وابستگی بودجه به درآمدهای نفتی نباید افزایش پیدا کند

به گزارش نفت دیلی، رئیس مجلس شورای اسلامی با تاکید بر ضرورت کاهش وابستگی بودجه به درآمدهای نفتی گفت: به‌طور مثال کل صادرات ما به همراه صادرات فرآورده‌های نفتی حدود ٥٠ میلیارد دلار است و این در حالی است که یک کشور دیگر که این ویژگی‌ها و ظرفیت‌ها را ندارد همانند ما موفق به کسب درآمد ٥٠ میلیارد دلاری از صادرات غیرنفتی شده است.

دکترعلی لاریجانی امروز در شانزدهمین اجلاس سالانه سازمان بسیج اساتید در مشهد مقدس گفت: با توجه به اینکه بنده بیش از ٢٠ سال است که با مسائل امنیتی کشور آشنا و در ارتباط هستم، تصور می‌کنم که نظام در مسائل استراتژیک ازجمله مسائل منطقه‌ای و بین‌المللی عموماً درست عمل کرده است.

رئیس مجلس در بخشی از سخنان خود گفت: به علت افزایش حجم بودجه جاری بسیار فربه شده که این موضوع موجب کاهش چشمگیر بودجه عمرانی شده است. بر اساس آمارها در سال گذشته میزان بودجه کل کشور ١٨٠ هزار میلیارد تومان بود که در این میان حدود ١٥٠ هزار میلیارد تومان به بودجه جاری و تنها ٣٠ هزار میلیارد تومان به بودجه عمرانی کشور اختصاص یافت. امسال نیز با توجه به افزایش ٢٠ درصدی حقوق و کاهش میزان درآمدهای نفتی این مشکلات تشدید می‌شود.

لاریجانی با تأکید بر اینکه یکی از مشکلات اقتصادی کشور عدم اتکا به تولید داخل است، تصریح کرد: البته در این حوزه حرکت‌هایی آغازشده، به‌طور مثال گروه‌های بسیج، شرکتهای دانش‌بنیانی را تأسیس کرده‌اند اما به‌طور حتم رفع این مشکلات و موانع نیازمند وفاق ملی و اقتصاد درون‌زا است.

وی افزود: در برخی بخش‌ها به خاطر تشدید تحریمها، اصلاحاتی صورت گرفت اما این اقدام فراگیر نبوده، بنابراین باید همه همفکر شده تا اقتصاد سالم محقق شود.

رئیس مجلس شورای اسلامی بابیان اینکه رکن اقتصاد سالم،‌ اقتصاد مولد و زاینده است، گفت: متأسفانه اقتصاد ما مردمی نیست، همچنین این موضوع قابل‌توجه است که ما یک جزیره مستقل نیستیم و باید رویکرد و عملکرد خود را با دیگران مقایسه کنیم.

وی افزود: به‌طور مثال کل صادرات ما به همراه صادرات فرآورده‌های نفتی حدود ٥٠ میلیارد دلار است و این در حالی است که یک کشور دیگر که این ویژگیها و ظرفیت‌ها را ندارد همانند ما موفق به کسب درآمد ٥٠ میلیارد دلاری از صادرات غیرنفتی شده است.

لاریجانی افزود: طرح‌های عمرانی بر اساس قانون باید به مردم واگذارشده تا رکود رفع شود.

 




درج يادداشت و نظرات

نام:
  ايميل:
توضيحات:
     
    انگليسی فارسی
    تبليغات
    نظرسنجی
    وب سايت ما چگونه است؟
    عالی
    خوب
    قابل قبول
    متوسط
    ضعيف
    بد