشاره و تصریح کرد: توسعه پژوهش و فناوری در این صنعت بدون مشارکت بخش خصوصی نتیجه دلخواه را نخواهد داشت زیرا این بخش (بخش خصوصی) مصرف کننده نهایی محصول پژوهش است.
معاون مدیر عامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران، گفت: بهره گیری از فناوریهای روز به ویژه در بخش نانو ضمن شتاب بخشی دستیابی به اهداف پیش بینی شده در برنامه چشم انداز ٢٠ ساله، می تواند پیامدهای مثبتی نیز در حوزه امنیت ملی و سیاست خارجی داشته باشد.
وی همچنین بر پیگیری وزارت نفت برای تحقق ساخت ١٠ گروه از تجهیزات مورد نیاز صنعت نفت تاکید و تصریح کرد: سیاستگذاری به وسیله متخصصان این صنعت و اجرای اصولی آن می تواند صنعت نفت را در رسیدن به هدف یاد شده یاری کند.
رسول زاده تقویت سرمایه های اجتماعی برای توسعه فناوری و ساخت داخل در کشور را مهم و ضروری خواند و گفت: اعتماد متقابل تولید کنندگان و مصرف کنندگان، هنجار پذیری و نگاه بلند مدت به منافع، مشارکت فعال بخش خصوصی در زمینه تولید کالاهای راهبردی، همچنین مشتری مداری، استفاده از دستاوردها و تجربه های موجود در جهان، سیاستگذاری و تولید رقابتی از جمله ضرورتهای توسعه فناوری و پژوهش وساخت کالاهای مورد نیاز صنعت نفت است.