تلاش ترکیه برای صادرات هرچه بیشتر نفت کردستان عراق

به گزارش نفت دیلی، صادرات از میدانهای مناطق کردنشین عراق از مرز ٦٠٠ هزار بشکه در روز گذشت.

وزیر انرژی و منابع طبیعی ترکیه در جمع تعداد محدودی از خبرنگاران درمنطقه کردستان گفت: صادرات میدانهای کردستان عراق از ٦٠٠ هزار بشکه در روز بیشتر شده است.

یلیدیز گفت که ترکیه در طول ١٥ ماه گذشته بیش از ٦٦ میلیون بشکه نفت خام از منطقه کردستان عراق را از بندر جیهان به دریای مدیترانه صادر کرده است. وی پیش بینی کرد که این صادرات بزودی به روزی یک میلیون بشکه خواهد رسید.

وزیر انرژی ترکیه گفت: در حال حاضر،  دولت منطقه ای کردستان نفت خود را به صورت مستقل به فروش می رساند و درآمد حاصل از آن را به دولت عراق در بغداد پرداخت نمی کند به این دلیل که دولت این کشور هم به دلیل یک سری مشکلات مالی از پرداخت مبالغی که متعهد به پرداخت آن به اربیل است سرباز می زند.

نوری المالکی، نخست وزیر پیشین عراق، از پرداخت بودجه اقلیم کردستان عراق در بیشتر ماههای سال ٢٠١٤ خودداری کرد که این امر اختلافاتی را میان بغداد و اربیل ایجاد کرد. این در حالی است که حتی یک توافق نفتی میان این دو مرکز عراقی که در زمان حیدر العبادی نخست وزیر جدید عراق صورت گرفت، نتوانسته است روابط سیاسی میان دولت مرکزی و اقلیم کردستان را بهبود بخشد.

اربیل دولت را متهم کرده است که به تعهدات خود در مورد توافق دسامبر در زمینه پرداخت یک میلیارد دلار به اقلیم کردستان عراق پایبند نبوده است. دولت عراق اعلام کرده است که کاهش قیمت نفت به علاوه پایبند نبودن اقلیم کردستان به مفاد این توافق از دلایلی است که اجرای آن را تا کنون ممکن نکرده است.

قیمت هر بشکه نفت در بازارهای جهانی در حال حاضر زیر ٥٠ دلار است که این رقم کاهشی شدید را نسبت به پارسال نشان می دهد.

یلدیز گفت: به نفع منطقه کردستان است که اربیل و بغداد به توافق خود پایبند باشند زیرا بدون ثبات نمی توان از منابع طبیعی بهره مند شد.

روابط آنکارا و بغداد پس از سالها تنش دیپلماتیک رو به بهبود است. در گذشته ترکیه دولت شیعه عراق را متهم به فرقه گرایی و حمایت از دولت شیعه در سوریه کرده بود. ترکیه سوریه را یک دشمن منطقه ای می انگارد.

وزیر انرژی و منابع طبیعی ترکیه از بهبود روابط با بغداد ابراز رضایت کرد و گفت که ترکیه برنامه هایی برای ایجاد شراکت بلندمدت با بخش انرژی عراق در سر دارد.

یلدیز گفت:  آنکارا قرار است که به عنوان یکی از شرکت کنندگان در یک طرح نفت و گاز به ارزش ٤١ میلیارد دلار در عراق حضور یابد که برای هر دو کشور بسیار پرسود خواهد بود.

"ترکیه از تمام بخشهای عراق حمایت می کند و خواستار همکاری با آنهاست تا بتوانند از منابع طبیعی این کشور به نفع مردم استفاده کنند."

یلدیز هر گونه توافقی را که روابط اقلیم کردستان عراق و آنکارا را تضعیف کند رد کرد.

جدای از توافق ٥٠ ساله نفتی با آنکارا، منطقه کردستان عراق قرار است در سال ٢٠١٧ یکی از صادرکنندگان اصلی گاز طبیعی به ترکیه باشد.

وزیر ترک همچنین گفت که توافق گازی آنکارا با اربیل به نفع همه طرفهای این توافق خواهد بود.

یلدیز با بیان این که قوانین انرژی بغداد اجازه صدور بخشی از گاز این کشور را برای تأمین نیاز مردم به برق در منطقه می دهد، گفت: به دلیل نزدیکی به اقلیم کردستان عراق، فکر می کنم بتوانیم گاز را به قیمتی پایین از اقلیم کردستان عراق خریداری کنیم ولی نه به اندازه نصف قیمتی که برخی پیشنهاد آن را داده اند.

یکی دیگر از مواردی که در این کنفرانس خبری مطرح شد حمله اخیر پ ک ک به خط لوله انتقال نفت کرکوک-جیهان بود. پ ک ک  اعلام کرده است که این اقدام از سوی گروهی کوچک بدون مشورت با رهبری پ ک ک صورت گرفته است.

یلدیز گفت: اقدامات پ ک ک  بسیار به ضرر تمام کردها خواهد بود. گفته می شود این اقدام بیش از ٢٥٠ میلیون دلار ضرر و زیان برای کردستان به همراه داشته است.

وی همچنین تصریح کرد که ترکیه هیچ نفعی از فروش نفت از مناطق تحت فرمان دولت اسلامی (داعش) نمی برد و هر گونه صحبت در این مورد بی اساس است.

وزیر انرژی ترکیه در این باره گفت: داعش از نظر ما یک گروه تروریستی است و ما هیچ رابطه ای با آنها نداریم. این اتهامات تنها جنبه تبلیغاتی دارد و هیچ مدرکی در این باره وجود ندارد. یک روز فردی پیش من آمد و این موضوع را به من گفت و من از او خواستم که مدرکی برای من بیاورد و الان بعد از ١٥ ماه هنوز رفته است که مدرک بیاورد.

یلدیز گفت: ترکیه که سال پیش قراردادهایی به ارزش ٥٢ میلیارد دلار برای تولید انرژی داشته است، چرا باید با یک گروه تروریستی قرارداد ببندد؟




درج يادداشت و نظرات

نام:
  ايميل:
توضيحات:
     
    انگليسی فارسی
    تبليغات
    نظرسنجی
    وب سايت ما چگونه است؟
    عالی
    خوب
    قابل قبول
    متوسط
    ضعيف
    بد