به گزارش نفت دیلی ، مديرعامل نفت فلاتقاره با بيان اينكه در مجموع از نياز 3.7 ميليارد دلاري نفت فلات قاره در سال گذشته توانستيم نزديك به 2 ميليارد دلار را جذب كنيم گفت: براي حفظ توليد افزايش اختيارات در زمينههاي مختلف قانوني، انجام مناقصهها، گمرك و نيروي انساني مورد نياز است.
محمود زيركچيانزاده در پاسخ به پرسشي در خصوص دلايل كاهش توليد نفت در شركت نفت فلات قاره در سال گذشته اظهار داشت: بحث توليد پارامترهاي زيادي دارد كه وضعيت ميدان و اعتبار و بودجه از جمله آنها است و يقينا ما با موضوع كمبود اعتبار و بودجه مواجه هستيم.
وي افزود: ما پارسال 3.7 ميليارد دلار بودجه نياز داشتيم اما چيزي كه در نهايت به ما پرداخت شد 1.5 ميليارد دلار بود و 400 ميليون دلار نيز از صندوقهاي انرژي دريافت كرديم كه در مجموع از 3.7 ميليارد دلار توانستيم نزديك به 2 ميليارد دلار را جذب كنيم.
وي تصريح كرد: در عين حال بحث نگهداشت و افزايش توليد به اختيارات و مجوزهاي خاصي كه بايد به شركتهاي توليدي داده شود نيز بستگي دارد چنانكه به عنوان مثال در شركت نفت و گاز پارس يك فضا، اتمسفر و اختيارات خاصي ايجاد شده است كه يقينا چنين فضايي در توليد نفت بايد تشديد شود.
مديرعامل شركت ملي نفت فلاتقاره با تاكيد بر اينكه اين افزايش اختيارات در زمينههاي مختلف قانوني، انجام مناقصهها، گمرك و نيروي انساني مورد نياز است، گفت: اين اختيارات متناسب با اين جايگاه بايد به شركتهاي توليدي واگذار شود چنانكه هر چه اختيارات با وظايف سنگين شركتهاي توليدي متناسبتر باشد مشكلات آن كمتر خواهد بود.
وي اضافه كرد: موضوع ديگر در اين خصوص موضوع نيروي انساني است؛ نيروي انساني ما در سختترين، محرومترين و پرريسكترين منطقه كشور كه خليج فارس است با پيچيدهترين تكنولوژي كار مي كند.
زيركچيانزاده تصريح كرد: با توجه به پيچيدگي تكنولوژي و دانش لازم تجربي، سختي كار، ريسك بالا و محروميت خانوادگي نيروي انساني ما، وقتي اين نيرو خود را با شرايط گذشته و مشابه خود در سطوح ملي و جهاني مقايسه ميكند بايد احساس كند حق و حقوق لازم را دريافت ميكند اما اين مسئله متأسفانه كمرنگتر شده است چنانكه وقتي موضوع حقوق، تسهيلات و امكانات را بررسي كنيم مشخص است كه با نيازهاي نيروي انساني تناسب ندارد و مطمئنا روي موضوع توليد اثرگذار خواهد بود.
وي با بيان اينكه ما براي بودجه سال جاري 3.1 ميليارد دلار را پيشنهاد كردهايم، گفت: در حال حاضر منابع مختلفي براي تأمين مالي پروژههاي فلات قاره ذكر شده است اما اين منابع بعد از نهايي شدن بودجه مشخص ميشود.
مديرعامل نفت فلات قاره در خصوص دليل كم شدن ميزان توليد نفت اين شركت نسبت به پيشبيني هاي انجام شده در بودجه سال 89 بود گفت: به طور متوسط امسال ما 30 هزار بشكه بيشتر نسبت به سال 89 تعهد توليد داريم.
وي متوسط كاهش توليد نفت اين شركت را در سال 89 نسبت به سال 88 حدود 20 هزار بشكه در روز اعلام كرد و گفت: توليد ما در نفت فلات قاره در مقايسه با سال 83 افزايش داشته اما در سال 89 نسبت به 88 حدود 20 هزار بشكه كاهش توليد داشتيم.
زيركچيانزاده در وضعيتي از نياز شركتهاي توليدي به اختيارات بيشتر سخن ميگويد كه در گذشته (قبل از ادغام) يعني زماني كه وزارت نفت و منسبي به عنوان وزير نفت وجود داشت هر اتفاقي كه در مجموعه صنعت نفت رخ مي داد و حتي مديرعامل شركت ملي نفت آن را حكم مي كرد بايد در هيات مديره كه با رياست وزير نفت تشكيل مي شد به تصويب مي رسيد و تعيين مديريت شركت ملي نفت برعهده شخص وزير بود ولي در حال حاضر مجمع شركت نفت كه رئيس آن شخص رئيس جمهور است مدير عامل شركت ملي نفت را تعيين مي كند و وي نيز روئساي سه شركت ديگر را تعيين خواهد كرد.
درچنين شرايطي كه تمام كارهاي صنعت نفت بردوش يك نفر يعني مديرعامل شركت ملي نفت قرار مي گيرد. كارشناسان پيش از اين يعني حتي قبل از طرح موضوع ادغام وزارتخانههاي نفت و نيرو از زياد بودن اختيارات و نظارت ناپذيري شركت ملي نفت سخن ميگفتند چنانكه اكبر تركان معاون پيشين برنامهريزي وزارت نفت در گفتوگو با فارس با اعلام اينكه طي 23 سال گذشته ارادهاي در شركت ملي نفت براي ارائه اساسنامه وجود نداشته است، دلايل آن را از بين رفتن اقتدار شركت نفت در مقابل وزارت نفت ميداند و اينكه با تصويب اساسنامه جديد شركت نفت مجبور است پاسخگو باشد و ديگر آقابالاسر وزارت نفت نخواهد بود.