در هفته منتهی به ١٧ آذر ماه
نگرانی از مازاد عرضه قیمت نفت را کاهش داد

به گزارش نفت دیلی، نگرانی بازار از مازاد عرضه در هفته منتهی به ٨ دسامبر (دوشنبه، ١٧آذر) سبب کاهش قیمت نفت در بازارهای جهانی شد و قیمت نفت‌ برنت به کمترین سطح خود از ماه مه ٢٠١٢ تاکنون رسید.

روند کاهشی قیمت نفت درهفته منتهی به ٨ دسامبر (١٧ آذر ماه) تدوام داشت؛ انتشار آمار کاهش ذخیره‌سازیهای‌ نفت‌خام در آمریکا توانست قیمتهای نفت‌خام را تا حدودی تقویت کند.

بر اساس این گزارش، آمار ذخیره‌سازیهای نفت آمریکا نشان داد که ذخیره‌سازیها در این کشور ٣,٧ میلیون بشکه کاهش یافته و به ٣٧٩.٣ میلیون بشکه رسیده است که این از افزایش بهره‌برداری پالایشگاههای این کشور و کاهش واردات نفت‌خام ناشی می‌شود.

میزان بهره‌گیری از ظرفیت پالایشی در پالایشگاههای آمریکا نیز با افزایش ١,٩ درصد به ٩٣ درصد رسید و خوراک پالایشگاهی آنها نیز با افزایش ٤٠٠ هزار بشکه در روز به ١٦.٤ میلیون بشکه در روز رسید؛ اما با وجود این، قیمت نفت‌خام وست تگزاس اینترمدیت دچار کاهش شد و به کمترین سطح خود از ماه ژوئیه سال ٢٠٠٩ تاکنون کاهش یافت.

افزایش قیمت نفت عربستان

در این میان عربستان سعودی قیمت رسمی فروش نفت‌خام خود را برای ماه ژانویه ٢٠١٥ منتشر کرد که نشان می‌داد این کشور قیمت نفت‌خام خود را برای شمال غرب اروپا و مدیترانه افزایش داده، اما برای آمریکا و آسیا قیمت نفت‌خام خود را کاهش داده است.

تا حدود زیادی انتظار می‌رفت که عربستان قیمتهای نفت خود را برای بازارهای آسیا کاهش دهد زیرا امارات نیز قیمت فروش نفت‌خام سبک و ترش موربان و نفت‌خام سنگین و ترش زقوم علیا را کاهش داده بود، البته توجه به تخفیف ٢ دلاری قیمت نفت‌خام عربستان برای مشتریان آسیایی که در ١٤ سال گذشته بی سابقه بوده، جالب توجه است.

در این میان بعضی از کشورهای صادرکننده نفت قصد دارند که قیمت نفت‌خام را در بودجه خود کاهش دهند.

نیجریه قصد دارد بودجه سال ٢٠١٥ خود را بر مبنای نفت ٦٥ دلاری تنظیم کند. نروژ نیز پیش‌بینی رشد تولید ناخالص داخلی خود را برای سال آینده کاهش داده و همچنین در پیش‌بینی سرمایه‌گذاری نفتی خود را بازنگری کاهشی کرده است.

نشانه‌ای از کند شدن تولید شیل اویل در آمریکا وجود ندارد

هنوز تولید نفت‌خام شیل در آمریکا از کاهش قیمتها تاثیر نپذیرفته است و نشانه‌ای از کند شدن تولید این نوع نفت‌خام در آمریکا مشاهده نمی‌شود.

برخی از تحلیلگران معتقدند که مشاهده تاثیر روند کاهشی قیمت نفت بر تولید نفت آمریکا طول می‌‌کشد. به این ترتیب انتظار می‌رود که رشد عرضه این نوع نفت‌خام‌ها در سال آینده در سطح ١٠ درصد ادامه یابد، اما به هر حال تولید نفت‌خام از ماسه‌های نفتی کانادا در معرض خطر قرار گرفته است.

کاهش قیمتها به ویژه در بخشهای معدن و ارتقای درجه گرانروی این نفت‌خامها، آسیب زننده خواهند بود.

به نظر می‌رسد برداشت کنونی نفت خام از ذخایر ماسه‌های نفتی کانادا در سطح کنونی ادامه یابد، زیرا سرمایه‌گذاری بخش عمده هزینه تولید هربشکه نفت‌خام انجام شده است، اما برای سرمایه‌گذاریهای تازه نیاز به قیمت ٨٥ دلاری برای نفت‌خام دبلیو تی آی است.

در این شرایط برخی از تحلیلگران احتمال می‌دهند که چین برای تکمیل ذخایر راهبردی خود در سال آینده میلادی واردات نفت‌خام خود را به میزان ٧٠٠ هزار بشکه در روز افزایش دهد.

در این وضع بورس بازان با تصور این‌که قیمتهای نفت‌خام بیش از این کاهش نخواهد یافت خالص وضع خرید خود را به میزان ٢٢,٣٦٥ هزار قرارداد افزایش دادند و آن را به ١٧٤.٣٧٤ هزار قرار داد رساندند و روند نزولی قیمتهای نفت را تا حدودی کُندتر کردند.




درج يادداشت و نظرات

نام:
  ايميل:
توضيحات:
     
    انگليسی فارسی
    تبليغات
    نظرسنجی
    وب سايت ما چگونه است؟
    عالی
    خوب
    قابل قبول
    متوسط
    ضعيف
    بد